Dodaj do ulubionych

Opis wyjazdu na Majorke z Ecco

IP: *.bunkier.tbg.net.pl 31.08.03, 16:33
Byłem na Majorce z biuren na które strasznie niektórzy narzekali na tym forum
i troszke sie obawiałem...a tu wyjazd okazał sie miłą niespodzianką i
wszystkim polecam Ecco holiday.
Zaczne od biura, ceny wyjazdów bardzo konkurencyjne, wycieczki fakultatywne
tańsze o około 7-13Euro od Scana(wiem bo ludzie w moim hotelu byli tez z tego
biura).Wylot i przylot odbył sie w planowanych godzinach , zero opóźnien, na
miejscu codzienny( z wyjatkiem 1 dnia) kontakt z rezydentem ponieważ mieli
dyżury w hotelu.
Sama Majorka bardzo piekna i rozrywkowa.Ja miałem przyjemność być w El
arenal, gdzie znajduje sie piękna szeroka plaża, porosnięta palmami, obok
plaży wspaniała promenada także wysadzana palmami która ciągnie sie od
Arenalu poprzez Playa del palma i kończy sie w Can Pastilla.Wszędzie pełno
klubów, restauracji , dyskotek , barów itp., no i słynne Balneario przy plaży.
Woda w morzu aż zaciepła około 30 stopni, temperatury w sierpniu w granicach
30- 40 stopni.
Jeśli chodzi o hotel to byłem w "Europie", wszystko tak jak w katalogu
opisane około 300m do plaży, pokoje standardowe z balkonem i telefonem.
Położony blisko miasteczka wodnego Aqua city(jakies 10 minut pieszo).Jedzonko
wyśmienite jak na hotel 2,5 gwiazdkowy.Na sniadania troszke na ciepło
(jajecznica, jajka sadzone, kiełbaski , parówki, fasolka po bretońsku) i
świeże bułeczki, 3 rodzaje wędliny, sery, jogurty,salatki owocowe, mleko i
płatki, ciasteczka i oczywiście napoje i soki, kawa herbatka.Kolacje
rewelacyjne zawsze do wyboru 5 dań, z róznych kuchni świata m.in pallea,
spaghetti,udka ,lasagne,przerózne kotleciki,ryby i owoce morza.Sałatek około
8 do wyboru .Na deser zawsze duzzy wybór owoców (arbuzy , melony, brzoskwinie
itd), placki ,lody, jogurty, ciastka i jakieś mixy owocowe.Napoje do kolacji
płatne.
Wycieczki fakultatywne organizowaliśmy sobie sami ponieważ komunikacja na
majorce działa bez zarzutu i tylko na Objazd wyspy pojechaliśmy z biura
(naprawde warto zobaczyc Lluc,La Calobre, Soller i Peurto de soller) a przy
okazji prejechac sie fantastyczna trasa górską autobusem,popłynąć
stateczkiemi przejechać sie kolejką zabytkowa z soller do palmy.
Troszke przykładowych cen:
W MARKETACH: Peppsi 1l- 1,20-1,50 woda mineralna 1,5L od 70 do 1, 50
papierosy l&m - 2,10 malboro 2, 85
piwo od 70 centów do 1,80
sangria 1l około 2-3 euro
pocztówki- 30-50 centów znaczek do polski 51 centów
Perfumy tańsze zdecydowanie niż w Polsce, lepiej kupować na miejscu niz na
lotnisku w palmie bo wychodzi taniej.
W BARACH: Piwo- około 3 euro, 1l sangria od 8- 10E, obiad od 6 do 20 e, pizza
od 4,5 do 10 euro, drinki 0d 4 do 6 euro.
Godzina internetu około 3 euro ale trzeba wejść do odpowiedniej kawiareni bo
zdarza sie ze za 15 min płaci sie 1 euro.
Jeśli chodzi o dyskoteki to wszystko fajnie zorganizowane.Płaci się 18 euro
za wejście i możesz do 4 najwiekszych klubów wchodzic przez cała noc(Riu
Palace, Paradies, Megarena, Soul Suite), alkohol jest w cenie biletu, czyli
bar za free:)))), także mozna za 18 euro pokosztować najlepszych alkoholi
świata.Na dyskotekach odbywają sie przeróżne show,małe rewie taneczne,
wystepy piosenkarek, striptiz itd.Rezydentami są bardzo znani dj.Acha i
wchodząc pomiedzy 22 a 24 dostaje sie prezenty np. plecaki, materace wodne,
wachlarze, zapalniczki, koszulki,paletki, bandamki, zegarki itd.
Także wyjazd bardzo udany i chyba tam jeszacze wrócę.
wystarczy tego wyczerpującego opisu jesli są jakieś pytanka to piszcie z
checią odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomstar Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: 192.11.224.* 31.08.03, 19:13
      Dzięki za ten opis. Też zawsze staram sie tu wrzucać podobne po powrocie z
      moich wakacji.
    • Gość: ARSI Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.bunkier.tbg.net.pl 04.09.03, 13:34
      Czytajcie juz ten post tu jest opis cały a nie wchodzcie w to"JESTEM OSTATNI
      DZINE NA MAJORCE Z ECCO"!!!:)
      Ti jest wszystko opisane i tu kierujcie pytanie, ok?
      Pozdrawiam
      • Gość: Hiszpanka Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 14:50

A byles moze w Titosie w Palmie ? W zeszlym roku tanczyl tam taki chlopak z
        charakterystycznym nosem... Ahhhh nie zapomne tego nigdy i taka super zbudowana
        rosjaneczka sie rozbierala. Kocham Baleary i jak na razie wszystko wskazuje na
        to ze byc moze bede mogla sie tam osiedlic. Zazdroszcze CI wakacji, ja bylam na
        Ibizie i tez nie zaluje:) tylko moze tego ze nie poplynelam promem na Majorke.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ARSI do Hiszpanki IP: *.bunkier.tbg.net.pl 04.09.03, 17:34
          cześć Hiszpanko:), też jestem miłośniekiem Hiszpani a w szczególności
          BALEARÓW.Byłem w 2000 r w San Antonio na Ibizie a teraz na Majorke mi sie
          uddało i myśle że wroce jeszcze w te 2 miejsca:)).A ty w tym roku byłąś na
          Ibizie(napisz coś jak tam było, z jakiego biura , byłąś, jak się kształtują
          teraz ceny wejść do Pachy, Priviileg, Amnesii czy Es Paradis??).
          A wracając do pytania nie byłem w Titosie.bo poprostu mi sie nie chciało w
          Arenalu i Play de Palma jest tez tak dużo klubów i dyskotek i poprostu byłem
          wygodny i bawiłem tam.:)) Zresztą w arenalu za 18 E bar był całą noc free a
          Wejscie do TITOS CZY PACHY kosztowało 18 i tylko 2 ddrinki lub 1 w cenie.
          Pozdrawiam i odpisz:))
          • Gość: Hiszpanka Re: do Hiszpanki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 19:37
            Opisze na pewno, jak znajde pare dluzszych chwil, byla w tym roku dwa razy raz
            z Fischerem, raz sama organizowal sobie. W skrocie- ceny nie dla ludzi ale
            wyspa przepiekna.

Gość portalu: ARSI napisał(a):

> cześć Hiszpanko:), też jestem miłośniekiem Hiszpani a w szczególności
            > BALEARÓW.Byłem w 2000 r w San Antonio na Ibizie a teraz na Majorke mi sie
            > uddało i myśle że wroce jeszcze w te 2 miejsca:)).A ty w tym roku byłąś na
            > Ibizie(napisz coś jak tam było, z jakiego biura , byłąś, jak się kształtują
            > teraz ceny wejść do Pachy, Priviileg, Amnesii czy Es Paradis??).
            > A wracając do pytania nie byłem w Titosie.bo poprostu mi sie nie chciało w
            > Arenalu i Play de Palma jest tez tak dużo klubów i dyskotek i poprostu byłem
            > wygodny i bawiłem tam.:)) Zresztą w arenalu za 18 E bar był całą noc free a
            > Wejscie do TITOS CZY PACHY kosztowało 18 i tylko 2 ddrinki lub 1 w cenie.
            > Pozdrawiam i odpisz:))
    • Gość: zuza Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.local.berlin 04.09.03, 15:38
      Arsi, czy Ty czasem nie współpracujesz z ECCO?? gdzie wejdę tam wszędzie Ty i
      twój opis nt Majorki z Ecco. Weszłam na www.lastminut.pl (ewentualnie
      www.majorka.pl lub www.wakacje.pl ) w opinie - znalazłam Twój opis. W
      Wyborczej na forum - Ty. Wszedzie Ciebie pełno.
      Niestety Twoja opinia jest jedyną jaką znalazłam nt tego hotelu i tego biura-
      co jest lekko podejrzane. Czyzby nikt wiecej nie miał nic dobrego do
      powiedzenia ???
      Ludzie jeśli jeszcze ktoś ma jakieś miłe lub nie miłe wrazenia- niech sie nimi
      ze mną podzieli.
      Arsi - Tobie już dziękuje.

Pozdr.
      • Gość: ARSI Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.bunkier.tbg.net.pl 04.09.03, 17:28
        Gość portalu: zuza napisał(a):

> Arsi, czy Ty czasem nie współpracujesz z ECCO?? gdzie wejdę tam wszędzie Ty i
        > twój opis nt Majorki z Ecco. Weszłam na www.lastminut.pl (ewentualnie
        > www.majorka.pl lub www.wakacje.pl ) w opinie - znalazłam Twój opis. W
        > Wyborczej na forum - Ty. Wszedzie Ciebie pełno.
        > Niestety Twoja opinia jest jedyną jaką znalazłam nt tego hotelu i tego biura-
        > co jest lekko podejrzane. Czyzby nikt wiecej nie miał nic dobrego do
        > powiedzenia ???
        > Ludzie jeśli jeszcze ktoś ma jakieś miłe lub nie miłe wrazenia- niech sie
        nimi
        > ze mną podzieli.
        > Arsi - Tobie już dziękuje.
        >
        > Pozdr.

Smieszy mnie twój komentarz dziecinny, ja na tym forum dowiedziałem sie bardzo
        wiele na temat moich wyjazdów, ludzie byli życliwi pisali mi , wysyłali zdjęcia
        itd. i chce sie odwdzieczyć tym samym i zreszta widze efekty bo mam duzo maili
        z pytaniami na które zawsze odpowiadam i ludzie są wdzieczni za kupę świeżych
        informacji.No ALE JAK ZWYKLE ZNAJDZIE SIE JAKAŚ WREDNA OSOBA KTÓREJ WSZYSTKO
        PRZESZKADZA I NA WSZYSTKO NARZEKA(juz widze jak bedzie na biura narzekac jak
        wrocisz z wakacji, chyba że ty tu tylko zagladasz wpisywać tak idiotyczne
        komentarze i jezdzisz palcem po mapie!!!).Zresztą chyba nie zauważyłas że na w
        moim długim opisie ze 3 zdania poświeciłem tylko Ecco z którego byłem
        zadowolony a reszta to opis pomocny dla ludzi którzy tam będą.!!!!!
        Zresztą po co ja sie w daje w takie gówniarskie zaczepki.
        Pozdrawiam wszystkich prawdziwych wczasowiczów i żądnych wiedzy na temat miejsc
        docelowych.
        • Gość: Lord Bobick Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 05.09.03, 09:35
          Arsi nie przejmuj sie ludźmii dalej rób swoje... mnie tu już nazywano tajnym
          agentem big blue, bo byłem z nimi wa razy i było bez zarzutu... Ludzie chyba
          musza mieć jakiegoś haka na biuro inaczej nie zasną. Poza tym Twój opis jest
          raczej bardziej przydatny ogólnie ludziom, którzy wybierają sie na Majorkę, niż
          tym z Ecco. Przecież to nie ecco ustala ceny w sklepach czy barach... Fajnie,
          ze Ci sie podobało... Ja byłem w zeszłym roku W Paguera na zachód od Palmy...
          Też było fajnie choć byłem juz po sezonie.
        • Gość: zuza Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.local.berlin 05.09.03, 11:38

:):):) Arsi - nie eksytuj sie tak. Sam rozumiesz, że musiałam Ci spradzić...
          Mam nadzieję, że Twoje emocje były prawdziwe bo to oznacza, ze nie jesteś na
          usługach Ecco. Ciąży na Tobie ogromna odpowiedzialnośc- bo dzięki Twojemu
          komentarzowi i pochlebnym opiniom wyjeżdżam wkrótce na Majorkę właśnie do
          Hotelu Europa. Zastanawiam sie jeszcze nad Reiną Isabel lub hotelem w Sant
          Michel ( zapomniałam jak sie nazywa - ale na zdjęciach wygląda całkiem fajnie).
          Jesli nie jesteś na mnie wystarczająco wkurzony - opisz mi prosze te dwa
          pozostałe hotele - jeśli widziałeś je w rzeczywistości....
          Czekam również na infor - czy lepiej wziąć wucieczkę BB czy HB bo różnica
          cenowa jest całkiem spora. BB kosztuje 1799 a HB 2300.
          Pozdr.

• Gość: Millka26 Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:33
            Zuza mam pytanie te ceny to na 7 czy 14 dni ?
            • Gość: zuza Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.local.berlin 05.09.03, 12:51
              na 14 dni :) wejdź na www.eccoholiday.com

Pozdr.
              • Gość: Hiszpanka Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 19:35
                Na 14? A kiedy wyjazd? kurcze moze sie skusze...

]

> na 14 dni :) wejdź na www.eccoholiday.com
                >
                > Pozdr.
              • Gość: Hiszpanka Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 14:03
                GBylam na stronce i ceny sa duuzo wyzsze. Gdzie znalazlas taka oferte, prosze
                podaj link. Pozdrawiam.

ość portalu: zuza napisał(a):

> na 14 dni :) wejdź na www.eccoholiday.com
                >
                > Pozdr.
          • Gość: ARSI Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.bunkier.tbg.net.pl 05.09.03, 13:12

>
            > :):):) Arsi - nie eksytuj sie tak. Sam rozumiesz, że musiałam Ci spradzić...
            > Mam nadzieję, że Twoje emocje były prawdziwe bo to oznacza, ze nie jesteś na
            > usługach Ecco. Ciąży na Tobie ogromna odpowiedzialnośc- bo dzięki Twojemu
            > komentarzowi i pochlebnym opiniom wyjeżdżam wkrótce na Majorkę właśnie do
            > Hotelu Europa. Zastanawiam sie jeszcze nad Reiną Isabel lub hotelem w Sant
            > Michel ( zapomniałam jak sie nazywa - ale na zdjęciach wygląda całkiem
            fajnie).
            >
            > Jesli nie jesteś na mnie wystarczająco wkurzony - opisz mi prosze te dwa
            > pozostałe hotele - jeśli widziałeś je w rzeczywistości....
            > Czekam również na infor - czy lepiej wziąć wucieczkę BB czy HB bo różnica
            > cenowa jest całkiem spora. BB kosztuje 1799 a HB 2300.
            > Pozdr.
            >

WItam,
            wiec jesli chodzi o moje emocje to są prawdziwe bo staram sie pomóc ludziom
            wyjezdzającym na Majorke z jakiegokolwiek biura a nie tylko z Ecco a ty
            próbowałas zrobic ze mnie jakies pracownika biura:)))
            Wkurzony nie jestem i tez Ci z checią pomogę.
            Zacznijmy od hoteli.W hotelu Reine Isabel miałem przyjemnośc byc u znajomych
            zreszta znajduje sie on około 200m od Europy i jesli chodzi o pokoje standart
            bardzo podobny z tym że w Reine każdy pokój wyposazony jest w tv(w Europie brak
            telewizorów, jedynie w barz hotelowym jest 2), wyzywienie lepsze w Europie
            chyba bo ludzie byli zadowoleni a Reine troche narzekali.Kolejną róznica jest
            to że basen w Europie jest czesciowo krtyt natomiast w reine jest odkryty
            (wielkościowo są podobne).Hotel Saint Michel nie widziałem w Artenalu może ci
            sie cos pomyliło ponieważ st.Mmichel to siec hoteli w hiszpani do której należą
            miedzy innymi Europa i reine Isabel.
            Różnica w cenie jak słusznie zauważyłaś jest spora i dlatego ja wybrałem opcje
            BB ale i tak żywiłem sie w hotelu ponieważ w recepcji za 5E można wykupic
            obiadokolacje(warto bo sa super zreszta opisywałem juz).W pierwszy dzien nie
            brałem kolacji a w ostatni wylatujesz przed obiadokolacja takze tez nie
            jadłem.Więć policz sobie 12*5=60 E czyli ok 250 zł wiecej a w biurze jak sama
            piszesz roznica w cenie 500 zł także łatwo wybrać na co sie zdecydować:)))
            A na miesicie ponizej 5 E nie zjesz konkretnego obiadku , no chyba że jakies
            jedzenie z Mc Donalds itp. a W Europie masz full wypas od dania głownego po
            lody i owoce na deser.
            No myśle ze ci troche pomogłem i nie bedziesz juz ze mnie robic pracownika
            Ecco:))) bo do Europy jak cos mozesz poleciec i ze Scanem i Neckermannem( z tym
            że drożej).
            Pozdrawiam i udanego wypoczynku (jak cos to pytaj z chcecią odp[owiem)
            • Gość: zuza Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.local.berlin 05.09.03, 16:21
              skoro.... zakopaliśmy już topór wojenny - pomęczę Cię jeszcze kilkoma pytaniami.
              Teraz sie już nie opędzisz :):):)
              Dzieki za cenne uwagi na temat porównania obu hoteli. W biurze Ecco -
              twierdzili że Reina ma wyższy standard natomiast Europa lepszą atmosferkę.
              Powiedz szczerze -gdybyś jechał tam drugi raz wybrałbyś ponownie Europę czy
              Reinę??
              W poniedziałek chce wykupić wycieczkę i chcę być już pewna który hotel wybrać .
              Opowiedz wrażenia z Arenal, ile kosztuje wejście do Aquqparku i wogóle czy
              warto tam pójsc ( podobno jest super - ale jak już zauważyłeś z pewnością do
              pewnych opini podchodze z rezewrwą wiec wolę dowiedzieć sie z pierwszej ręki).
              No i napisz cos o wycieczkach fakultatywnych - gzdie najlepiej je wykupic i
              gdzie najlepiej wynająć autko ( jaka jest średnia cena wynajecia auta na dobę.)

Z góry dziekuje za info i pozdr.,
              PS ten hotel o który pytałam a zapomniałam nzawy to Alejandria w miejscowosci
              Sant Michel.( coś w tym rodzaju)
              • Gość: ARSI Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco IP: *.bunkier.tbg.net.pl 05.09.03, 20:35
                witam,
                Nie chce mi sie juz bardzo opisywac wiec wrzucam tu maila ktorego komus
                wysylałem tu jest zawrte ZUZIU to o co pytasz.
                Ja byłem z ze śniadaniem i obiadokolacją i moje kieszonkowe
                wynosiło 450E na osobe i starczyło mi na wszystko czego chciałem
                i fuul prezentów przywiozłem i zostało mi 50E.Takze jesli masz
                wyżywienie to myśle ze 350 E ci spokojnie wystarczy.
                Jesli chodzi o dyskoteki to 18E to jest mało ponieważ za to masz
                wejscie przez całą noc do 4 najwiekszych klubów, przy wejsciu do
                dyskoteki dostajesz prezenty takie jak opisywałem no i przede
                wszystkim masz alkohol jaki chcesz za free całą noc, także
                możesz od 22 d0 8 rano siedziec tylko przy barze i non stop
                pić:)))).A w knajpach masz np. masz piwo po 3 euro czyli
                wypijasz 5 i juz masz 15E, a tam możesz i 100 piw wypic przez
                noc!!!.no ale po co pić browar skoro mozna pic wszystkie
                najdroższe alkochole świata.Tak więc to jest naprawde tanio, bo
                np. mi 18 euro w Polsce na imprezie idzie zawsze(wejście,
                rezerwacja stolika i alkochol).:). W Riu Palace jest techno,
                house, trance itp.W Magarenie funky, soul,r'n'b, stare i nowe
                hity, ogólnie bardzo urozmaicona zależy od dnia.W Paradies jest
                muzyka typowo dyskotekowa a czasem zdarzą sie niemieckie hity:))
                i rockednrola troszke.W Soul suite jest black music, rap, hip-
                hop , r'n'b.Takze bardzo urozmaicone , wiec znajdziesz coś dla
                siebie.Imprezy w pianie odbywają sie codziennie w Megarenie!!!
                Ja byłem z Ecco Holiday i kosztowała u nich 99 euro ale w scanie
                zapewne bedzie droższa.Natomiast w biurach na miejscu koło 85-
                90E.
                Jest bardzo dużo lokalnych biur na które napewno trafisz
                np:Martin Tours i Toscana reisen.Oczywiście w kazdej jest
                angielsko jezyczny przewodnik.
                Mam nawet w domu ksiązeczke z programami i ch wyjazdów ale
                niestety nie byłem z nimi więc nie mogę nic powiedzieć na ich
                temat.Moę podać Ci ceny ich wycieczek niektóre są rzeczywiście
                tańsze sporo a niektóre w podobnej cenie.np: FORMENTOR- 12E, LA
                CALOBRA+SOLLER( bez sanktuarium w LLuc jak w biurach polskich)
                16E, WYCIECZKA PO PALMIE- 16E(ale nie polecam , najlepiej na
                własna reke chodzisz gdzie chcesz i wydajesz jedynie 1,80 na
                bilety),JASKINIA DRACH -15E,MARINELAND-16E.
                Jesli chodzi o lokalne biura to spotkasz na pewno MARTIN TOURS
                ich ceny są takie:JASKINIA DRACH+ CALA MILLOR 27E,
                LLUC+CALOBRA+PORT SOLLER+VALDEMOSSA(AUTOKAREM I STATKIEM) -30E,
                MARKET JAKIS W POLLENCA+FORMENTOR+ ES COLOMER-
                24W,LLUC+CALOBRA+PORT SOLLER+ PALMA(autobus, autokar i kolejka)-
                36E.
                Ja byłem wszedzie sam bo komunikacja działa ok , mozna pozyczyć
                tez samochód i wtedy sie wszych zwiedzi, a na objeździe wyspy
                byłem z Ecco za 42E w w Scanie bjazd był za 55E(IDENTYCZNA
                WYCIECZKA)!!!
                Tak w Aquacity byłem i twierdze że warto fajna zabawa i
                wypoczynek i troche opalenizny w ruchu złapiesz:)Wstęp do
                Aquacity kosztuje 19,50 ale ja kupowałem u rezydenta
                ecco za 16, 50 E, nie wiem czy scan ma te tansze bilety.
                Zakupy:kupuj na miejscu na lotnisku jest około 7-12 e drożej
                zależy od perfumy.
                Warto kupić biżuterie złotą i srebrną bo jest
                tania.Oczywiście wszedzie znane perły z Majorki które tez nie są
                drogie. A najbardziej sie opłaca kupic perfumy róznica w cenie
                jest olbrzymia w porównaniu z naszym krajem.Podam przykład za
                100 ml wody toaletowej meskiej C.Diora "Higer "zapłaciłem 40
                euro i dostałem do tego zestaw Farenheita tez z
                Diora ...natomiast w Polsce tenże Higer kosztuje 349 zł bez
                żadnych prezentów!!!!!!!! Z alkocholi wrto wziąść Sangrie i
                likiery ziołowe "licor de hierbas".
                Starczy chyba tego wyczerpującego opisu))).
                www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=1556

DO Zuzy:
                koszt wypozyczenia samochodu to za dzien za seata ibize -36 E im dłuzszy czas
                wypozyczenia tym troche taniej.Jesli chodzi o hotele Europa i Reine Isabel to
                ja bym poleciał jeszcze raz do Europy przede wszystkim chodzi o cene(jest
                taniej a duzej róznicy nie ma jesli chodzi o standart) no i bliżej do plazy.
                Natomiast miasteczka wodnego warto isć z tym że reklamuja go jako jedno z
                wiekszych w Europie ale raczej tak nie jest bo np: na Krecie w Herssonisos
                bardziej mi sie podobało i było chyba wieksze.
                A jesli chodzi o hotel Alejandra to lezy on nie w Saint Michel (nie wiem czy
                jest tak miejscowość wogóle:)), tylko w Playa de Palma i tez należy do sieci
                Saint Michel widziałem go z zewnatrz takze wiecej o nim nie moge powiedziec.(a
                jessli chodzi o moja wiedze ktory nalezy do tej sieci to bierze sie stad ze w
                hotelu dostajesz karte hotelową na której są wypisane hotele tej sieci).

• m0i Re: Opis wyjazdu na Majorke z Ecco 16.09.03, 15:56
                Jeszcze dwa slowa co do autek, mysmy bedac w 4 osoby od razy odrzucili wariant
                wykupu gdziekolwiek wycieczek fakultatywnych. BTW na miejscu jest o wiele
                taniej - za to "nie po polsku". Poza tym te wycieczki to przy cenach u
                rezydentow po prostu naciagactwo...

Auto za dzien (Punto II) wyszlo 36 euro przy 3 dniach. 3 dni to jest akurat
                tyle, zeby intensywnie pojezdzic po wyspie (mysmy zrobili ok. 700 km). Jezeli
                dobrze kojarze gdzie jest hotel Europa - prawie vis a vis jest wypozyczalnia.
                Koniecznie dopytaj czy auto z klima i czy pelne ubezpieczenie (lacznie z
                lusterkami). Mnie akurat spisali z prawka jazdy miedzynarodowego, dostalem
                kluczyki i prosbe o zatankowanie przy odbiorze do 1/2 baku. Jeszcze jedna wazna
                rzecz - kieruje TYLKO ten, kto podpisal umowe. Jesli chcecie inaczej, konieczna
                doplata, po kilka euro na dzien. No i potem tylko upatrzyc dobre miejsca do
                parkowania, dobra mapa i udanego wyjazdu...
                Przy okazji - wycieczki autokarowe nie wszedzie docieraja, tak np. nie
                dojezdzaja do latarnii chyba na formentorze (a moze juz myle?). Przezycia z
                jazd serpentynami - niezapomniane.
                Uwaga na parkowanie - nie przy zoltych liniach. Choc tubylcy dziwnym trafem
                stoja na awaryjnych i jest OK, podczas, gdy turysta sie na chwile zatrzyma i
                juz pojawia sie policja+laweta.
                Pozdrawiam
                m0i

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka