Dodaj do ulubionych

Starter Vodafone?

21.05.06, 22:02
Witajcie czy ktoś wie ile kosztują startery kart telefonicznych w Hiszpani.
Przeglądałm strony Hiszpańskich operatorów nie mogę znaleźć tej informacji.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: FreLAnd, pozdr okoLo 24 euro z 18 na rozmowyRe: Starter Vodafone? IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 21.05.06, 22:57
      jakis czas temu

www.poloniamadryt.net/forum/viewtopic.php?t=1741&highlight=vodafone
      • Gość: wiiw okoLo 24 euro z 18 na rozmowyRe: Starter Vodafone IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.06, 10:00
        Dzięki za odpowiedź. WQybieram sie w czerwcu na urlop do Hiszpani i chciałam
        kupić na miejscu ich karte wychodzi dużo taniej niż dzwonienie z polskiej karty.
        • Gość: FreLAnd zobacz teZ w historii forum IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 22.05.06, 17:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=29857531&a=29857531
          do poLaczen na komorki to rzeczywiscie taniej niZ zdzierczy roaming.

na numery domowe -
          interlocutoria /rozmownice/ o ile uczciwie naliczaja czas

lub 902 550 660 lub 902 660660 i potem 0048 itd
          chociaZ z budki nie jest tak tanio

jak ktos zauwaZyL, pozostaja teZ sms-y (i maile) z netu
          (do Polski, bo hiszpanskich bramek chyba nie ma)
          na dodatek sms wysLany (np z Polski)na polska komorke odbiera sie CHYBA
          bezpLatnie
          • Gość: FreLAnd, pozdr spytaLem w sklepie Re: zobacz teZ w historii forum IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 24.05.06, 23:30
            dzis spytaLem w sklepie VF:
            dokLadnie 24 eu z 18 saldo.
            w innym sklepie w BCN kusza 24/24 jsli wysle sie jakis kupon (?)
            MS tak samo 24/18, Amena troche korzystniej 20/18 ale eu/min nie takie.

Jesli nie musisz byc "pod telefonem" to jak pisze nika - karty zdrapki.
            • wiiw spytaLem w sklepie Re: zobacz teZ w historii foru 28.05.06, 21:38
              Dzięki FreLAnd za fatygę. Nika - dzięki za informację. Karta VF ma ten plus że
              będzie z nami na plaży. No jeszcze tylko i kilka dni i... mam nadzieję dużo
              słońca będzie. Pozdrawiam
              • Gość: nika spytaLem w sklepie Re: zobacz teZ w historii foru IP: *.Red-83-52-198.dynamicIP.rima-tde.net 29.05.06, 22:39
                Dlaczego akurat wybrales Vodafone nie chce cie martwic ale nie wszedzie maja
                zasieg. Najwiekszym operatorem jest Movistar i ma najwiekszy zasieg, popytaj o
                promocje. Ja osobiscie nie narzekam a jesli chce stracic zasieg (bo nie mam
                ochoty zeby mi ktos przeszkadzal) to musze wylaczyc telefon.
                Pozdrawiam i milego pobytu a na slonce nie bedziesz narzekal. (26stC teraz)
                • wiiw starter 30.05.06, 08:45
                  Wybraliśmy vodafone po opłatach za połączenia. Szczerze mówiąc nie
                  sprawdziliśmy tam zasięgu- musimy to sprawdzić. Jedziemy do Peniscoli 100 km
                  poniżej Valencji. POzdrawiam
                  • wiiw Re: starter 30.05.06, 08:48
                    Sorry źle napisałam 100 km powyzej Valencji i około 150 ponizej Barcelony.
                  • Gość: FreLAnd Cena/min, tak myslaLem :) a zasieg jest ok IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 30.05.06, 12:25
                    ok w wiekszych/turystycznych miejscowosciach, juZ sie o to zatroszczyli.
                    pare lat temu MS byL nr 1, teraz nie ma juZ takich wielkich rooZnic.
    • Gość: nika Re: Starter Vodafone? IP: *.Red-83-55-69.dynamicIP.rima-tde.net 22.05.06, 20:16
      Mozesz tez kupic karty do dzwonienia za granice. Koszt takiej karty to 5-6€ a
      placisz jak za rozmowe lokalna (instukcja obslugi na kazdej karcie) ja
      osobiscie kupuje "big cats" 5€= ok300minut rozmowy plus to co pobiora za
      rozmowe lokalna tj. ok 12centow za minute (nie pamietam dokladnie bo teraz
      dzwonie z domu. Na tych kartach jest czesto podany numer bezplatny ale
      automatycznie odejmuje to minuty. Mozesz tez wysylac sms-y z budki
      telefonicznej ale nie wiem jak sie przedstawia cennik na ta usluge.
      pozdrawiam
    • wiiw Re: Starter Vodafone? 19.06.06, 23:15
      No i jestesmy spowrotem. Co do dzwonienia to skorzystaliśmy z karty Sami Swoi
      oraz Locutorio. W SS 3 zł brutto za min dzwonienie, odbiór 2 zł brutto.
      Rozliczenie co 30 sek. Nie ma taniej (chyba). Znaleźliśmy jedno mini Locutorio
      w Carrefourze (to chyba należy do Telefonica ale na ich stronach nie ma info).
      Tak więc do kontaktu do nas służyła karta SS a na dłuższą rozmowę służył
      automat. Dzięki za informacje ponieważ dzięki nim nie "wpakowaliśmy się" od
      razu w starter za 24 Euro. Tej karty o której mowi nika nie
      mogliśmy "zidentyfikować" nigdzie. No ale w sumie to był wyjazd nad morze a nie
      za kartą do dzwonienia. Pozdrawiam :)
      • Gość: AF-bcn,byLyFreland Re: Starter Vodafone? IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 29.07.06, 16:57
        Gdzie byliscie Ze nie byLo locutorio??
        i karty zdrapki???
        (jak nie w locutorio to w kioskach z prasa lub Tabaco-papierosami)

ale ciesze sie Ze znalezliscie wyjscie
        na kontakt z Polska na wakacjach

a numer hiszpanski warto miec bedac na dLuzsza mete, teraz VF oferuje vf
        passport - rozmowy za granice za cene lokalna/minte plus 1 euro za poLaczenie
        (1 eu co godzine)

btw:

forum.virtualtourist.com/1/discussion-270478-1-1-Travel-0-193-Barcelona-discussion.html?wosid=KkXN4VHwJLzEcgSBHp9ob0
        • af-bcn poprawka : VF Pasport jest dla roamingu: 24.01.07, 13:48
          poprawka : VF Pasport jest dla roamingu: rozmowy z H. do PL. za 18 ce/m tylko
          w godz.20-24 jesli aktywujesz Mi Pais

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka