Dodaj do ulubionych

Costa del Azahar - Triada

IP: 81.210.16.* 05.08.03, 23:41
Witam,

Właśnie wróciłem z wypoczynku na Costa Del Azahar z oferty "TRAF" TRIADY.
Podróż samolotem i autobusem była jak najbardziej kmfortowa. Organizacja
dobra, rezydenci Piotr i Magda sympatyczni i uczynni, wydawało się, że
wiedzą o Hiszpanii wszystko. Wycieczki fakultatywne ciekawe i tańsze niż
zwiedzanie na własną rękę, chociaż na własną rękę też
zwiedzałem. "Apartamenty" - myślę, że nie można było oczekiwać więcej za tą
cenę. Nasz był niczego sobie, przypomniał mi akademickie czasy :-) Do jego
zalet należały: wyjatkowo piekny widok na morze, nowa i czysta łazienka,
winda (choć Arcos I ma tylko 3 piętra) i to, że budynek dzieki swojej
konstrukcji zapewniał ciągły przewiew dający skuteczne schronienie przed
upałem pomimo braku klimatyzacji, reszta była zaledwie znośna. Może nie
powinni tego nazywać apartamentami tylko np kwaterami i wszystko było by OK.
Ogólnie wyjazd był udany. Nie miałem żadnych kłopotów. Biorąc pod uwagę
stosunek jakości do ceny TRIADA zasłużyła na dobrą ocenę. Byłem z nimi
pierwszy raz i przed wyjazdem trochę się bałem, bo słyszałem różne opinie.
Mogę jescze powiedzieć, że zdjęcia w katalogu są autentyczne.
Poniżej linki do bardzo przydatnych stron dla ludzi wyjeżdżających do
Alcossebre i nie tylko. Można np. zobaczyć widok na port w Alcossebre z
kamery internetowej na żywo.
www.alcossebre.org/ - oficjalna strona miasteczka,
www.comunitat-valenciana.com - pogoda, kamery internetowe na wybrzeżu,
www.albert-villas.com - m.in. pośredniczą w wynajmie samochodów -
polecam,
www.riosubterraneo.com - w programie wycieczki do Walencji,
www.xarxamuseus.com/taurino/index.htm - w programie wycieczki do
Walencji,
www.aquarama.net/ - wycieczka fakultatywna do Water World,
www.portaventura.es - wycieczka fakultatywna do Port Aventura.
Cztery rzeczy, których nie można ominąć w Barcelonie:
Sagrada Familai, Casa Batllo, Casa Mila, Parc Guell,
www.sagradafamilia.org
www.casabatllo.es
www.gaudiclub.com
Pozdrawiam,
D.L.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pedro Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 22:18
      Panie Doktorze.
      W swoim i Magdy imieniu dziekuję za miłe słowa. I do zobaczenia ponownie w
      Hiszpanii.
      Piotr
    • Gość: asica Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.mst.gov.pl 07.08.03, 10:00
      mam pytanie dotyczace wyposazenia aneksu kuchennego w apartamentach w Arcos I w
      Alcossebre. Czy musimy zabrac ze soba np. kubki, sztyczce itp? Czy wszystko
      bedzie? A jak z pościelą?
      • Gość: Pedro Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 22:10
        PoSciel dostaniecie od nas, zas sztucce sa.
        Rezydent
        • Gość: Krzysztof Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 23:00
          Gość portalu: Pedro napisał(a):

> PoSciel dostaniecie od nas, zas sztucce sa.
          > Rezydent
          Wybieram się 19.08. na wycieczkę 7+7, z pobytem w Alcosssebre.Poniewaz
          jesteście tak chwaleni przez doktora L. interesuje mnie czy w podanym przez
          mnie terminie bedziecie zajmowali się grupą, do której i ja bedę należał. Mam
          nadzieję, że tak. I jeszcze kilka pytań dotyczących objazdówki. Czy autokary
          sa klimatyzowane i wyposażone w toalety? Ile godzin trwa przejazd z lotniska w
          Reus do Madrytu (to chyba najdłuższy etap?). I czy na pewno najpierw jest
          objazd, a potem wypoczynek. Podobno grupy są dwie i siłą rzeczy któraś z nich
          musi zacząć od wypoczynku - i wice wersa.
          pozdrowienia

• Gość: Pedro Re: Costa del Azahar - Triada IP: 212.160.106.* 08.08.03, 10:42
            19 na objezdzie bedzie inna Magda. Co do objazdu to na pewno pierwszy bedzie
            on, a pozniej pobyt. Autokary sa klimatyzowane, zadne jednak nie maja toalet.
            Przy tamtejszym klimacie byly by one przeklestwem. Zatrzymujemy sie po drodze
            na tyle czesto, ze nie ma problemu z toaletami. Przejazd do Madrytu trwa mniej
            wiecej do godziny 19.30. Wyjezdza sie z lotniska okolo 12.00, potem przerwa na
            obiad i jeszce planowana okolo jedna przed hotelem.
            Pozdrawiam,
            Pedro.
            Pewnie zobaczymy sie w drugim tygodniu pobytu.
            • Gość: icaro Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.mimer.no 10.08.03, 21:02
              Gość portalu: Pedro napisał(a):

> 19 na objezdzie bedzie inna Magda. Co do objazdu to na pewno pierwszy bedzie
              > on, a pozniej pobyt. Autokary sa klimatyzowane, zadne jednak nie maja toalet.
              > Przy tamtejszym klimacie byly by one przeklestwem. Zatrzymujemy sie po drodze
              > na tyle czesto, ze nie ma problemu z toaletami. Przejazd do Madrytu trwa
              mniej
              > wiecej do godziny 19.30. Wyjezdza sie z lotniska okolo 12.00, potem przerwa
              na
              > obiad i jeszce planowana okolo jedna przed hotelem.
              >
              > Pewnie zobaczymy sie w drugim tygodniu pobytu. czym oni was tam woza!!!!????
              tu KAZDY autobus miedzymiastowy ma aire acondicionado!!!! panie
              piotrze,gratuluje "wspanialej" znajomosci hiszpanii!!!! czytajac niektore posty
              czasami mysle ze woza was do najgorszych(czytaj najtanszych hoteli...).saludos
            • Gość: laura Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 19:19
              Mam pytanie do Pana Piotra: co warto zabrac ze soba z wyposazenia kuchennego do
              apart. Arcos I?
              Dziekuje i pozdrawiam!!!
            • Gość: josana Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 13.08.03, 07:47
              Uprzejmie proszę Pedra o wskazanie, które apartamenty w Alcosebre są najlepsze
              dla 3 osób: wyposażenie pokoi, basen, cisza, położenie nie na peryferiach.
              Bardzo mi zależy, bo chcę wysłać rodzinę na 7+7. Czy należy wykupić jedzenie w
              hotelu, czy lepiej żywić się samemu w barach? Jak się nazywają te bary.
              Czy na pewno zwiedza się Alhambrę, bo w biurze Triady panie nie wiedziały.
              Pedro poradź!
        • Gość: olala Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 14:01
          Witam !
          Ja wybieram się w terminie 12-26.08.2003 r. Czy również wtedy najpierw
          planowana jest część objazdowa, a następnie pobytowa ?
          Panie w biurze w Gd. zgodnie twierdzą że nie można przewidzieć jaki będzie
          układ. Ale z tego co tu wyczytałam to raczej wynika że zwykle najpierw jest
          objazd. Ale jeśli nie to, czy ma się jakiś wpływ na to i można np. załatwic to
          z rezydentami - ?
          Co do noclegów -
          rozumiem że oba noclegi w Madrycie przeiwdziane są w tym samym hotelu ?
          i który apartament w Alcossebre polecałbyś ? ( dodam że chodzi mi o
          zakwaterowanie 2 osób - i mam nadzieję na jakiś w miarę przestronny
          apartament , niekoniecznie 1-pokojowy i z łóżkiem małżeńskim ).
          Czy to w ogóle realne ??
          Aha i jeszcze jedno - pani w biurze mówiła o możliwości dokwaterowania do
          większych apartamenów zajmowanych np. przez 2 osoby - innych osób .
          Brzmi to nieciekawie i mam nadzieję że wynika to raczej z chęci maksymalnego
          asekurowania się biura , niż w istocie może się zdarzyć.
          Pozdrawiam i w miarę możliwości proszę o informacje
        • Gość: ascott Witam Mr Pedro!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 12:07
          Witam Mr Pedro!
          Wszyscy zachwalają Twoją rezydenturę w Alcossebre. Az miło poczytać! :)))
          Ja wybieram się tam 02.09.2003. Czy mogę liczyć na to, że znajdziemy się pod
          Twoją fachowa opieką?
          Pozdrawiam słonecznie!!!
    • mike_ Re: Costa del Azahar - Triada 07.08.03, 16:49
      Gość portalu: Doktor Lubicz napisał(a):

> Witam,
      >
      > Właśnie wróciłem z wypoczynku na Costa Del Azahar z oferty "TRAF" TRIADY.
      > Podróż samolotem i autobusem była jak najbardziej kmfortowa. Organizacja
      > dobra, rezydenci Piotr i Magda sympatyczni i uczynni, wydawało się, że
      > wiedzą o Hiszpanii wszystko. Wycieczki fakultatywne ciekawe i tańsze niż
      > zwiedzanie na własną rękę, chociaż na własną rękę też
      > zwiedzałem. "Apartamenty" - myślę, że nie można było oczekiwać więcej za tą
      > cenę. Nasz był niczego sobie, przypomniał mi akademickie czasy :-)
      > ...
      > Pozdrawiam,
      > D.L.

Co do rezydentów oraz podróży zgadzam się, wszystko było jak najbardziej OK.
      wycieczki owszem fajne (głównie dzieki temu, że rezydenci/przewodnicy fajnie
      opowiadali), ale co do cen to się nie zgodzę. W przypadku gdy są np 4 osoby to
      Walencję lepiej zwiedzać poprzez wypożyczenie samochodu. (nie wspominając już o
      Peniscoli).
      a apartamenty za tą cenę były jak najbardziej w porzadq,

pozdrawiam,
      M.
      • Gość: Doktor Lubicz Re: Costa del Azahar - Triada IP: 81.210.16.* 10.08.03, 19:15
        Zgoda. Przy czterech osobach taniej wyjdzie samochodem. Nie zapominaj jednak,
        że w cenę wycieczki do Peniscoli wliczony był obiad.
        • mike_ Re: Costa del Azahar - Triada 11.08.03, 08:40
          Zgadza się, ta cena była z obiadem. ale mimo wszystko, lepiej zwiedzić więcej i
          taniej a zjeść można na różne sposoby:) W ciagu jednego dnia można pojechać na
          przykład trasa: Alcosebre - Peniscola - Morella i wracając mozna zwidzić coś
          jeszcze koło Castellon'u (zapomniałem nazw tych miasteczek - ale sa wymienione
          w przewodnikach Pascala i Wiedzy i Życia). Tak więc za taką samą cenę można
          spokojnie zobaczyć znacznie więcej.
    • Gość: tom Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.elartnet.pl 12.08.03, 21:35
      Witam,
      Wybieram sie rowniez na 7 + 7 19.08. Mam kilka pytan do Doktora L. i Piotra.
      Czy mozecie polecic jakies przyjemne restauracje lub bary tapas w Alcossebre na
      popoludniowo-wieczorny posilek zakrapiany winkiem? Slyszalem z jednego zrodla,
      ze lokal o nazwie Tomas oferuje smaczne i niedrogie dania.
      Czy ok. 110 EUR podane w katalogu Triady jako wysokosc oplat za zwiedzane
      podczas objazdu obiekty zawiera cene wszelkich wymienionych atrakcji, tj.
      rowniez wizyte w winnicy i np. pokaz flamenco w Sevilli.
      Bede wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam

• mike_ Re: Costa del Azahar - Triada 13.08.03, 09:46
        Gość portalu: tom napisał(a):

> Witam,
        > Wybieram sie rowniez na 7 + 7 19.08. Mam kilka pytan do Doktora L. i Piotra.
        > Czy mozecie polecic jakies przyjemne restauracje lub bary tapas w Alcossebre
        na
        >
        > popoludniowo-wieczorny posilek zakrapiany winkiem? Slyszalem z jednego
        zrodla,
        > ze lokal o nazwie Tomas oferuje smaczne i niedrogie dania.
        ...
        > Pozdrawiam

Zgadza się w Barze Tomas można zjeść naprawdę niedrogo: menu del dia (czli
        danie składające się z 3 dań i wina lub wody) kosztowało gdzieś około 7,5 euro.
        I naprawdę było bardzo dobre. W innych miejscach z tą "smacznością" bywało
        różnie, a cena takiego posiłku była w granicach 9-11 euro.
        Natomiast schodząc od Baru Tomas w kierunku plaży - na samym końcu po prawej
        stronie jest bar gdzie podają PYYYYSZNĄ Paelle!! polecam.
        Co do barów Tapas to jest ich sporo, ale najlepiej próbować w róznych bo cenowo
        się prawie nie różnią, a wszędzie są dobre.
        Aaaa, no i polecam pewien typowo walencjański napój: Horczatę (orszadę).
        Niektorym nie smakowała (bo słodka) ale dla mnie, mhhhhhh, BOMBA!!!!
        • Gość: Pedro Re: Costa del Azahar - Triada IP: 213.39.30.* 13.08.03, 17:04
          Wybaczcie mi kochani, ze nie moge odpowiadac na wasze listy, ale jestem obecnie
          na objezdzie po Kastylii i Andaluzji i nie mam prawie dostepu do inetrnetu.
          Moge zas zagawarntowac, ze cokolwiek wykonalne bedziecie chcieli, na pewno da
          sie zalatwic. Alhabbre zwiedza sie na 100 procent.
          Teraz jest tylko 44 stopnie w Madrycie.
          Buziaki.
          Piotr- Pedro
          • Gość: Chenoa Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.visp.energis.pl 17.08.03, 11:26
            Byłam w zeszłym roku na 7 + 7 z Triadą. Nie poznałam pana Piotra. Moja
            rezydentka byla Magda, tez ok.
            Natomiast pan Piotr byl piolotem w czasie kiedy na tej wycieczce byli moi
            rodzice. Byli zachwyceni panem Piotrem. W tym roku byli z Triada we Wloszech i
            tam juz z pilotami i rezydentami bylo gorzej.
            Objazdowka byla ok - chodz musze powiedziec ze nie jest to moj ulubiony sposob
            zwiedzania - wole wolnosc i jazde sampochodem.
            Jesli chodzi o pobyt w Alcossebre to mieszkalam w Tres Caravellas - apartamenty
            o niskim standardzie i basen bardzo malutki, nie ma tez wstepu na basen w Arcos
            ktory jest wiekszy. Podobno standard pokoi tez jest lepszy. Jak bedziecie mieli
            wybor to raczej bierzcie apartamenty Arcos Arcos.
            Jedzenie bardzo dobre w Pergoli.to jest przy Arcos.

Pozdrawiam

Chenoa
            • Gość: ascott Re: Costa del Azahar - Triada IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 21:58
              Hej!
              Wybieram sie do Arcos I. Czy orientujesz sie moze, co warto zabrac ze soba z
              wyposazenia kuchennego- sztucce? Czy sa tam czajniki elektryczne?
              • Gość: chenoa Re: Costa del Azahar - Triada IP: 217.153.30.* 18.08.03, 08:03
                Powinny byc sztucce, u mnie były. czajnik - nie pamietam.
                Proponuje Ci przeczytac wczesniejsze posty - mozesz sie tam sporo dowiedziec
                o Alossebre, Arcos, ludzie to dosc dokladnie opisywali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka