Dodaj do ulubionych

złe wyniki

16.09.04, 12:37
Przed chwilką odebrałam wyniki badań i chyba źle wyglądają. Niebardzo się
znam, ale z wyników z moczu między innym wynika: Nabłonki-płaskie nieliczne,
okrągłe 0-2, krwinki białe-8-10,krwinki czerwone - wył.0-2, i chyba najgorsze
składniki mineralne:liczne bakterie, nieliczne pasma śluzu. Reszta glukoza-
70 i cały wydruk, na którym się wogóle nie znam. Coś chyba nie tak przy
oznaczeniu LYM i MID, nawet nie wiem co oznaczają. Błagam pomóżcie jeśli
rozumiecie co to oznacza, bo ja poprostu nie wiem a do wizyty chyba oszaleję
z nerwów.
Obserwuj wątek
    • agape76 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:10
      Witaj, niestety nie znam sie na tym za bardzo, ale też miałam w moczu nieliczne
      nabłonki płaskie, a bakterie bardzo liczne, leukocyty 3-8, erytrocyty - brak.
      Moja ginka porównywała te wyniki z morfologią i powiedziała, że nie dzieje się
      nic strasznego, a na te bakterie kazała zażywać 2x dziennie urosept (ziołowy).
      Dodam tylko,że lecze sie w poradni patologii ciąży, a moja pani doktor jest
      bardzo skrupulatna i naprawdę niczego nie bagatelizuje. Troszkę dziwi mnie ta
      glukoza bo z tego co wiem to w moczu nie powinno jej byc, ale jak powiedziałam
      nie znam sie na tym za bardzo
      Pozdrawiam. Agnieszka.
      • ela74 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:15
        wynik glukozy to już zupełnie co innego, troche pomieszałam z nerwów, to z krwi
        i na tyle co się orientuje trochę niska, ale przecież nadczo. Aż tak mnie nie
        martwi gorzej z resztą bo nawet nie wiem co to oznacza.
        • agape76 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:21
          Elu, nie wiem jak na Twoich wynikach, ale na moich jest troche norm (min, max).
          Jakby Cię któreś interesowały to daj znać, a glukoza we krwie to już
          rzeczywiście zupełnie coś innego smile.
        • anuteczek Re: złe wyniki 16.09.04, 14:35
          Glukoza - jest w normie, dolna granica, ale na czczo, więc się nie martw
          zaraz doczytam resztę i porównam z tabelą smile
          a
          • ela74 Re: aniu 16.09.04, 14:39
            Aniu dziękuję, ale za chwilkę wychodzę, więc chyba nie doczytam, ale jeszcze
            raz dzięki.
    • ela74 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:31
      co to jest to LYM i MID? u mnie jest coś takiego:
      LYM 1.6 19.3%L a później normy 0.6 - 4.1, 20.0 - 58.5%L
      MID 0,4 4,5 %M i normy 0.0 - 1.8 , 0,1 - 10.0 %M

A na końcu tekst: MID celles may include less frequently occurring and rare
      cells correlating to monocytes, eosinophils, basophils, blasts and other
      precursor white cells. Co to znaczy, czy ktoś wie?
      • agape76 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:40
        Elu, ten tekst po angielsku to zdaje sie jakis standard, na moich wynikach jest
        słowo w słowo to samo i to na wszystkich wynikach z przeciągu kilku lat. To
        raczej nie odnosi sie do samego Twojego wyniku tylko do norm laboratoryjnych.
        • ela74 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:47
          agape dziekuję ci, bo moja wyobraźnia już się strasznie rozszalała, troszkę
          mnie uspokoiłaś. Dzwoniłam do gin i mam wizytę o 16 a nie wieczorem, więc
          szybciej dowiem się co jest nie tak i co dalej.
          • agape76 Re: złe wyniki 16.09.04, 13:50
            Wcale Ci się nie dziwię, bo po każdym odbiorze wyników i przed wizyta u lekarza
            panikuję jak nie wiem. Koniecznie daj znać po wizycie.
            Ściskam. Agnieszka.
    • marzek2 Re: złe wyniki 16.09.04, 14:50
      Ele, a na tym wyniku moczu nie masz gdzieś ilości leukocytów? Bo właśnie ilość
      leukocytów świadczy/lub nie o infekcji. Bakterie w moczu prawie zawsze jakieś
      są, a trzeba patrzeć na ilość leukocytów, jeśli jest ich 0-5 to jest to w
      zupełności normalne. A tak przy okazji wiesz, ja ostanio wymyśliłam sobie taką
      strategię - robię badania w dniu wizyty (chyba że są jakieś, na które się dłużej
      czeka, to wiadomo, robię wcześniej), ale staram się zawsze wycelować tak, żeby
      wyniki odbierać w dniu wizyty u ginki. W ten sposób oszczędzam sobie nerwów w
      przypadku słabszych badań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka