Dodaj do ulubionych

Majorca - ceny

IP: *.ultimo.masq 12.08.03, 18:06
cześć, wybieram się w sierpniu na Majorce na 14 dni. Ile kasy musze
przygotować aby tam jakoś przeżyć :) (śniadania i obiadokolacje w hotelu w
cenie wyjazdu)

PS
a może lepiej pojechać na Krete lub KOS ?
Obserwuj wątek
    • vivawawa Re: Majorca - ceny 13.08.03, 16:48
      z uwagi na jakość posiłków w grecji lepiej pojechać na Majorkę
      takie jest moje zdanie

ceny są wysokie, a nawet bardzo wysokie
      lody na patyku, typu MAGNUM to koszt ok. 2 EUR
      piwo w lokalu 3-4 EUR
      long drink 5 EUR
      przekąska ok. 6 EUR
      frytki w McDonald 2 EUR
      • Gość: Podróżnik Re: Majorca - ceny IP: *.acn.pl 13.08.03, 18:05
        W Grecji nie oszczędzaj na hotelu bo wpadniesz. Tańsze obiekty potrafią być
        katastrofalne pod względem żarcia i stanu czystości.

A Majorka z roku na rok jest droższa, bo ściągający na nią Niemcy (także na
        stałe) wciąż zawyżają stawki. Wielkość wydatków zależy od tego czy będziesz się
        rozrywkować w hotelu (mam nadzieję że ma on codzienne animacje wieczorem?!),
        czy też na mieście. Drinki na dyskotekach są b. drogie, tak jak pisze vivawawa
    • Gość: Jas Re: Majorca - ceny IP: 62.233.223.* 13.08.03, 22:10
      Osobiście bym wybrał Kretę. Byłem tu i tu. Ceny są wysokie na Majorce i podobno
      na Krecie już też. Fakt faktem , że jedzonko na Majorce dobre. Ale ja
      zdecydowanie wolę Kretę.
      • Gość: Jas Re: Majorca - ceny IP: 62.233.223.* 13.08.03, 22:16
        Jeszcze jedno. Ja na Majorce wydałem dodatkowo 2500 Pln i jakieś 400 Euro na 3
        osoby z HB ale z wynajętym samochodem na 9 dni + paliwo. Trochę dużo bez
        zbytecznych szaleństw ale bez oszczędzania nadmiernego. Jak nie bedziesz
        kupować lodów, drinoli i bez dyskotek i innych atrakcji to może mniej wydasz.
        • Gość: M_M Re: Majorca - ceny IP: 213.77.95.* 14.08.03, 12:41
          17.08 lece na El Arenal (tydzien) - boiore 450 euro na 2 osoby - mysle ze nie
          bedzie zle.
          • Gość: Maraska Re: Majorca - ceny IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 13:05
            Oczywiscie ze nie bedzie zle, chyba ze chcesz co noc szalec w dyskotech to
            wtedy nie wiem, bo ja nie szalalam:-)
            A ceny mnie wcale nie zabily, owszem jest drozej niz w Polsce ale bez przesady.
            Wlasnie wrocilam z Finlandii... ha polnoc Europy to dopiero sa ceny, takze
            spoko:-)
            Pozdrawiam B.
            Acha ja chyba wybralabym majorke, chociaz Kreta tez mi sie podobala hmmm...moze
            tak Majorka jest ladnijesza krajobrazowo i na pewno lepsza do szalenstw, na
            Krecie natomiast panuje (panowal 4 lata temu) specyficzny, grecki klimat i ma
            to swoj urok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka