Dodaj do ulubionych

Protur Club Monte Safari - Cala Millor

22.12.08, 18:30
Mam prośbę do osób,które były w tym hotelu. Planuję tam urlop w przyszłym, roku.
Jaka jest Wasza opinia o tym miejscu? Na holidaycheck ma bardzo wysokie oceny.
Mnie jednak martwi duża odległość od plazy, choć znalazłam opinię, ze
transport z hotelu jest bardzo dobrze zorganizowany i ze poza tym to moze byc
całkiem miły spacer. mnie to jednak nie do końca przekonuje.
Plusem tego hotelu są tez animacje po polsku - chodzi mi oczywiście o
towarzystwo dla dzieci.
Mam mnóstwo pytań. Jeszcze raz proszę osoby, które tam były lub znają to
miejsce o opinię. :-)
z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:15
      Podnoszę watek :-)
      • Gość: Aries Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 15:20
        Też zastanawiam się nad tym hotelem, w jakim wieku macie dzieci? My
        planujemy wyjazd pod koniec czerwca, ale cały czas waham się jeśli
        chodzi o wybór hotelu.
        • j.b42 Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor 27.03.09, 00:15
          jedziemy do tego hotelu 26.06 z katowic.
        • j.b42 Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor 29.03.09, 23:46
          Jedziemy 2+2 (dziewczyny 8,14) na 2 tygodnie.
    • Gość: Ela Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: 212.180.168.* 08.04.09, 10:10
      Byłam w tym hotelu w sierpniu ubiegłego roku z rodziną i wróciliśmy bardzo
      zadowoleni. Podczas mojego pobytu nie było animacji dla dzieci po polsku.
      Odległość od plaży jest spora (ok. 20 minut pieszo), ale co 10-15 minut jeździ
      hotelowy bus, który podwozi pod samą plażę, co jest bardzo wygodne, szczególnie
      jak ma się ze sobą różne plażowe sprzęty. Ludzie z hoteli bliżej plaży muszą to
      wszytko targać na piechotę. Oczywiście powrót z plaży też jest busem.
      W hotelu jest doskonałe wyżywienie (świetne jakościowo, bardzo urozmaicone i w
      ilościach nie do przejedzenia. Poza tym bardzo dobre drinki, mnóstwo
      najrozmaitszych napojów bezalkoholowych (koktajle mleczne, soki wyciskane ze
      świeżych pomarańczy, mrożone soki owocowe oraz oczywiście napoje gazowane -
      cola, funta itp.), lody przez cały dzień. Cały hotel jest w opcji all inclusive.
      W hotelu są dwa baseny oraz dodatkowo brodzik dla dzieci (nie ma specjalnie
      kłopotów z leżakami - prawie o każdej porze można znaleźć coś wolnego), plac
      zabaw, boiska do gier zespołowych i najróżniejsze atrakcje sportowe, po kolacji
      najpierw animacje dla dzieci, potem występy dla dorosłych.
      My mieliśmy apartament dwupokojowy, czyściutko, lodówka, telewizor, kuchenka
      mikrofalowa i spory balkon (na balkonie suszarka do rozwieszenia ręczników,
      stolik i krzesełka).
      Ogólnie obsługa bardzo pomocna, życzliwa i kompetentna.
      Polecam szczerze ten hotel.
      Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.

• juju.1 Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor 19.04.09, 14:30
        Jaka jest droga do plaży?
        • Gość: Ela Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: 212.180.168.* 22.04.09, 11:30
          Do plaży idzie się od hotelu do głównej ulicy, po drodze (przy małym rondzie,
          już bliżej plaży) jest duży supermarket, potem jest kilka innych sklepów i
          prawie przy samej plaży jest kolejny sklep spożywczy, poza tym raczej nic
          ciekawego. Taka sama droga jest do centrum, gdy się chce wyjść do miasta
          wieczorem, bo wtedy już nie jeździ bus hotelowy (ostatni kurs jest ok. 19).
          • Gość: Toloslaw Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.09, 17:34
            Witam wszystkich,
            My też wybraliśmy ten hotel. Z mojego rozezania w necie wynika, że
            jest OK. Ale każda opinia kogoś kto tam już był jest bezcenna.
            Lecimy 19 czerwca z katowic w 4 osobowym składzie (w tym 2
            dzieciaków - syn 13 lat i córa 3).
            • Gość: Aries Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:11
              Jadę 19 czerwca na 12 dni z Warszawy (synowie 8 i 9 lat), chętnie
              skontaktowałabym się z Tolosław i j.b42, jestem zielona np. jeśli
              chodzi o wypożyczanie samochodu, za to mam przestudiowane
              przewodniki i dużo chciałabym zobaczyć,
              pozdrawiam
              • Gość: Toloslaw Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 13:13
                No to świetnie. My zawsze na kilka dni pożyczamy autko i staramy się
                możliwie dużo zobaczyć. wylatujemy z Katowic, ale jestem pewien, że
                się poznamy na miejscu i może razem pojeździmy po wyspie. pozdrawiam
                • Gość: Aries Re: Protur Club Monte Safari - Cala Millor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 11:58
                  Mój znak rozpoznawczy: najwyższa blondynka w hotelu (będę
                  zawiedziona, jeśli będzie jakaś wyższa ode mnie), my będziemy dwa
                  dni później niż Wy więc liczymy na wstępne rady, macie jakiś znak
                  rozpoznawczy? Chętnie się do kogoś przykleimy przynajmniej na
                  pierwszą wyprawę po wyspie albo w tym parku wodnym (ja jestem
                  antywodniakiem w przeciwieństwie do moich dzieci i męża, więc mogę
                  dłużej pilnować rzeczy, ale jak dam się namówić na wejście do wody
                  to też bym chciała na kogoś liczyć), pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka