Dodaj do ulubionych

wróciłam z Costa del Sol

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.05, 18:18
swietna pogoda, jakkolwiek morze w tym miejscu było dość chłodne. Polecam
Hotel Camino Real w Los Alamos pod Torremolinos. Naprawdę można wypocząć z
dala od tłumów. Około 4 km do centrum. Wspaniałe jedzonko, krewetki,
podsuszane wędliny ....my mieliśmy HB ale dodatkową opcję - do kolacji wino i
woda mineralna gratis.
Autobus spod hotelu mógł dowieżć nas do prawie samej uliczki San Miguel ,
krętej, pełnej sklepików, barów, restauracyjek. Tylko uwaga, uliczka ta z
czasem prowadzi z góry na dół po schodach. Dosyć to oryginalne.
Jestem bardzo zadowolona, kolejny wyjazd do Hiszpanii uważam za bardzo udany.
W przyszłym roku planujemy wyjazd znowu oczywiście do Hiszpanii, tym razem na
Costa Brava w okolice Tossy lub Palafrugell .

Serdecznie pozdrawiam.
Ewa
Pozdrawiam.
Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: ron5 Re: wróciłam z Costa del Sol IP: *.de 28.09.05, 12:15
      Witam,wybieram sie indywidualnie do Nerji kolo Malagi w pierwszej polowie
      Października.Mam pytanie -czy bylaś w Granadzie w Alhambrze-slyszalem,że bilety
      trzeba zamawiać wcześniej.Ponieważ będę tam tylko 5 dni bedę wdzięczny za
      informacje i porady co warto obejrzeć.
      • Gość: mago Re: wróciłam z Costa del Sol IP: *.merck.pl / *.merck.pl 28.09.05, 12:56
        Sama Nerja, a pobliżu jaskinie Cueva Nerja - wspaniałe, mała wieś
        Frigiliana.Dalej Granada z Alhambrą. Bilety można zarezerwować albo mailem z
        Polski, telefoniczne , bądź na miejscu w banku BBVA.Dostanie biletów bez
        rezerwacji to istny cud , kolejki na ok. 200 osób,a z rezerwacją od ręki. My
        byliśmy w drugiej połowie sierpnia, rezerwowaliśmy w banku i dostaliśmy bilety
        na następny tydzień.Warto zwiedzić Malagę - można dojechać autobusem za ok. 2
        euro, a już całkiem daleko Gibraltar (wart drogi).pzdrM
      • Gość: Ewa Re: wróciłam z Costa del Sol IP: *.arspolona.com.pl 29.09.05, 08:46
        Byłam w Granadzie 2 razy. 2o lat temu i teraz . Bilety mieliśmy załatwione-
        była to wycieczka fakultatywna , ale wrażenie po latach nie to samo. Byliśmy w
        sobotę 10.09.05. Nieprzebrane tłumy, trzeba było uważać, żeby się nie zgubić,
        do wielu miejsc nie można podejść- olinowanie. Miejsce się skomercjalizowało.
        Jednak polecam.
        Co do Costa Brava, to chociaż byłam w Hiszpanii już wielokrotnie, najbardziej
        wspominam Llafranch.Chciałabym jeszcze raz to miejsce zobaczyć po latach, a
        znajomi doradzają mi Tossę. A więc Tossa Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Ewa Re: wróciłam z Costa del Sol IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 21:53
          Zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy wartej obejrzenia - to wspaniały
          portjachtowy w Benalmadenie.Wspaniałe jachty, cudownie to wszystko sprzęga się
          z przyrodą . Czułam się tak, jakbym weszła w inny świat. Naprawdę warto
          zobaczyć.Polecam.
          Pozdrawiam.
          Zazdroszczę wszystkim, którzy teraz tam jadą. Wspaniałe słońce, przyroda,
          ludzie - już tęsknię za Hiszpanią, chociaż byłam tam jeszcze 10 dni temu.

Ewa
      • Gość: gość Re: wróciłam z Costa del Sol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:25
        oprocz alhambry w granadzie mozna zobaczyc tez inne rzeczy - albacin i
        sacramonte. co do rezerwacji to ja zrobilam przez internet, o biletach w
        weekend mozna zapomniec, poza tym dzikie tlumy. poza tym wydaje mi sie ze
        rezerwacja dotyczy tylko nasrid palace a nie calego kompelksu...
        koniecznie zobacz pueblos balnco - biale wioski wsrod gor + ronda.
    • jot.be Re: wróciłam z Costa del Sol 28.09.05, 15:35
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> W przyszłym roku planujemy wyjazd znowu oczywiście do Hiszpanii, tym razem na
      > Costa Brava w okolice Tossy lub Palafrugell .

Jeśli również tam chcesz odpocząć z dala od tłumu - wybierz to drugie.

Pozdr
      • Gość: Jola Re: wróciłam z Costa del Sol IP: 213.25.149.* 28.09.05, 15:45
        dlaczego akurat Parafrugel, odwiedziłam wszystkie miejsca na Costa Brava w tym
        roku i jedyne, które nie poddobało mi sie to Parafrugel, pozdrawiam Jola
        • jot.be Re: wróciłam z Costa del Sol 28.09.05, 15:53
          Gość portalu: Jola napisał(a):

> dlaczego akurat Parafrugel, odwiedziłam wszystkie miejsca na Costa Brava w tym
          > roku i jedyne, które nie poddobało mi sie to Parafrugel, pozdrawiam Jola

Nie myślałem o samym Palafrugell, a o jego okolicach jak Llafanc czy Calella de
          Palafrugell...
          A dlaczego, to napisałem, jest to na pewno dużo spokojniejszy rejon niz Tossa.

Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka