Dodaj do ulubionych

Gdzie na Majorkę ?

IP: 213.17.248.* 03.08.05, 14:03
Poradźcie, które miasto ( i może hotel, biuro )jest najlepsze na wakacje na
Majorce. Nie chcę jechać do jakiegoś zatłoczonego blokowiska, ale z drugiej
strony małe, spokojne mieścinki też mnie nie interesują. Tak, żeby było w sam
raz. Nie chciałabym też mieszkać w hotelu na peryferiach miasta. Myślałam o
Playa de Palma. Napiszcie może które hotele są godne polecenia i czy ta
miejscowość to dobry wybór. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: anisia Re: Gdzie na Majorkę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:31
      Playa de Plama na Majorce to moje ulubione miejsce. Bylam juz 6 razy, i wybieram
      sie teraz na dlugi weekend. Polecam hotele sieci barcelo: moj ulubiony: Barcelo
      Flamingo w centrum rozrywki, przy samej plazy, bardzo dobre jedzenie, lub
      Barcelo Playa de Plam, jakies 300m od Flamingo. Jedzenie na Majorce jest tanie.
      Za 5, 6€ bardzo dobry posilek. Uważaj w restauracjach w Palmie: dawaj tylko
      odliczoną kwotę (z napiwkiem) bo nie wydaja reszty!
      • Gość: Magda Re: Gdzie na Majorkę ? IP: 213.17.248.* 04.08.05, 10:24
        Dzięki bardzo za te informacje. Z poprzednich wypowiedzi trudno było
        wywnioskować, która miejscowość jest ok. Spotykałam dość sprzeczne informacje.
        Myślałam o Playa de Palma, więc jeden problem z głowy, natomiast jeżeli chodzi
        o hotel to nie widziałam go w ofercie któregoś z biur. Ja raczej wolałabym
        wybrać coś z oferty Scan Holday, Neckermann albo Tui. Większość hoteli jest
        raczej z dala od centrum, a to mnie nie interesuje. W katalogach niewiele się
        pisze o odległościach, albo jest to tak napisane, że wprowadza w błąd. Dzięki
        za radę i gdybyś coś wiedziała o fajnych hotelach niedaleko centrum to napisz.
    • dunia77 Re: Gdzie na Majorkę ? 04.08.05, 15:40
      PdP _jest_ ohydnym i w sezonie na maxa zatloczonym blokowiskiem, chyba ze inni
      forumowicze maja kompletnie odmienna definicje blokowiska. Poza sezonem
      spokojnie, plaza jest niczego sobie (zwlaszcza w kierunku mariny), ale ladnie na
      pewno tam nie jest.

Polecam Alcudie, plaza jest boska, a i rozrywek, sklepow, restauracji nie
      brakuje. Ja bylam w lipcu przez weekend w hotelu Bahia de Alcudia, polozony b.
      blisko plazy i centrum, 3* i na tyle zaslugiwal, w pokojach czysciutko, jedzenie
      smaczne. Mozesz tez wziac hotel w kierunku Playa Muro, dalej od centrum, ale
      mozna dojechac autobusem za 1 euro.
      Te okolice Majorki sa drozsze niz PdP i Arenal, ale ma to _uzasadnione_ podstawy.
    • Gość: ddd Re: Gdzie na Majorkę ? IP: 193.111.166.* 04.08.05, 15:59
      polecam miejscowość Peguera niewielka turystyczna miejscowość - Palma to
      największe miasto na Majorce - piękne do zwiedzania
    • Gość: Magda Re: Gdzie na Majorkę ? IP: 213.17.248.* 05.08.05, 07:34
      Ale ja chcę jechać albo na koniec września albo w pierwszym tygodniu
      października. Wtedy chyba dużych tłumów nie ma, ale może się mylę. A poza tym
      zależy mi na dobrym punkcie wypadowym do organizowania wycieczek. Wydawało mi
      się, że Playa de Palma jest w sam raz. Chcę objechać wyspę, więc wszystkie te
      ładne miejscowości o których piszecie postaram się zobaczycz. Jeżeli coś wiecie
      na temat hoteli: RIU Playa Park, Ayron Park ( oba SH ) to proszę o info.
      Dzięki
      • dunia77 Re: Gdzie na Majorkę ? 05.08.05, 09:22
        Nie rozumiem ludzi, ktorzy juz zdecydowali, gdzie jada, a jeszcze sie pytaja...
        Po co zawracac d*** innym forumowiczom ?
        Co do punktu wypadowego: wszystkie miejscowosci turystyczne polozone sa na
        wybrzezu, wiec idealnego punktu wypadowego moim zdaniem nie ma. Mieszkasz na
        polnocy masz blisko na Formentor, Sa Calobra itp, a daleko do Palmy. Mieszkasz
        na poludniu - odwrotnie.
        Mnie sie PdP nie podobala, coz, to "kurort" dla nastolatkow o malo wyrafinowanym
        guscie. Na pewno wiecej tam nie pojade. Jesli komus to nie przeszkadza, albo
        chce po prostu spedzic tanie wakacje - opcja dobra jak kazda inna.
        • Gość: Magda Re: Gdzie na Majorkę ? IP: 213.17.248.* 05.08.05, 15:03
          Ja tylko pytam. Nie zdecydowałam się jeszcze. Wybrałam to miasto po
          przeczytaniu kilku postów, ale pewności nie miałam bo spotykałam wypowiedzi
          skrajnie różne. Jak widać każdemu co innego odpowiada. To forum jest po to by
          pytać. Równolegle czytałam wypowiedzi o Rodos i chyba się zdecydowałam, choć to
          jeszcze nie jest przesądzone. Mając teraz jakieś szersze pojęcie o obu wyspach
          muszę podjąć decyzję ( razem ze współtowarzyszem podróży ). A taka uszczypliwa
          krytyka niczemu służy.
        • Gość: HubyMac Re: Gdzie na Majorkę ? IP: *.nyc.res.rr.com 06.08.05, 01:40
          Magdo....
          Propozycja dla Ciebie jesli jedziesz sama. Ja z dzuewczyna wybieramy sie
          rowniez na Majorke w tym terminie, nie mamy jednak nic konkretnego jeszcze.
          Jesli chcesz sie przylaczyc daj znac. Wogole z jakiego biura lecisz, czy
          planujesz?
          Pozdrawiam
          • Gość: Magda Re: Gdzie na Majorkę ? IP: 213.17.248.* 08.08.05, 08:01
            W tej chwili to chyba bardziej zdecydowana jestem na Rodos. Mieszkam niedaleko
            Poznania, więc interesują mnie wyloty tylko z Poznania, a tu za dużego wyboru
            nie mam. Zwłaszcza, że Egipt, Kretę i Hiszpanię ( samochodem ) "zaliczyłam".
            Dzwoniłam do Neckermanna i orientowałam się czy są jeszcze pokoje w hotelu,
            który wybrałam ( na Rodos ) i są, więc na razie moje pytania o Majorkę
            wstrzymuję. Ale to nic pewnego. Na Majorce chciałam wybrać Hotele SH: RIU Playa
            Park albo Ayron Park w Playa de Palma. Wydawały mi się ok. Tylko wszyscy piszą,
            że blokowiska, że głośno, że pijana młodzież a ja jadę z małym dzieckiem.
            Napisz do jakiego hotelu ty jedziesz, bo może masz ciekwaszą ofertę. Pozdrawiam
    • Gość: Gosiaczek Re: Gdzie na Majorkę ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:04
      Wg mnie te wszystkie opinie są mocno przesadzone. Ja właśnie wróciłam z PDP i
      jestem bardzo zadowolona. Byłam w hotelu Iberostar Royal Cupido. Polecam sieć
      Iberostarów, bo wg mnie to dobre hotele. Jedzenie spoko, standard hotelu ***,
      przyzwoity (niczego mi nie brakowało). Hotel vis a vis plaży w samym centrum
      promenady. Mogę jeszcze polecić Cala Millor. Też fajna miejscowość z ładną
      plażą. Na wyjazd z dzieckiem, polecałąbym P_d_P, bo blisko od lotniska:) Życzę
      miłego wypoczynku.
      • Gość: Magda Re: Gdzie na Majorkę ? IP: 213.17.248.* 08.08.05, 14:06
        A możesz napisać z jakiego biura jechałaś ?
        • Gość: betingo Re: Gdzie na Majorkę ? IP: *.user.ono.com 09.08.05, 00:14
          Gosiaczek-nie rozumiem co maznaczyc to ze bliskojest LOTNISKO!!!Ty widocznie
          lubisz ryk tych startujacych i ladujacych samolotow.Poza tym Playa de Palma to
          nie zadna miejscowos tylko jakis wymysl biur podrozy.Jest to najwieksza i
          najbardziej brudna plaza na majorce.Hotelow tyle ze prawie jeden stoi na
          drugim.Pijnej mlodziezy to jest wiecej niz wstanie jestes sobie wyobrazic
          chalasujacej do bialego rana.Zycze udanego pobytu.
          pozdrawiam
          • dunia77 Re: Gdzie na Majorkę ? 09.08.05, 09:28
            No wlasnie.
            A potem ludzie pisza takie rozpaczliwe posty na forum, ze na Majorce jest tylko
            syf i pijanstwo... a jak ktos dobrze radzi, to wiedza lepiej. No, ale jak ktos
            chce oszczedzac na urlopie... ;-)
            • Gość: Gosiaczek Re: Gdzie na Majorkę ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:40
              Brak mi słów. WIecie każdy lubi spędzać urlop po swojemu. Jeden jedzie się
              wyszaleć, wyszumieć, bo ciszę i spokój ma we własnym domu, a drugi chce się
              zaszyć gdzieś, gdzie nie nie ma zasięgu w komórce. Trudno tutaj coś doradzać.
              Ja lubię miejsca tłoczne, gdzie jest co robić i takie, w których można
              codziennie iść do innej knajpki lub pojechać w inną stronę. P_D_P jest spoko wg
              mnie, bo
              A) można w każdej chwili pojechać do Palmy na zakupy, bo jest blisko
              B)Blisko lotniska- dobre dla rodzin z dziećmi, bo nie muszą się tłuc jeszcze
              autobusem 2h na drugi koniec wyspy. Wg mnie jest to jednak na tyle bezpieczna
              odległość, że nie odczuwałam jakoś huku samolotów, ale to chyba wynika z faktu,
              że nie jestem zbyt upierdliwa i skoro wydaję na wakację 15 kawałków, to staram
              się szukać pozytywnych aspektów, a nie widzieć tylko te negatywne.
              c) długa promenada nadmorska - bogaty wybór knajpek, sklepów itp.
              D) niezły punkt wypadowy na różne wycieczki, blisko miasteczko wodne.
              Ja polecam, a jeśli komuś z was się tam nie podobało, cóż, nma prawo do
              własnego zdania. Nie rozumiem tylko po co ludzie wydają kasę i ciągle na
              wszystko narzekają. Gdybym miała jechać na urlop i marnować swoje wspomnienia,
              pojechałabym do Pierdziszewa Górnego za 500 zeta.

Ps. Byłam z neckermannem- to info TYLKO dla osoby, która o to pytała.
              • dunia77 Re: Gdzie na Majorkę ? 09.08.05, 09:55
                W pelni sie z Toba zgadzam, kazdy spedza urlop po swojemu. Natomiast, jesli
                dokladniej przeczytasz post Magdy, to doczytasz, ze nie chce jechac do
                "zatloczonego blokowiska". To chyba mowi samo za siebie, prawda ?

Troche rozsmieszylas mnie z tym "2h transferem", ja jechalam w lipcu z lotniska
                do Alcudii i zajelo nam to niecala godzine. _W_zyciu_ nie polecilabym PdP
                rodzina z dziecmi, jest tyle pieknych miejsc i plaz na Majorce, ze nie mialabym
                sumienia ciagac dziecka po Schinkenstrasse. Ale coz, gusta sa rozne... A roznice
                w cenach hoteli w PdP, a np. w Paguerze czy Can Picafort...

Jeszcze bardziej rozsmieszylas mnie z tym urlopem za 15k w PdP w 3* hotelu, LOL
                :-) To chyba bylo dla 10 osob ? :-)))
                • Gość: Gosiaczek Re: Gdzie na Majorkę ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:10
                  Nie dla dwóch z niezłym kieszonkowym. Każdy spędza urlop jak chce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka