Dodaj do ulubionych

Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014

21.01.14, 12:29
Witam, poszukuję osób wybierających się na wycieczkę do USA z biurem Rainbow Tours dnia 28.06.2014 ;-)))
patrycja.pm@interia.pl
ZAPRASZAM ;-))
Obserwuj wątek
    • saturn5 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 21.01.14, 21:38
      Jestem ciekaw: Jakie oni przydzielaja pokoje hotelowe? Jedna osoba na jeden pokoj? W ich cenach nie widze zadnego zroznicowania pod tym wzgledem.
      • 87patrycja Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 22.01.14, 09:53
        Dokładnie tak jest, Ja udając się samotnie na tą wycieczkę zmuszona byłam dopłacić do pokoju jednoosobowego - nie było możliwości zaznaczenia w systemie iż jestem chętna na dokwaterowanie innej osoby kobiety, a szkoda, gdyż zapłaciła bym znaczniej mniej ;-)
        2 osoby - jest zniżka do 19% no a tak to....;-)
        POZDRAWIAM
        • Gość: elka Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 IP: *.146.246.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 09:33
          Hej. Ja też wybieram się w podróż do NY. Organizujemy wycieczkę na 2 pary. Tak wychodz taniej. Bo w NY chcemy wynająć samochód i pojechać na Floryde. Już raz taki wypad nam się udał kiedy zwoedzalismy zachodnie wybrzeże.
          • 87patrycja Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 27.01.14, 10:02
            Hej elka ;-) Wybieracie się na własną rękę ??? Ja raczej poszukuję osób, które wykupiły wycieczkę z biurem Rainbow Tours na dzień 28 czerwiec USA Oto Ameryka. Na ww wycieczkę wybieram się sama, gdyż nie za bardzo kto ma mi towarzyszyć (mąż musi pracować więc odpada,,) , więc dlatego zgłosiłam się na forum a nuż napisze ktoś kto wykupił tą samą ofertę co ja ;-))
            Będzie to mój pierwszy pobyt w Stanach, pierwszy lot samolotem dlatego zdecydowałam się na biuro, za rok myślę jak trochę się ogarnę i podszkolę angielski mam zamiar wybrać się z mężem do Chicago do ciotki na ok 10 dni.
            PS. patrycja.pm@interia pl -->> napisz mi proszę wiadomość, mam kilka pytań do CB odnośnie wyjazdu,atrakcji, skoro byłaś już kiedyś wiec mogę się wypytać ;-))
            • Gość: Beata Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 IP: *.centertel.pl 12.04.14, 10:46
              Cześć, znalazłam Twoją informację odnośnie wyjazdu do NYC, zastanawiam się nad tą wycieczką, też jadę sama - ile ostatecznie zapłaciłaś? Lecisz z W-wy?

• 87patrycja Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 12.04.14, 12:09
                Cześć,wiesz ja jednak zrezygnowałam z tej wycieczki ( dodałam wątek do usunięcia jako nieaktualny, lecz on ciągle jest ).
                Biuro zachowało się trochę nie fair, po pierwsze zmieniło sobie termin wylotu na taki, który mi nie odpowiadał, poza tym lot okazał się z przesiadką 6g w Amsterdamie ( przy zakupie oferty Pani zapewniała, że będzie bezpośredni i są w trakcie negocjacji) co dla mnie osoby podróżującej pierwszy raz , samotnie i to tak daleko było nie do przyjęcia, a dodatkowo polski przewodnik miał czekam na nas dopiero w USA. Za cenę ponad 15 tyś zł to wszystko było nie do przyjęcia i po prostu nie zgodziłam się na zmianę terminu i została mi zwrócona zaliczka bez ponoszenia żadnych kosztów. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, polecę do USA tylko, że sam NY na 8 dni i za tę samą cenę co z RT będę sobie wraz z mężem , więc wychodzi korzystniej ;-) hotel 3*, śniadania kolacje itd w cenie ( w RT było 1000zł dopłaty !! ) przewodnik, transfer z /na lotnisko itd. Jeżeli chciałbyś więcej szczegółowych informacji możesz napisać na mojego maila : patrycja.pm@interia.pl
                Z biurem wszystko było super, ideał, wszystko na miejscu, lot bez przesiadek na 100% super ,ale tylko do momentu podpisania wstępne umowy - potem się co chwilę okazywało, ze są jakieś zmiany ;-/ Może wybiorę się kiedyś z nimi ale na pewno na krótsza trasę, póki co wylatuję 28czerwiec-05 lipiec i zamierzam się fantastycznie bawić w najpiękniejszym mieście na świecie ;-) Pozdrawiam PAtrycja
          • mackaz1969 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 04.05.14, 09:11
            Hej, to ciekawe co zamierzacie. Jak czytam, macie już doświadczenie w podróżowaniu samochodem po Stanach. Macie już konkretne plany na tę wycieczkę na Florydę? Czy podróż z przystankami po drodze? Z jakich korzystacie hoteli, czy uprzednio rezerwujecie? Czy zechcecie podzielić się wskazówkami? Zamierzam w tym dokładnie okresie udać się podobnie jak Wy wypożyczonym samochodem z NY na FL. Jadą z nastoletnimi dzieciakami. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi. Dziękuję
    • 87patrycja Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 19.08.14, 10:59
      Hej , 17 sierpnia wróciłam z wycieczki do NY !! ( nie znalazłam nikogo na wcześniejszy termin, stąd zmiana ) Było po prostu cudownie !! Miejsce..ehh nie da się togo nawet opisać - trzeba je po prostu na własne oczy zobaczyć ;-0
      Hotel mieliśmy na Manhattanie ( byłam wraz z mężem - w końcu dał się namówić) "The Hotel @ Times Square" - nie mam nic do zarzucenia *** ;-)
      Wszystko odbyło się bez żadnych problemów : lot LOTEM, odprawa na lotnisku, rozmowa z urzędnikiem itd itp ;-) także ja jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim w 100%
      Aha - byłam z biurem IECenter , gdyby ktoś chciał wiedzieć ;-)
      Zdjęcia na profilu FB ;-)
      • saturn5 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 19.08.14, 22:59
        > Zdjęcia na profilu FB ;-)

A zdradzisz gdzie dokladnie ten profil??

Fajnie ze sie wszystko udalo.
        • 87patrycja Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 20.08.14, 10:09
          Patrycja Muszczak Sosnowiec :-)
          • pariss1 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 20.08.14, 19:59
            Możesz mi napisać jak z wi-fi w NY? Czy jest możliwość złapania sieci w jakiś sklepach, kawiarniach itp.? I ile mniej więcej czasu zajmuje przejście z samolotu po przez customs do wyjścia?
            • saturn5 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 20.08.14, 20:48
              > Możesz mi napisać jak z wi-fi w NY?

Obojetnie czy to NY czy San Francisco czy Los Angeles czy Miami czy gdziekolwiek indziej zawsze jest darmowy wi-fi w takim naprzyklad Starbucks a tych w NY jest chyba co trzecia ulica.
          • saturn5 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 20.08.14, 20:52

> Patrycja Muszczak Sosnowiec :-)

Dobre zdjecia.
            Przeczytalem o nastepnych planach, jesli lubicie miasta to rzeczywiscie taki Waszyngton jest bardzo ciekawy i bedzie zupelnie inny niz NY. Waszyngton celuje w niesamowitych muzeach.

• pariss1 Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 21.08.14, 11:35
              A czy ktoś poda mi jakieś namiary na sprawdzony transfer z Newark na Manhattan? Wybrałam Go Airlink, ale dzisiaj zaczęłam czytać opinie i się przeraziłam. Z drugiej strony nie znalazłam żadnej innej firmy bez złych opinii. Wszystkie olewają klientów, spóźniają się, trzeba czekać i czasem taki transfer zamiast obiecanych 2 godzin z lotniska trwa 4 godziny.
              • lysyjakkolano Re: Wycieczka New York - biuro - 28.06.2014 21.08.14, 14:40
                Newark Airport Express jest alternatywą. Tu jest link do strony ze szczegółami:
                coachusa1.reachlocal.net/olympia/ss.newarkairport.asp
                Opóźnienia niekoniecznie są spowodowane olewaniem czy lekceważeniem klientów. Rok temu The New York Times szacował, że codziennie wjeżdża na Manhattan 1.6 miliona ludzi. Oczywiście po pracy ci ludzie muszą wyjechać z powrotem do domu. Dlatego jakiekolwiek opóźnienia są tu rzeczą normalną. I nie obwiniał bym firm przewozowych za te opoźnienia. Po prostu trzeba przeznaczyć dużo więcej czasu na ten przejazd.
                • pariss1 transfer Newark - Manhattan 21.08.14, 19:17
                  Łysy dziękuję za linka, też dzisiaj na tą stronę trafiłam, ale autobus odpada bo jest nas 4 i każda z bagażem głównym i podręcznym na kółkach. Wolałybyśmy jechać busem i być od razu na miejscu po długiej podróży.
                  Może źle się wyraziłam z tymi opóźnieniami, ale chodzi o to, że te busy nie odchodzą punktualnie tak jak się je zamówi tylko jest pełna dezorganizacja wśród kierowców i czeka się nawet godzinę na resztę aż zapełni się bus i to jest już nie fair. Skoro mam rezerwację na konkretną godzinę i biorą ode mnie nr lotu, i godzinę lądowania które monitorują to powinni to jakoś bardziej usprawnić bo korki na Manhattanie to swoją drogą.
                  Jednak chyba nie będę miała wyboru i zamówię coś bo o ile może z lotniska to byśmy dały radę coś złapać i umówić się na jakąś cenę o tyle z powrotem już z mieszkania nie da się tak szybko tego zrobić.
                  • lysyjakkolano Re: transfer Newark - Manhattan 21.08.14, 20:01
                    Tu masz ciekawsza opcje:
                    www.njtransit.com/rg/rg_servlet.srv?hdnPageAction=AirportConnectionsTo
                    Sam tego nie uzywalem to nie moge nic o tym powiedziec.
                    • pariss1 Re: transfer Newark - Manhattan 21.08.14, 21:11
                      Dzięki raz jeszcze. Muszę przemyśleć raz jeszcze te wszystkie opcje.
                  • piotrnyc Re: transfer Newark - Manhattan 22.08.14, 07:48
                    Troche nie rozumie roznicy miedzy busem a autobusem w Twoim poscie ale powiem tyle ze sprawdzony gdzie ja mialem takze duza walizke na kolkach i duzy podreczny ... wszystko zaladowane w obszerny boczny bagaznik - takze mozna z soba wziesc na poklad. Przystanki sa tylko 2 oba w okolicach 42str w centrum Manhattanu. Tutaj bardzo latwo mozna zlapac Taxi ktora za pare $ dowiezie pod drzwi. AirTrain ten drugi Link co Lysy podal to jest w miare nowe i dowozi Ciebie tez do Centrum ale 31str i 8 ave - wiec troche w inne miejsce - wez pod uwage gdzie bedziecie miec hotel i wtedy wybieresz lepsza opcje ... AirTrain jak widac po cenach bedzie troche tanszy x4 to akurat bedzie na Taxi ...
                    • pariss1 Re: transfer Newark - Manhattan 24.08.14, 11:36
                      piotrnyc napisał(a):

> Troche nie rozumie roznicy miedzy busem a autobusem w Twoim poscie ale powiem t
                      > yle ze sprawdzony gdzie ja mialem takze duza walizke na kolkach i duzy podreczn
                      > y ... wszystko zaladowane w obszerny boczny bagaznik - takze mozna z soba wzies
                      > c na poklad. Przystanki sa tylko 2 oba w okolicach 42str w centrum Manhattanu.
                      > Tutaj bardzo latwo mozna zlapac Taxi ktora za pare $ dowiezie pod drzwi. AirT
                      > rain ten drugi Link co Lysy podal to jest w miare nowe i dowozi Ciebie tez do C
                      > entrum ale 31str i 8 ave - wiec troche w inne miejsce - wez pod uwage gdzie bed
                      > ziecie miec hotel i wtedy wybieresz lepsza opcje ... AirTrain jak widac po cena
                      > ch bedzie troche tanszy x4 to akurat bedzie na Taxi ...

Mówiąc bus mam na myśli takie 11 osobowe busy (shared ride van) a autobus jako środek transportu publicznego. Prawdopodobnie jednak nie zamówimy tego busa a weźmiemy taxi z pod lotniska. Z tego co się zorientowałam to stawka na Manhattan (jedziemy na W 74 th) jest raczej stała i wychodzi ok. $60-70, także da się przeżyć dzieląc to na 4 osoby. Transport publiczny odpada bo możemy być już koło 18-19 wieczorem a nie chcemy się już z tymi bagażami włóczyć po ciemku i szukać naszej miejscówki. chyba, że faktycznie podjedziemy do 42 th i stamtąd weźmiemy taxi. Zobaczymy. Muszę tylko rozpatrzyć czy nie zamówić jednak na powrót bo wyjeżdżamy rano a ciężko chyba złapać coś tak stojąc na ulicy.

Dzięki raz jeszcze :)
                      A powiedz jaki napiwek wypada dać taksówkarzowi? 10 czy 20% ?
                      • porterhouse Re: transfer Newark - Manhattan 24.08.14, 20:20
                        > $60-70, także da się przeżyć dzieląc to na 4 osoby.

Pod warunkiem ze wejdziecie w 4 osoby z tym bagazem...
                    • edd.y Tipping cabbies in NYC 24.08.14, 12:05

Przeczytaj dyskusje: www.tripadvisor.com/ShowTopic-g60763-i5-k6443726-Tipping_taxi_drivers-New_York_City_New_York.html
                      • pariss1 Taxi z/do Newark Airport 28.09.14, 22:25
                        Wróciłam i było super. Taxi wzięłyśmy bezpośrednio z lotniska, jest tam stoisko gdzie pracownik zaprowadzi przed terminal i zawoła odpowiednio dużą taksówkę i poda konkretną cenę na ulicę gdzie jedziemy. Nie zapłaciłyśmy ani centa więcej niż powiedział - oprócz napiwku.
                        Z powrotem z 74 W też wzięłyśmy taxi z ulicy. Pełno ich jeździ i nie ma problemu. Same trąbią i chcą brać.
                        Także w ogóle nie polecam większej ilości osób brać taxi przez neta. CO innego jednak jak jedzie jedna osoba to niestety jest to spory koszt i lepiej chyba jechać takim shuttle busem albo po prostu metrem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka