14.07.07, 05:48
Czy ktos spotkal sie z czyms takim u maluchow ?MOje dziecko jest na etapie
ciaglego mama i dada i innych dzwiekow ..wczoraj ochryplo .Nie wiem czy to z
powodu ciaglego "mowienia" czy moze szykuje sie nam jakas choroba -alergia
itp. Dzwonilam do lekarza , nie ma goraczki , wychodza jej dwa przednie zeby
..smieje sie itd ,ale z glosikiem kiepskawo .Lekarz nie kazal sie przejmowac
,aczkolwiek obserwowac dziecko ., powiedzl ,ze to nie moze byc od krzykow .Czy
to moze byc zapalenie krtani ???Co polecacie.
Obserwuj wątek
    • 4me1 Re: Chrypka 14.07.07, 14:13
      To nie jest od mowienia, krzykow, piskow. To jakis wirus,przejdzie. Czasem po
      czyms takim moze pojawic sie kaszelek.Nie wiem jakiego masz lekarza,ale gdybys
      byla zaniepokojona i poszla,to za NIC NIE daj sobie wmowic antybiotyku. Wielu
      lekarzy jak nie wie co, to buch antybiotyk.
      • fogito Re: Chrypka 16.07.07, 15:12
        Mam nadzieje, ze juz przeszla ale jesli nie to moze byc to poczatek zapalenia
        krtani - czyli krup. Obserwuj dziecko i jesli zacznie sie szczekajacy kaszel to
        dzwon do lekarza. U nas lekka chrypka skonczyla sie na OIOM'ie w ciagu dwoch
        godzin od pierwszych objawow.
    • a_dassuj Re: Chrypka 16.07.07, 15:17
      jak ta choroba nazywa sie po angielsku?
    • a_dassuj Re: Chrypka 16.07.07, 15:26
      juz znalazlam ,troszke sie przestraszylam po lekka chrypka jeszcze jest , kaszlu
      nie ma , ale jak poczytalam o tej chorobie to na poczatku moze byc ,ze jest
      tylko chrypka
      • fogito Re: Chrypka 16.07.07, 15:33
        jesli juz znalazlas to wiesz jakie objawy wymagaja wezwania natychmiast
        karetki. Ale poki co nie panikuj i nawilzaj pokoj dziecka. Jesli nie ma jeszcze
        kaszlu to nie musisz dawac lekarstw. Moze sie okazac, ze to lekkie wirusowe
        zapalenie krtani, ktore za jakis czas przejdzie. Generalnie obserwuj dziecko.
        pozdrawiam
        • 4me1 a_dassuj 16.07.07, 15:55
          gdyby to byl krup,to juz bys dawno byla w szpitalu. ,bo to sie rozwija
          migiem .Twoja mala pewno zlapala wirusa, musi samo przejsc. Koniecznie kup
          dobry nawilzacz,to zawsze warto miec w domu jak ma sie dziecko.
          • a_dassuj Re: a_dassuj 16.07.07, 16:30
            dzieki za rady dziewczyny .Mala wydaje sie byc zdrowa , choc lekko grymasi -no
            coz mamy juz prawie 2 zeby,ktore jzu przebily sie przez dziasla;-)
            • fogito Re: a_dassuj 16.07.07, 19:32
              Fakt - krup przebiega blyskawicznie. Ale np. moj synek mial okolo tygodnia
              lekka chrype zanim nastapily pierwsze objawy szczekajacego kaszlu i dusznosci.
              Kiedy zaczal kaszlec szczekajaco to minely niecale dwie godziny kiedy zostal
              zaintubowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka