Dodaj do ulubionych

Ceny "spożywki" na Costa Brava

22.06.07, 07:46
Witam,

Interesują mnie ceny artykułów spozywczych w sklepach na Costa
Brava /konkretnie Blanes, ale to chyba nie ma znaczenia/, ceny np.
piwka,Coli, soku w knajpkach, pizzy, lodów itp.

Wyjeżdżamy jutro całą własnie rodzinką tzn. z mężem i synem i zastanawiam się
czy 700 E to jest wystarczająco dużo na 10 dni pobytu, czy też nie....
Śniadania i obiadokolacje mamy zapewnione, ale nie mam pewności czy mój 5-cio
letni syn będzie jadł to co podadzą czy też będziemy musili Go dokarmiać
dodatkowo....

Będę bardzo wdzięczna za odzew :-)

S.
Obserwuj wątek
    • mugino Re: Ceny "spożywki" na Costa Brava 22.06.07, 08:32
      jedziecie jutro a dzis dopiero pytasz? :) no to ci szybko odpowiem...generalnie
      ceny te duzo nie odbiegaja od naszych...robiac zakupy w marketach typu
      lidl,carrefour itd...zauwazalnie drozsze jest pieczywo,reszta albo podobnie
      albo nie znacznie drozej...ale jesli np kupjesz w barze przy plazy to ceny beda
      duuuzo drozsze i pamietaj aby liczyc ile ci wydaja reszty,zwlaszcza w sklepach
      plazowych..bo w markecie raczej nie ma problemu.a jesli chodzi o to 700e to
      malo troche...bo jesli chcecie zobaczyc hiszpanskie atrakcje jakies
      safari,parki wodne,aquaria itd to moze byc malo..i zamiast gotowki polecam
      wziac karty platnicze,najlepije 2rozne...na wszelki wypadek;)
      • mugino Re: Ceny "spożywki" na Costa Brava 22.06.07, 08:39
        oczywiscie troche gotowki tez..reszte mozna w bankomacie wybierac..
    • Gość: mala Re: Ceny "spożywki" na Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:22
      A ja uwazam ze 700 euro powinno wystarczyc.Wyzywienie w hotelach w hiszpanii
      jest wysmienite.Jest jego tak wiele i tak urozmaicone ze z pewnoscia
      znajdziecie tez cos dla dziecka tym bardziej ze hotele przywiazyja duza wage do
      tego aby i dzieci byly zadowolone i najedzone.Ja bylam w hiszpanii wielokrotnie
      i nigdy sie nie zawiodlam za wyzywieniu chociaz moja corka jest strasznym
      niejadkiem.Zgodzam sie z przedmowca co do ostroznosci przy zakupie w sklepach
      przy plazy.Nalezy uwazac na ceny no i na to ile zwraca kasy nam sprzydajacy.
      Konkretnych cen poszczegolnych produktow nie jestem w stanie teraz podac ale
      musicie sie nastawic na to ze jest tam niestety drozej niz w polsce a do tego
      pelnia sezonu turystycznego sprzyja podnoszeniu cen.Ale napoje dostaniecie
      zawsze swietnie schlodzone.Ja mysle ze wystarczy bazowac na jedzonku
      zagwarantopwanym w ramach oplaconego wyzywienia.Drobne zakupy ty nie jest duzy
      wydatek.Lepiej czesc euro przyznaczyc na wypady do barcelony.Bilet w obie
      strony dla 1 osoby kosztuje 6 euro.Z blanes macie swietne polaczenie
      kolejowe.Pociagi sa czyste i bezpieczne.Nie polecam wycieczek fakultatywnych
      poniewaz sa drogie.To samo i bez pospiechu zobaczycie sami.Barcelona to piekne
      miasto w ktorym nie sposob sie zgubic.
      Sumujac 700 euro wystarczy.mysle ze jeszcze przywieziecie czesc kasy do polski.
      Pozdrawiam serdecznie i zycze wspanialych wakacji w hiszpanii.
      • mugino Re: Ceny "spożywki" na Costa Brava 22.06.07, 15:58
        no jednemu wystarczy a drugiemu nie...a jechac taki kawal drogi i oszczedzac
        zeby zostalo mija sie z celem,bo pooszczedzac to mozna w domu..a tam tzreba
        odpoczac i cos zobaczyc na miejscu,wrazenia sa bezcenne...jesli chodzi o ceny
        to naprawde niewiele sie roznia od naszyc supermarketowych[nie tych najtanszych
        np.tesco niebieskobiale]ale normalnych,jak ja bylem mleko litr kosztowalo w
        przeliczeniu 20-30gr wiecej,wedliny drozsze ale ta szynka ktora u nas kosztuje
        180zl \kg tam wychodzila po 60zl,napoje w lidlu np 1zl za puszke gazowanego
        czegos ypu sprite,smakowo porownywalne..owoce ciut drozsze..nawet pomarancze
        drozsz niz u nas:)choc tam rosna..chleba raczej nie kupisz,bulki i bagietki
        drogie za kajzerke placielm 1.6zl w piekarnii a u nas 40gr,bardzo tanie wina itd
        warto tez spoorobowac ich przysmakow,w restauracjach...bo hotelowe jedzenie to
        tak zeby nie byc glodnym :)
    • Gość: anka Re: Ceny "spożywki" na Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:27
      my też mieliśmy HB, my + 8latek + 8miesięcznica, byliśmy 14 dni, wydaliśmy
      dodatkowo 1000 Euro ale:
      1) bylismy w aquarium w barcelonie i marineland w pallafols
      2) 100 wydliśmy na prezenty
      3) ok 100 E na leki (mąz zachorował na wyjeździe)
      4) nie żałowaliśmy sobie nioczego, jak przechodziliśmy koło knajpki iu ładnie
      zapachniało to wchodziliśmy
      5) napoje, lody, piwo, kawa do oporu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka