Dodaj do ulubionych

Hotel na Teneryfie

IP: *.chello.pl 24.08.03, 00:02
Szukam małego hotelu, bądź apartamentu w południowej części Teneryfy w
pobliżu portu (jachtowego). Czy znajdę na Teneryfie miejscowość podobną do
Puerto de Mogan - Gran Canaria? Hotele przypominające bloki z wielkiej płyty
nie biorę pod uwagę.
Obserwuj wątek
    • Gość: camyk Re: Hotel na Teneryfie IP: *.chello.pl 24.08.03, 14:45
      Pewnie nie znajdę w południowej Teneryfie hotelu przypominającego architekturę
      znad morza egejskiego. Znalazłem natomiast w Costa Adeje 'ApartHotel Club
      Atlantis' z widokiem na morze i port jachtowy:

adeje.spain.allwebhotels.com/hotel.phtml/6915/intl/en
      Obok w.w. jest podobny hotel 'La Pinta'.
      Jeśli był może ktoś z Was w jednym z tych miejsc, to byłbym wdzięczny za
      informację:
      - który numer pokoju warto zarezerwować (na ostatnim piętrze)?
      - gdzie można smacznie i tanio zjeść?
      - z której wypożyczalni samochodów warto skorzystać?
      - gdzie można tanio zrobić drobne zakupy?

• Gość: jacek Re: Hotel na Teneryfie IP: *.icpnet.pl 06.09.03, 17:42
      hotel LA PINTA jest duzym hotelm, przy samej plarzy. W odległosci okolo 100m od
      hotelu jest centrm handlowe i super market z tanimi protuktami
    • Gość: b7 Re: Hotel na Teneryfie IP: *.acn.pl 08.09.03, 11:13
      A może rzuć okiem na ten hotel?

www.ferium.de/start.php
      Byłam w nim 3 lata temu. Jest nieduży, niski, położony na Costa Adeje, tuż
      przy wielkiej plaży Fanabe. Do portu jachtowego jakieś 8-10 minut na piechotę.
      Ma przyzwoite pokoje z aneksem kuchennym i wydzieloną sypialnią. Na dachu jest
      ładny basen z dużą liczbą leżaków. Najlepiej rezerwować mozliwie wysoko
      połozony apartament. W poblizu hotelu mnóstwo knajpek i sklepów. Mimo to jest
      dość spokojnie. Największy hałas jest w samym centrum Playa de Las Americas.
      Samochód wypożyczałam w Neckermannie. Mieli porównywalne ceny, przyzwoite
      samochody w b. dobrym stanie i wygodny system odbioru, a zwłaszcza oddawania
      pojazdu.
      • Gość: camyk Re: Hotel na Teneryfie IP: *.chello.pl 12.09.03, 19:00
        Jaki hotel miałaś na myśli? (podany link jest nie na temat)
        • Gość: b7 Re: Hotel na Teneryfie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.09.03, 22:16
          Przepraszam, rzeczywiście. Chodzi o hotel Sol Sun Beach. Spróbuj ten link:

www.ferienfritz.de/start.php
          • Gość: b7 Re: Hotel na Teneryfie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.09.03, 22:24
            Nie wiem, co się dzieje. Bywa, że ta strona otwiera się widokiem tego wlaśnie
            hotelu, a w chwilę potem zupelnie czym innym. Może więc spróbuj tutaj, choć
            nie ma tu tylu zdjęć:

www.tui.pl/centrumpodrozy.krakow/strony/94951.php
            • Gość: camyk Re: Hotel na Teneryfie IP: *.chello.pl 14.09.03, 12:32
              Wielkie dzięki za sprostowanie. Zgodnie z twoim opisem, zdjęcia hotelu musiały
              być robione od góry (basen na dachu). Wygląda to całkiem ciplutko;) Tylko czy
              pamiętasz może numery pokoi najlepiej położonych tzn. najwyżej i od str.
              Puerto Colon? Jaki jest e-mail do tego hotelu (może zarezerwuję osobiście)?

Pozdr.
              • Gość: b7 Re: Hotel na Teneryfie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 20:06
                Tak, zdjęcie było robione od góry, a te fragmenty budynku w kolorze ochry z
                balkonami, to najwyższe kondygnacje hotelu. Niestety numerów lepiej położonych
                pokoi nie pamiętam. Proś o wysokie piętro możliwie blisko promenady czyli
                oceanu. Myśmy zmieniali apartament, bo początkowo umieszczono nas nisko i
                akurat nasz taras niemal graniczył z ulicą, którą przechadzało się dużo ludzi.
                Gdy przenieśliśmy się wyżej, było OK, no i mieliśmy widok na ocean :-). Nie
                zachowały mi się ulotki z hotelu, więc nie mogę podać Ci maila. Nie mam też
                niestety czasu, by szukać go w necie. Spróbuj sam wpisując jego nazwę do
                różnych wyszukiwarek. Adres na pewno mają, bo goście mogą korzystać z
                internetu w hotelowym koputerze. Hotel należy do hiszpańskiej sieci Sol Melia.
    • Gość: Piotr Re: Hotel na Teneryfie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 22:46
      Super spokojny hotel Tenerife Golf w Golf del Sur. Chyba jednak w te lato żadne
      z biur nie ma go w ofercie.
      • sandia Re: Hotel na Teneryfie 09.09.03, 12:13

> Super spokojny hotel Tenerife Golf w Golf del Sur. Chyba jednak w te lato
        żadne
        >
        > z biur nie ma go w ofercie

Super spokojny hotel w Golf del Sur ?! Z tymi wszystkimi samolotami
        podchodzacymi do ladowania na nieopodal polozonym lotnisku Reina Sofia ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka