Dodaj do ulubionych

Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE

IP: *.chello.pl 24.11.03, 10:51
Witam,

czy możesz polecić sklep(y) z elektroniką, kosmetykami, zegarkami w Playa
De Las Americas - ewent. w części południowej wyspy. Słyszałam, że ceny są
zdecydowanie niższe, więc przy okazji może kupię kamerę cyfrową i uzupełnię
perfumerię i coś jeszcze;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażyna Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.mech.pg.gda.pl 27.11.03, 09:04
      Sprzęt kupuj w sieci sklepów VISANTA lub SATNAAM. Są to autoryzowane sklepy
      wszystkich znanych firm produkujących elektronikę. W sklepach tych można kupić
      również zegarki (w SATNNAM, w Visancie nie pamiętam, ale chyba też) i markowe
      okulary przeciwsłoneczne. A ceny są rzeczywiście dużo niższe. Cena mojego
      aparatu w Polsce w tym czasie wynosiła 3200 (najniższa jaką udało mi się
      znaleźć) a ja kupiłam go za 2400. Jeżeli interesują Cię ceny niektórych perfum
      to mogę podać, bo jeszcze zachowałam paragony. Jeśli chodzi o sklepy z
      kosmetykami to jest ich zatrzęsienie, a ceny są wszędzie takie same.
      • Gość: Terezk'a Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.chello.pl 27.11.03, 10:21
        > Jeżeli interesują Cię ceny niektórych perfum
        > to mogę podać, bo jeszcze zachowałam paragony.

Grażynko, bardzo bym Cię o to prosiła.
        • Gość: Grażyna Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.mech.pg.gda.pl 27.11.03, 11:27
          Odpowiem Ci jutro, bo teraz jestem w pracy a kwity mam w domu.
          Pozdrawiam
        • Gość: Grażyna Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.mech.pg.gda.pl 28.11.03, 12:10
          Podaję ceny niektórych kosmetyków i alkoholu.
          Woda Fendi 50 ml 31,50; Gucci Rush 30 ml-23,00, 50ml 36,00; Fahrenheit 100ml
          39,00, dezodorant Fahr. 150 ml 16,00; dezodorant Bocage spray Lancome 125 ml
          11,80; Szampon Lancome 11,70,; Serum do włosów zniszczonych Lacome 14,00.
          Alkohol - Bacardi Blanco 1L-10,75; Ballantine 1L-12,95; GRANT'S Whisky 1l-11,75.
          Piwo w knajpie 2,90 (małe), Carpaccio 9,75; Prawns in garlic 9-11,zupy 6-9;
          Sangria Champane (0,5l) 8,00, litr 12,00.
          Pozdrawiam
          • Gość: Terezk'a Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.chello.pl 28.11.03, 13:35
            Dzięki Grażyna:)

• Gość: Terezk'a Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.chello.pl 28.11.03, 13:47
      Jeśli ktoś może kupował Guerlain'a, Cartier'a, to też proszę o ceny.
    • Gość: Terezk'a Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.chello.pl 28.11.03, 14:41
      A, jeszcze jedno, zastanawiam się gdzie będzie taniej, czy w duty free na
      lotnisku ReinaSofia, czy w zwykłych tamtejszych sklepach?
      • Gość: Ania Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: 62.233.142.* 01.12.03, 10:15
        Taniej jest w sklepach niż na lotnisku
        • Gość: Grażyna Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.mech.pg.gda.pl 02.12.03, 13:13
          Zgadzam się. Taniej w sklepach (niewielka różnica)
    • Gość: Terezk'a Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.chello.pl 07.12.03, 16:23
      A czy to prawda, że w L.A. jest sklep GAP'a ?
      • sandia Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE 09.12.03, 15:55
        Wydaje mi sie, ze nie. GAP jest chyba w El Corte Ingles.
      • Gość: Grażyna Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: *.mech.pg.gda.pl 09.12.03, 18:05
        Co do GAP'a to nie wiem, ale idąc promenadą z PA do Los Christianos jest sklep
        Bennetona, taki defekt Benneton (np. czasami brakuje guzika, a zapasowy jest
        przyszyty do metki), ale można coś wybrać. Ja np. kupiłam koszulki z długim
        rękawem za 2 euro, koszulę lnianą 4 euro, spodnie 10.
        • Gość: Marco Re: Elektronika i Kosmetyki na TENERYFIE IP: 5.5.* / 80.58.19.* 15.01.04, 00:22
          No a drugi sklep jest w Los christianos ale ten na PA jest lepszy znajduje sie
          za Macdonaldem.
          A jesli idzie o elektronike to sa tansze sklepy nie firmowe tylko trzeba
          dokladnie wiedzec co sie chce kupic(model) bo inaczej kupisz cos czego naprawde
          niechcesz ,i co jest niedobre.
          Ja kupilem kamere video za 350€ a w firmowym cena wynosi 480€.
    • Gość: camyk Koniec Eldorado IP: *.chello.pl 09.02.04, 11:55
      Po wejściu €, ceny kosmicznie wywindowały w górę. Robienie zakupów na
      Kanarach, przy tak wysokim kursie € dla nas Polaków już nie jest okazją jak za
      czasów pesety. Porównywałem ceny najtańszych polskich sklepów internetowych i
      salonów sprzętu markowego z tamtejszymi (w Las Americas, Santa Cruz), nie ma
      mowy o kupnie nowości elektronicznych po super atrakcyjnej cenie. Czytałem na
      forum o różnicy ok. 40% - to fikcja. Na kosmetykach takich jak wody toaletowe
      można jeszcze zaoszczędzić średnio 10%. Alkohol jest stanowczo za drogi.
      Natomiast ceny artykułów spożywczych mnie przeraziły. Niektóre są wielokrotnie
      wyższe niż u nas w kraju np. 0,5L Pepsi - 1€. Jeśli zmiana zł. na € będzie 1/1
      jak w Niemczech, Hiszpanii przy tak niskich zarobkach jak w Polsce to
      najwyższy już czas rozejrzeć się za nową ojczyzną i nauką języka;(
      Najlepsze zakupy zrobiliśmy na pokładzie chartera LOT'u. Alkohol i kosmetyki
      po hiper atrakcyjnych cenach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka