Gość: last_tara IP: *.rzeszow.mm.pl 05.03.08, 21:22 Czesc, byl tam kto? Wiem, ze to mala miejscowosc, zarezerwowalam sobie 7 noclegow, wyjazd wypoczynkowy+krotkie wycieczki, czy warto jechac do Alpujarra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: Nerja/Alpujarra 05.03.08, 21:58 wrocilam 10 dni temu z Nerji. Bedziesz miec auto? Ja mialam, ale do Alpujarry nie dojechalam: nie dalo sie wszystkiego w 10 dni obejrzec, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last_tara Re: Nerja/Alpujarra IP: *.rzeszow.mm.pl 05.03.08, 22:07 jak podobalo Ci sie w Nerja? nie wezme samochodu, jade do Andaluzji trzeci raz, tam bede pierwszy, Granade widzialam 2 razy, Sewille tez, Malage, Benalmadene, Fuengirole tez.A wiec auta nie wypozyczam, jestem ciekawa, czy jest tam w poblizu jakas ciekawostka, o ktorej nie wiem, a ktora warto zobaczyc. Jak jaskinie w Nerja? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: Nerja/Alpujarra 05.03.08, 22:16 jaskinie bardzo ciekawe, naprawde warte obejrzenia. Powyzej Nerji jest bardzo ciekawa miejscowosc (z serii bialych wiosek), nie pamietam jak sie nazywa, ale moge to sprawdzic jak znajde mapke:))) W samej Nerji kilka ciekawych plaz do polazenia, ladny plac wchodzacy lekko w morze, a nazywany tam wszedzie (nawet na drogowskazach) patetycznie balkonem Europy. Zycze Ci zebys choc raz miala nienajlepsza pogode, tzn. silny wiatr: cudowne widowisko z falami rozbijajacymi sie o skaliste wybrzeze. Ladnym widowiskiem sa tez codzienne wielogodzinne popisy "Wellenreiter" - nie wiem jak sie to nazywa, ale to jakby narta wodna plus spadochron. Pieknie to chlopcy robia. My mieszkalismy w Nerja Club, nazw innych hoteli nie znam. A jak sie chcesz tam poruszac bez auta? Nawet do tych grot trzeba dosc daleko podjechac. Sprawdzilas czy sa normalne autobusy po okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nerja/Alpujarra IP: *.spi.net.pl 05.03.08, 23:14 Nerja jest uroczym miasteczkiem i doskonałym punktem wypadowym po okolicy.Do jaskiń które trzeba zobaczyć czy do Frigiliany (białe miasteczko w górach) dojechać można samemu bez problemu autobusem z centrum za grosze.Byliśmy w ub.roku w hotelu Perla Marina - poczytaj w opiniach o hotelu (i okolicy).Miasteczko i okolice naprawdę warte zobaczenia.Dodatkowo wykupiliśmy wycieczkę do Granady-też warto.Gorąco polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: Nerja/Alpujarra 06.03.08, 09:27 Frigiliana!!! To jest ta wioska, ktorej nazwe zapomnialam. Prawda ze przeurocza? Nie taka zapelniona przez turystow, lekko ospala. Jest tam pomniczek wspominajacy te czasy, gdy we Frigilianie pokojowo zyly z soba trzy religie: chrzescijanska, zydowska i islamska. Eh, gdzie te czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol32 Re: Nerja/Alpujarra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:27 Dziewczyny, a jak z pogodą w tym rejonie o tej porze roku? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: Nerja/Alpujarra 06.03.08, 17:57 u mnie potwierdzilo sie jeszcze raz, jak nie mozna ufac prztepowiedniom i co warte sa statystyki (mianowicie nic). Polowa lutego mialo byc slonecznie, bardzom cieplo i wogole. Tymczasem najczesciej deszcz padal nad morzem, a w Granadzie czy Sevilli gdzie mialo byc chlodniej, byla ladna sloneczna pogoda i cieplo. Tak wiec zanotowalam sobie na przyszlosc, zeby nie czytac ani przepowiedni ani statystyk:))) Odpowiedz Link Zgłoś