Dodaj do ulubionych

Mienie przesiedleńcze do USA

10.01.05, 17:43
Spzredałem dom przed wyjazdem na stałe do USA (GC). W macierzystym Urzedzie
Skarbowym twierdzą, ze mnie to nie zwalnia dooki nie bede obywatelem USA z
rocznych zeznań podatkowych i nic nie wiedza o unikaniu podwójnego
rozliczania podatku. Po drugie: chca ode mnie wziąć podatek ze sprzedazy
nieruchomości (20) bo nie zadeklarowałem, ze w ciągu najbliżsyzch 2 lat kupie
w Polsce dom. Tymczasem chciałem spienięzony dom zabrac jako mienie
przesiedlęncze. Czy Polska nawet dla tych którzy juz maja jej dosyć musi byc
do końca wredna???!!
Obserwuj wątek
    • visa_nazi Przestan narzekac facet. 10.01.05, 19:56
      kassa3 napisała:
      Powinienes sie chyba zastanowic nad tym wyjazdem do USA.....
      Gdybys byl obywatelem USA wyjezdzajacym na stale z USA dokadkolwiek , Twoja
      sytuacja bylaby dokladnie taka sama- wyjatkiem bylby podatek od sprzedazy domu,
      bo od czasu Clintona pierwsze 500 tys jest wolne od podatku. Unikanie
      podwojnego opodatkowania ma sie tu jak kapelusz do kupy w lesie: dom masz w
      Polsce, sprzedajesz go w Polsce. Czy w momencie sprzedazy masz zamiar zaplacic
      podatek od sprzedazy tego domu w USA??? jeszcze wiekszy nonsens to wywiezienie
      gotowki jako "mienia przesiedlenia", no wybacz ojciec ale chyba popiles
      dzisiaj :)
      • visa_nazi A i jeszcze jedno: 10.01.05, 20:01
        Przykladowo : Obywatel USA , ktory ( zalozmy) wyjechal z USA na stale ma nadal
        obowiazek skladania zeznan podatkowych, nawet jesli uzyska obywatelstwo innego
        kraju.
        Malo tego: Nawet zrzeczenie sie obywatelstwa USA nie zwalnia od wstecznych
        zobowiazan podatkowych.
        Tak ze Twoj urzad skarbowy traktuje Cie badzo fair.

No visa for you !!!!!

Come back in one hundred years !!!!!!!!
        • kassa3 Re: A i jeszcze jedno: 10.01.05, 20:07
          Pierdoły, nie znasz przepisów USA. A na marginesie: mam zamiar kupic mieszkanie
          w USA. Jednak Polska to złodziejski kraj! Płacisz podatek na bęcwałów którzy
          siedza przy korycie i nic nie umieją.
      • kassa3 Re: Przestan narzekac facet. 10.01.05, 20:03
        Jasne dowcipnisiu, zabieram z tego zasranego kraju cały dom, albo wysadze go w
        powietrze. Wam g...zostawie. Cos mnie sie wydaje że tez pracujesz w skarbówce.
        tam same takie pokręcone"madrale", które radza żeby zapytac sie "w internecie",
        bo sie sami nie znają na mieniu przesiedleńczym. Jedyna rada była taka: po co
        pan sprzedawał dom?
        • visa_nazi Re: Przestan narzekac facet. 10.01.05, 20:09
          kassa3 napisała:

> Jasne dowcipnisiu, zabieram z tego zasranego kraju cały dom, albo wysadze go
          w
          > powietrze. Wam g...zostawie. Cos mnie sie wydaje że tez pracujesz w
          skarbówce.
          > tam same takie pokręcone"madrale", które radza żeby zapytac sie "w
          internecie",
          >
          > bo sie sami nie znają na mieniu przesiedleńczym. Jedyna rada była taka: po co
          > pan sprzedawał dom?

Gdybys mial tyle sprytu, by poszperac w wyszukiwarce, to byc zobaczyl ze od 15
          lat mieszkam w USA i gowno mnie Polska obchodzi.
          Natomiast przykro mi, gdy taki naiwniaczek jak ty laduje po roku w parku, bo w
          Polsce wszystko opie..l i wydaje mu sie, ze Ameryka "go chce" i da mu dupci
          zaraz po przyjezdzie....tylko dlatego, ze tu raczyl przyjechac.
          A tymczasem: Amerykanskie prawo podatkowe jest 10 razy bardziej skomplikowane i
          bezwzgledne od polskiego a kombinacje sciga sie znacznie skuteczniej niz w
          Polsce. To gwoli informacji.
          • kassa3 Wracaj do Polski 10.01.05, 20:15
            No wracaj jak tam tak zle. Dopiero dadza ci tu wycisk. Widocznie za dobrze ci
            jest za woda skoro takie chamskie odzywy i lekcewazacy ton masz do rodakow.
            Nadawałbys sie do pracy w info na kolei. Tam tez sa tak uprzejmi.
          • kassa3 Hehehe 10.01.05, 20:17
            Wg ciebie spryt polega na tym by grzebac w ...wyszukiwarce. Pewnie w Polsce
            robiłes w bezpiece. Ja nie jestem moze sprytny, ale za to uczciwy.
        • Gość: zbav Re: Przestan narzekac facet. IP: *.client.comcast.net 11.01.05, 05:31
          kassa3 zastanow sie co piszesz.Polakom jest tam dobrze gdzie ich nie ma.Jezeli
          Ty muslisz ze tutaj nie bedziesz placil sporych podatkow to czeka ciebie duze
          rozczarowanie.Byc moze zrobisz tak jak to robi duzo sprytnych pracuje za
          gotowke rozliczaja sie zmalych dochodow i jeszcze pobieraja zopomoge stanowa.
          • visa_nazi HEhe 11.01.05, 18:24
            Gość portalu: zbav napisał(a):

Byc moze zrobisz tak jak to robi duzo sprytnych pracuje za
            > gotowke rozliczaja sie zmalych dochodow i jeszcze pobieraja zopomoge stanowa.

Taaaaa...to prawdziwi spryciarze :)
            Kiedys przejda na emeryturke SocSec i dostana 50 dolcow na miesiac :)
            Jeszcze przedtem , jak juz odloza troche kasy i zapragna kupic dom, to pojda do
            banku po kredyt , gdzie urzedas bezradnie rozlozy rece. Kredyt na dom albo
            condo dla goscia, ktory zarabia rocznie 9000 dolcow ?
            Pomijam juz fakt, ze pracujac za gotoweczke i rozliczajac sie z paru groszu,
            nie ma sie na ogol ubezpieczenia zdrowotnego no i potem jest placz i lament,
            jak trzeba zaplacic powiedzmy, 60 000 za kilka dni w szpitalu. Albo zyc
            ukrywajac sie do konca zycia, bez konta w banku, majatku, normalnej pracy,
            samochodu.
            Tak, to bardzo "sprytne".
            A Kassa to ma jeszcze dluga droge przed soba, najpierw musi robote znalezc,
            potem bedzie kombinowal z podatkami...
            • kassa3 Re: HEhe 11.01.05, 18:31
              To prawda jednak, ze najwredniejsi dla Polakow w USA sa...Polacy. Visa-Nazi ty
              nieudaczniku, ktory nie potrafisz nawet jednego slowa z siebie wykrzesac ktore
              nie byloby oblesne - wiedz, ze nie jade "w ciemno", czeka na mnie juz dom i
              praca za...55tys $$ rocznie.Poza tym znam b.dobrze 3 jezyki i mam przyjaciol
              Amerykanow. Takich jak ty omijac bede z daleka bo nie lubie smrodu.
              • visa_nazi Re: HEhe 11.01.05, 18:39
                Ciesze sie chloptasiu ze piszesz bo lubie sie posmiac az mi sie brzuch
                trzesie :)
                Na ciebie czeka bezkresna budowa i mieszkanie w basemencie (poszukaj na forum
                co to) i marzenia w nocy pod brudna derka, ze kiedys ci sie odmieni.
                Bajer facet, to ty mozesz na necie wciskac kazdemu, moze jakis niezorientowany
                naiwniaczek to "kupi", hehe :)
                "Dom na niego czeka" , moze ku.., palac ;)
                Zeby zarobic 55K to trzeba miec juz nieco rozumu w dynce, a ty tu takie glupoty
                piszesz, ze przybijania moldingow sie bedziesz rok uczyl z taka inteligencja :)
                • kassa3 Re: HEhe 11.01.05, 19:34
                  Vias-nazi ty bufonie. Ile razy mozna sprzedac ten sam dom? Zastanow sie pajacu
                  co ty czytasz? Jak ktos pyta zwlaszcza na forum nie koniecznie to robi we
                  wlasnym imieniu. To raz. A dwa w USA jest super skoro ty siedzisz przy kompie i
                  takimi pie..mi sie zajmujesz. SS ci wystarcza?
              • visa_nazi Ty kasia to masz w ogole leb do biznesu, jak widze 11.01.05, 18:50
                Masz leb jak sklep. Businesswomen;)
                55 000 rocznie juz na ciebie tu czeka, glowke do biznesu masz nie od parady :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=620&w=11993207&a=11993207
                Pozyczyla 100 000 PLN a oddac musiala 123 000, masz kiepele biznesowe, ho ho,
                USA przed toba stoi otworem.
                I od czego ty, biedna szmato, chcialas w ogole placic podatek, jak na tej
                transakcji "zarobilas" 23 kola w plecy?
                Idiotka i konfabulantka, zona bezrobotnego. Teraz na podbo Hameryki rusza.
                Kopa w dupe i na kolana, do szmaty, scierwo.
                • molsoncanadian nice catch! 11.01.05, 19:33

• visa_nazi Re: nice catch! 11.01.05, 19:38
                    molsoncanadian napisał:
                    I am an American :)

She is just a stupid fucking bitch, that's all...
                    • kassa3 Re: nice catch! 11.01.05, 19:47
                      Piss off Visa_nazi
                      • visa_nazi Re: nice catch! 11.01.05, 19:53
                        kassa3 napisała:

> Piss off Visa_nazi

Yea, you piss me off, cunt.
                        • kassa3 Re: nice catch! 11.01.05, 19:57
                          You are pulling my leg, sweety
                          • visa_nazi Losy katowiczan 11.01.05, 20:06
                            Nie pisz czegos, czego znaczenia nie rozumiesz.

> You are pulling my leg, sweety

No i tak to.

tyopowa "polska kariera" loteryjnego...smutny ten Slask....

Malzonkowie z Katowic, bezrobocie w rejonie 25-30%, gdzies tam pracuja, wiec
                            dostaja kredyt na dom, potem jelenia wyrzucaja z roboty, bo firma sie zwija,
                            musza chalupe sprzedac, slepy los im dal te zielona karte o ktoerj snili po
                            nocach jako o przepustce do raju. Nie majac zreszta pojecia o tej wysnionej, bo
                            w USA nigdy nie byli- kto by im wize dal, kto by za bilet zaplacil??
                            Teraz, nie majac innego wyjscia, skacza na gleboka wode, maskujac paralizujacy
                            strach przed nieznanym wymyslaniem historii o 55K rocznie, pieknym domu,
                            czekajacej pracy.
                            Iluz ja takich widzialem biegajac sprezyscie po parku przed wyjsciem do pracy,
                            nie tylko zreszta Polakow.... Polakow widze jadac czasami do mego ulubionego
                            baru na belgijskie piwko, przejezdzam kolo Popieluszko Square, tam siedza
                            calymi dniami, w nocy kimaja na lawkach....oh, zyzn parszywaja.....
                            Albo ta praca do znoju, 5 na godzine na "plejsach" u Zydow, 50 godzin na
                            tydzien, w brudzie i smrodzie. Rocznie 10 000? max? 15K short do tych 55K :)
                            • kassa3 Re: Losy katowiczan 11.01.05, 20:13
                              Hahaha, dac dziecku kompa to durnieje. Co Slask ci sie nie podoba? Masz racje,
                              wybieramy sie w twoje strony, do slumsow. Szukuj kartony bo na jest osmioro.
                              Analfabeci, glodni i brudni. American Dreams nie daje nam spac. A polskie dolce
                              vita zostawimy tobie palancie.
                              • visa_nazi [...] 11.01.05, 20:21
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • kassa3 Polaczek w USA 11.01.05, 20:30
                                  Visa_nazi ty bezinteresowna, ludzka szmato! To straszne ze mienisz sie
                                  Polakiem, polaczku.
                                  • visa_nazi Polaczek w USA, tak,l tak !!!!! 11.01.05, 20:36
                                    tak, tak. Polaczek.
                                    Zapomnialas jeszcze napisac:"Zal mi ciebie, Polaczku". To stara spiewka
                                    polskich madrali :)
                                    Czekamy w USa, nie zapomnijcie wsyzstkiego w Polsce opie.dolic, zebyscie nie
                                    mieli i tam do czego wracac :)
                                    • kassa3 Re: Polaczek w USA, tak,l tak !!!!! 11.01.05, 20:43
                                      Bog zaplac.
                        • aromanoff Re: nice catch! 14.01.05, 00:50
                          visa_nazi - "odebral staranne wyksztalcenie tak w Polsce jak i w USA"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19359347&a=19397220
                          visa_nazi napisał:

> Yea, you piss me off, cunt.
                    • kassa3 Re: nice catch! 11.01.05, 19:47
                      & do go!
                • aromanoff Re: Ty kasia to masz w ogole leb do biznesu, jak 14.01.05, 00:48
                  visa_nazi - jak zwykle rycerski wobec dam!

visa_nazi napisał:

> Masz leb jak sklep. Businesswomen;)
                  > 55 000 rocznie juz na ciebie tu czeka, glowke do biznesu masz nie od parady :)
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=620&w=11993207&a=11993207
                  > Pozyczyla 100 000 PLN a oddac musiala 123 000, masz kiepele biznesowe, ho
                  ho,
                  > USA przed toba stoi otworem.
                  > I od czego ty, biedna szmato, chcialas w ogole placic podatek, jak na tej
                  > transakcji "zarobilas" 23 kola w plecy?
                  > Idiotka i konfabulantka, zona bezrobotnego. Teraz na podbo Hameryki rusza.
                  > Kopa w dupe i na kolana, do szmaty, scierwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka