Dodaj do ulubionych

Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com

IP: *.dozamel.ssk.pl 18.08.03, 15:15
Proszę o opinię bo mam tam rezerwację i nie wiem czy dobrze zrobiłem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Johny Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: hpcache:* 18.08.03, 15:36
      Nie znałem tej strony, ale cena za pobyt jest atrakcyjna. Jeśli nikt nie
      odpisze, to mam do ciebie prośbę - opisz jak było, może za rok sam spróbuję.
      Mam już dość tych fajansiarskich polskich biur podróży.
      Pozdrawiam i życzę miłego pobytu
      • Gość: bocian OK, no problem ;-) IP: *.dozamel.ssk.pl 21.08.03, 07:28
    • Gość: Bartek Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: *.master.pl 21.08.03, 11:20
      Hejki,
      nie wiem jakie masz oczekiwania, ale ja tam spalem i uwazam ze jest super,
      czysto, swieza posciel, reczniki, pachnaco (daje trzy gwazdki). Mieszkasz we
      wlasnym pokoju, masz wlasna lazienke, ale najlepsze jest to, ze mieszkasz u
      miejscowych Polakow, ktorzy sa mlodzi, otwarci, na luzie i baardzo pomocni.
      Atmosfera jest naprawde extra, polecam wszystkim, no i dostep do netu:-),
      zreszta i tak wlasciwie przychodzisz tam aby sie wyspac. Szkoda ze nia ma
      klimatyzacji, ale jest super wiatrak i z tego co wiem, to trzeba go wlaczac
      tylko czasami latem, pokoj jest zacieniony wiec sie nie grzeje.
      Aby miec taki standard noclegu w Barcelonie musialbys zaplacic conajmniej 2
      razy tyle.
      Acha, zwiedzaj.com to nie jest biuro podrozy, to raczej serwis informacyjny w
      ktorym jest zamieszczonych kilka ofert noclegow. Oni naprawde robia dobra
      robote a informacje tam zamieszczone nie sa naciagane i przede wszystkim sa
      aktualne.
      Pozdrawaim, dokonales dobrego wybrou

Bartek
      • Gość: bocian Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: *.dozamel.ssk.pl 22.08.03, 14:23
        Thx za odpowiedź. Powiem szczerze, że mnie trochę uspokoiłeś.
        Możesz jeszcze napisać czy to jest mieszkanie w bloku czy mnoże w jakiejś
        kamienicy i w jakim rejonie Barcelony (jak daleko np. do Sagrada Familia)
        • Gość: misza Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 15:10
          Gość portalu: bocian napisał(a):

> Thx za odpowiedź. Powiem szczerze, że mnie trochę uspokoiłeś.
          > Możesz jeszcze napisać czy to jest mieszkanie w bloku czy mnoże w jakiejś
          > kamienicy i w jakim rejonie Barcelony (jak daleko np. do Sagrada Familia)

Ja też tam nocowałam. Jest to mieszkanie w bloku. 1 piętro, winda. Nie jest to
          centrum, ale dosyć dobry dojazd metrem. Do metra idzie się ok. 15 minut
          piechotą (bardzo ładną ulicą, taką miniatura La Rambli) i bezpośrednio można
          dojechać do Placu Catalunia. Do Sagrady jedzie bezpośredni autobus, przystanek
          jakieś 5 minut od domu.

Dostaje się własne klucze do mieszkania, więc możesz wracać kiedy chcesz.
          Rodzina tych Polaków mieszka tam cały czas, więc kuchnię z nimi współdzielisz,
          a łazienkę masz do swojej własnej dyspozycji, bo oni mają dwie.

Generalnie bardzo jesteśmy zadowoleni. Jedna rzecz nas tylko zaskoczyła i
          uważam, że powinno to być napisane na stronie zwiedzaj.pl. Wynajmowany pokój
          jest bardzo bardzo mały, i zupełnie ciemny. Jest tam ciemno jak w nocy
          niezależnie od pory dnia. Okno wychodzi na mały dziedziniec - studnię. Blok ma
          10 pięter, albo i lepiej, więc do samego dołu nie dochodzi nic słońca. Plus
          jest tego taki, że upał tak nie dokucza, ale minus poczucie klaustrofobii w
          maleńkiej ciemnej klitce. Mozesz spać do południa i nawet nie wiesz, ze noc już
          się dawno skończyła :-)))))) W ciągu dnia trzeba korzystać ze sztucznego
          oświetlenia.
          Myślę, jednak, ze za tę cenę nie ma co wybrzydzać. Przychodzi się tam
          faktycznie po to, żeby się wyspać, a nie przesiadywać całymi dniami.

Ludzie są sympatyczni, coś tam doradzą. Chociaż tutaj to bym się za wiele nie
          spodziewała. Jak na osoby prowadzące własny serwis o Barcelonie, są
          zdumiewająco mało zorientowani w atrakcjach tego miasta :-))))) Ten serwis to
          raczej przepisane z jakiegoś przewodnika informacje. Ale tu zaradzić można
          łatwo - wystarczy mieć własny przewodnik :-))))))

Generalnie polecam. Na pewno nie jest to żadna ściemka, tylko przyzwoity nocleg
          w niskiej cenie.

• aksamitka7 Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com 24.08.03, 21:29
            Otóż ja również mam rezerwację (już niedługo), a właściciele wyjechali na urlop
            i nie przysłali mi mailem adresu. Mam ogromna prośbę do kogoś z Was, kto
            nocował we wspomnianym mieszkaniu w Barcelonie - czy moglibyście przesłać mi
            adres na priva, oni na moje maile na razie nie odpowiadają. Dziękuję z góry
          • Gość: bocian Wielkie dzięki za posta ! IP: *.dozamel.ssk.pl 25.08.03, 07:44
            Domyślałem sie, ze mieszkanie jest w bloku ale to mi nie przeszkadza, podobnie
            jak mały i ciemny pokój. Cena jest na tyle atrakcyjna, że takie problemy to nie
            problemy ;-))).
            • aksamitka7 telefon kontaktowy 25.08.03, 14:03
              Ponawiam swoją prośbę o podanie telefonu kontaktowego do osób wynajmujących
              pokój w Barcelonie, to dla mnie bardzo ważne! Jak już wspomniałam w sierpniu
              nie odpowiadaja na maile...
              • Gość: bocian Niestety nie posiadam :(( IP: *.dozamel.ssk.pl 28.08.03, 08:00
              • Gość: Bartek Re: telefon kontaktowy IP: *.master.pl / *.master.pl 11.09.03, 13:37
                To dziwne, bo zawsze szybko odpowiadali, mysle ze moze jakas awaria....
                Oto telefon kontaktowy: +34 630 882 920
                Pozdrawiam
    • Gość: Johny Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: hpcache:* 18.09.03, 11:21
      Bocian, wróciłeś już?
      • Gość: bocian Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: *.dozamel.ssk.pl / *.ssk.pl 23.09.03, 07:58
        Nie, nie wróciłem. Nawet jeszcze nie wyjechałem. Wrażenia postaram sie
        przekazać z końcem października bo dopiero wtedy bede miał dostęp do kompa.
        • Gość: Johny Re: Kto spał w Barcy w pokoju z www.zwiedzaj.com IP: hpcache:* 04.11.03, 13:57
          Bocian, jak było? Chyba już wróciłeś?
          • Gość: bocian Już wróciłem.... IP: *.dozamel.ssk.pl / *.ssk.pl 06.11.03, 07:55
            i było bardzo fajnie. Naprawdę warto było pojechać. Przychylam się w pełni do
            tego co napisał bodro w innym wątku.
            Jeżeli chodzi o pokój to jest spoko. Jest niewielki ale ja nic więcej nie
            potrzebuję. Właściciele mogą posłać e-mailem zdjęcia. Jest tam łóżko, szafa,
            lampa, stolik, krzesło. Można korzystać z kuchni. W mieszkaniu przebywałem
            właściwie tylko w nocy, rankiem i wieczorem bo całymi dniami zwiedzałem miasto.
            • Gość: Johny Re: Już wróciłem.... IP: hpcache:* 06.11.03, 13:42
              A ile cie ten interes wyniósł (tj. transport, opłaty za lokum itp.)? Może i ja
              się wybiorę na własną rękę.
              • Gość: bocian Re: Już wróciłem.... IP: *.dozamel.ssk.pl / *.ssk.pl 07.11.03, 10:17
                Leciałem za mile więc płaciłem tylko opłaty lotniskowe 117 x 2 = 334zł (byłem z
                żoną) oraz 400 Euro które przewaliłem na miejscu (razem z noclegiem - 130 euro).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka