Dodaj do ulubionych

Rozpoczęliśmy leczenie

29.06.05, 14:25
Mieliśmy dzisiaj pierwszy zabieg laserem barwnikowym. Duża dawka nerwów jak
to będzie wyglądało i potem ulga, ze to już po wszystkich. Sam zabieg
dosłownie kilka minut był przeprowadzony bez narkozy. Lekarz pokazał na ręku
męża, jak działa laser. Dziecko (niecałe 3 latka) oczywiście płakało, trzeba
było je mocno trzymać ale to był naprawdę krotki czas i po wszystkim. Teraz
skora jest pokryta plamami podobnymi jak po uderzeniu. Nie boli, już po
wyjściu z kliniki mała zapomniała, ze cos miała robione. Przypominało jej się
kilka razy w aucie, potem wizyta w MCDonalds i dziecko zapomniało na dobre o
wszystkim. Mam nadzieje, ze efekty będą zadowalające. Lekarz powiedział, ze
potrzebuje 6-7 zabiegów a przynajmniej 3 dla znacznej poprawy.
Obserwuj wątek
    • monika_lwo Re: Rozpoczęliśmy leczenie 29.06.05, 15:13
      Ola, to super:-) Mam nadzieję, ze naczyniak zejdzie pięknie i nie będzie po nim
      śladu. Super, ze Nicole tak szybko zapomniała, ze tak krótko to trwało i ze
      udało się bez narkozy:-)))
      Ja w poniedziałek dowiem się na żywo jak wyglada narkoza u dziecka, bo mamy
      zabieg z Kamilem :-(
    • czuczilek Re: Rozpoczęliśmy leczenie 29.06.05, 21:12

Mam pytanie ...jakiej wielkości Twoje dziecko ma tego naczyniaka i w jakim
      miejscu ? ja mam pierwszy zabieg za 2 tygodnie i mam pewne obawy. Ciekawi mnie
      ile bede musiała przejść takich zabiegów więc chce porównać..z góry dziekuje :-)
      pozdrawam
      Aga
      • olga326 Re: Rozpoczęliśmy leczenie 30.06.05, 09:46
        Zdjecie naczyniaka mojej corki jest w albumie (naczyniaki plaskie), przypomina
        litere V pod okiem i nad gorna warga owalny ksztalt, znajduje sie na prawym
        policzku. Podczas kazdego zabiegu naczyniak pokrywany jest prawie calkowicie i
        w sumie potrzebujemy 6 takich zabiegow.
        Nie boj sie zabiegu, lekarz napewno nie zadecyduje o wiekszej ilosci zabiegow
        niz potre4bujesz. Wczoraj lekarz potraktowal laserem zdrowa skore na reku meza-
        nie ma zadnych sladow, z tego jasno wynika, ze dziala tylko na chore naczynia.
        Pozdrawiam
        • czuczilek Re: Rozpoczęliśmy leczenie 30.06.05, 13:26

Niestety nie mam dostępu do albumu...interesuje mnie wielkość tego
          naszyniaka...tzn ile centymetróc dugości i szerokości ...:-) mój ma 2cm na
          1,5 ...chce porównać...skoro Twoje dziecko ma mieć 6 zabiegów...to na pewno to
          zależy od wielkości...
          Gdybyś mogła na oko ocenić jego wielkość bylam by wdzieczna
          Przepraszam za problem
          I z góry dziękuje
          Pozdrawiam
          Aga
          • olga326 Re: Rozpoczęliśmy leczenie 30.06.05, 16:22
            Ilość zabiegów nie jest zależna od wielkości naczyniaka. U nas naczyniak przy
            każdym zabiegu jest pokrywany laserem i do dobrego efektu potrzeba 6 zabiegów a
            przynajmniej 3 dla znacznej poprawy jak powiedział lekarz. Oczywiście jak
            naczyniaki są duże, podczas jednego zabiegu pokrywana jest tylko cześć
            naczyniaka co znacznie wydłuża cale leczenie. Ty masz bardzo małego naczyniaka
            i przypuszczam, ze w twoim przypadku sprawa nie będzie trudna. Widziałam
            zdjęcia niewielkich naczyniaków po leczeniu i zazwyczaj nie było po nich
            żadnego śladu. U nas naczyniak pod okiem w kształcie litery V 3x 4 cm i pod
            noskiem nad górną warga 2 x 2 cm.
            Pierwszy zabieg mieliśmy robiony wczoraj i naprawdę nie wygląda to tak źle jak
            się spodziewałam. Myślałam o jakiś strupach, tymczasem wygląda to jak sińce z
            krwią. Lekarz powiedział ze po 4 dniach powinny zacząć znikać. Naturalnie w
            przypadku dziecka jest to o tyle łatwiejsze, ze ona jeszcze nie w pełni zdaje
            sprawy ze swojego wyglądu, dla ciebie będzie to pewnie czas nie wychodzenia z
            domu. Pociesz się, ze po operacjach plastycznych ludzie wyglądają gorzej a po
            zakończonym leczeniu będziesz mogła pokazać piękna twarz bez konieczności
            nakładania makijażu. Powodzenia.
    • ewa12111 Re: Rozpoczęliśmy leczenie 01.07.05, 13:46
      mam pytanie odnośnie leczenia,w jakim wieku dziecka można zacząć myśleć o
      leczeniu. Moja córeczka ma dwa miesiące a naczyniaki ma na obu powiekach
      czole,nosku i pod noskiem.Mam nadzieję, że naczyniaki same znikną taką nadzieję
      dała nam pediatra ale jeżeli tak się nie stanie jestem nastawiona na
      leczenie.Gdzie leczysz swoją córeczkę i czy jesteś zadowolona? Z góry dziękuję
      za odpowiedź (jeżeli można to poproszę na adres ewa12111@autograf.pl )
      • olga326 Re: Rozpoczęliśmy leczenie 01.07.05, 16:51
        napisalam na priv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka