Dodaj do ulubionych

WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!!

19.03.05, 18:46
Dziś sie dowiedziałam, że wyrosło mi straszne świństwo- bakteria e coli....sad
dostałam na to Augmentin doustnie i krem dopochwowy DALACIN, jestem teraz w
17 tyg ciąży...czy któraś z was brała może podobne leki lub miała tą akurat
bakterie??????Aha robił mi też usg i z dzidzia ok, bardzo żywotna jest..to
mnie troszke uspokoiło, bo rano miałam wrażenie że sączą mi się wody

PS dziewczyny róbcie te posiewy, nigdy nie ma objawów tego świństwa !!!!!

Ania i 17 tyg dzidzia
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 10:35
      Kurcze ale mnie przestraszyłaś tą e-coli.Chyba też się za to wezmę ,i powiem
      ginowi żeby zrobił mi posiew.Też sie boję co może mi wyjść ,ale nie mam zamiaru
      chodzić z bakteriami przez połowę ciązy.Myslę że te leki są bezpieczne dla
      kobiet w ciąży ,ale niech napisze ktoś ,co się zna.Pozdrawiam Cię i zyczę
      szybkiego wyleczenia tej paskudy .
    • oliwe Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 11:03
      ja zrobiłam posiew dopiero tydzień temu gdy lekarz stwierdził skracanie szyjki.
      Oczywiście wyszła bakteria, u mnie staphylococcus - gronkowiec. Też dostałam
      augmentin najpierw w szpitalu w kroplówce potem doustnie. Jestem już w domu
      i drżę czy uda się to zwalczyć. Do pracy już nie wrócę a przez to wywalą mnie zaraz po macierzyńskim, o ile oczywiście donoszę tę ciążę. Dlaczego nie
      zrobiłam tego posiewu wcześniej?...
      • mala.mi2 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 17:28
        Ja mysle że to troche wina naszych lekarzy...tyle sie słyszy okropności o
        bakteriach i skutkach ich działalności u kobiet w ciąży....moj gin jest super i
        dosć szybko zrobił mi posiew i chwała mu za to, ale wiem, że czasem kobiety to
        pomijają i potem są problemy....dziewczyny róbmy posiewy...!!!!! pozdrawiam,

Ania i 17 tyg dzidzia
    • ewcik29 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 18:15
      Dziewczyny, mnie zastanawia jedna sprawa... od połowy stycznia zaczęłam mieć
      skurcze i w lutym zaczęła mi się skracać szyjka. Jadłam magnez 3x2 tabletki i
      nic mi to nie dawało. Byłam w szpitalu 11 dni, gdzie podawano mi magnez dożylnie
      i dalej skurcze były (mało mi brzucha nie rozerywało). Ostatnio dostałam
      infekcję -zapalenie tchawicy i zażywałam 5 dni Amotax (ta sama subst. czynna co
      Augementin) i wyobraźcie sobie, że skurczy nie mam już tydzień!!! Jestem w szoku
      bo przeszły mi jak ręką odjął. Może miałam coś paskudnego i całkiem przypadkowo
      to wytępiłam??? Jak myślicie??
      A posiew robiłam i owszem, ale w październiku wtedy było ok....
      Pozdrawiam Was ciepło
      Ewa
      • mala.mi2 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 20:19
        baaaaardzo możliwe, że dobiłaś w ten sposób jakies paskudztwo, grunt, ze dobrze
        sie skończyło...smile
    • bzubza żurawina 20.03.05, 21:40
      Dziewczyny! Na innym formu znalazłam, że żurawina pod każdą postacią jest
      bardzo wskazana w walce z bakteriami, dlatego polecam wyciąg z żurawiny -urinal:

Urinal stosuje się "w profilaktyce drog moczowych wywolanych przez Escherichia
      coli i inne bakterie. Wyciąg z zurawin uniemozliwia przyleganie szkodliwych
      drobnoustrojow o scian drog mocowych i tym samym znajduje zastosowanie w
      stanach zapalnych"

I generalnie wszystko gdzie jest zurawina i co jest kwasne (ogorki kiszone,
      kefiry...).

Czytałam, że urinal jest skuteczny. Że dziewczynom nie pomagały antybiotyki, a
      żurawina po 2-3 miesiącach pomogla. Ja zazywam od kilku dni.

Pozdrwiam.
      • magdulka26 Re: żurawina 21.03.05, 10:53
        A czy urinal moge brać sama na własną rękę ,czy to musi gin przepisać.
        • mala.mi2 Re: żurawina 21.03.05, 13:40
          najlepiej pić sok żurawinowy..taki Herbapolu do rozcieńczania...urinal to
          tabletki a ja juz tyle innych tabletek przyjmuje, że wole pić ten sok....super
          sie potem siusia....troche moczopędny ale o to chodzi aby wszystkie świństwa z
          organizmu wypłukać....pozdrawaim,

Ania i 17 tyg dzidzi
          • magdulka26 Re: żurawina 22.03.05, 13:00
            Mam wynik badań i mocz mam super.Czyli bakterii tam nie mam.Może mam małe
            zapalenie ,lub bakterie .Zobaczymy co gin powie.
      • agnesm1 trudna walka z bakteriami... 22.03.05, 13:43
        No to i ja dodam tu swoje 3 grosze...
        Niestety u mnie kuracje antybiotykowe nic nie daly...
        mam juz za soba 3 kuracje antybiotykowe i teraz juz po porodzie bralam
        macmiror... niestety objawy wrocily... ciekawe co moj lekarz na to jak pojde na
        wizyte kontrolna...
        dodam ze na poczatku mialam enterococcus feacalis potem doszla e.coli
        a w dniu porodu mialam te dwie + staphylococcus koagulazo-ujemny...
        i pewnie dalej mam...

No i moja konkluzja na koniec, ze w moim przypadku lepiej bylo nie draznic
        lwa... bo kazdy kolejny antybiotyk oslabial organizm i bylo coraz gorzej...
        ale fakt, ze jak zaczynalam leczeni nie mialam w sumie zadnych niepokojacych
        objawow... a potem doszly uplawy i sa do teraz...

Pozdrawiam
        Agnesm i miesieczny Dominik
        • selenowa Re: trudna walka z bakteriami... 14.10.24, 14:18
          Czy pamiętasz może jak się z tego wyleczyłaś? Również mam te bakterie, ale w pęcherzu. Brałam leki 8 tygodni i nadal są...
    • magdulka26 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.05, 15:19
      To co radzisz ,czy lepiej nie ruszać bakterii czy jednak walczyć z nimi.Nigdy
      nie miała z tym problemu ,ale w ciązy różnie bywa i dlatego chcę zrobić posiew.
      • magdek2 do agnesm1 22.03.05, 19:14
        a mały zdrowy.... ? bo pamietam jak kiedyś też pisałysmy na jednym watku o tych
        koszmarnych bakteriach, moj doktorek w koncu nic nie robi z tym faecalisem, bo
        wychodzi z załozenia ze moze byc po natybiotyku jeszce gorzej, takze tylko
        globulki miałam, a za tydzień mam termin i martwie sie mimo wszystko o małą
    • aga220 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.05, 15:46
      Witam,
      Ja straciłam jedną ciąże przez cholerne bakterie :streptococcus i escheridie
      coli.Jedynie zaleczone - bo podobno może się to uaktywnić.
      No i długo nie trzeba było czekać .Dziś odebrałam badania - Escheridia znowu
      sie pokazała.Nogi jak z waty a serce wali jak oszalałe .Teraz czekam na
      antybiotyk.
      Podzielam apel - RÓBCIE POSIEW !!!!!!!!!!!
      Aga i 23t. bąbelek
      • emka1974 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.05, 20:38
        Ja od początku ciąży mam enterococcus faecalis, e. coli i klebsiella pneumoniae.
        Przed ciążą brałam 3 serie antybiotyków, ale nie zadziałały. Na początku ciąży
        brałam furagin, bo e. coli pojawiły się w moczu i spowodowały zapalenie pęcherza
        - na szczęście tego świństwa się pozbyłam. Teraz lekarz jest zdania, że pochwa
        jest tak silnie skolonizowana, że antybiotyki i tak bakterii nie wybiją (skoro
        wcześniej się nie udało), a te bakterie podobno nie są zbytnio złośliwe i
        zdecydował się nic nie robić. Być może mam te bakterie od lat i żyję z nimi w
        symbiozie. W pierwszej ciąży posiewów nie robiłam. Teraz objawów infekcji nie
        mam, szyjka jest uformowana, zamknięta. Na wszelki wypadek robię za tydzień
        kolejny posiew, żeby zobaczyć, czy się zbytnio nie namnażają, lub czy nie doszło
        coś nowego.
        • anneau Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.05, 21:32
          Może głupie pytanie - ale się nie znam:
          czy jak robiona ostatnio cytologia wyszła "I" czyli ultra dobra
          to też powinnam zrobić posiew ? Lekarz sam z siebie zleca mi różne badania - w
          tym zlecił cytologię - ale o posiewie nie wspominał... Nie mam zadnych
          niepokojących objawów...

pozdrawiam
          • emka1974 Re: WYNIK POSIEWU z szyjki !!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 21:36
            Posiew i cytologia to są kompletnie różne badania. Ja przy wyniku cytologii "I"
            (czyli super) mam 3 rodzaje bakterii. Też nie mam objawów, bo bakterie mogą być
            bezobjawowe.
            • emka1974 Nie ma bakterii??!! 16.04.05, 00:05
              Zgodnie z planem zrobiłam kontrolny posiew, by sprawdzić, czy nie przyplątało
              się nic nowego. Ku mojemu zdumieniu - po tamtych bakteriach nie mam śladu, jest
              tylko candida albicans, o której wiem, że jest nieszkodliwa, acz nieprzyjemna i
              leczy się ją bez antybiotyków.
              Czy któraś z Was spotkała się z tym, że bakterie tak po prostu sobie
              "poszły"?? Nie wiem, czy temu wierzyć, czy powtórzyć posiew.
              • plomyk Re: Nie ma bakterii??!! 19.04.05, 17:12
                Moj lekarz mowi, ze opcje sa 2 - albo pierwszy posiew zostal pobrany
                niedokladnie i dostaly sie bakterie spoza szyjki albo drugi posiew zostal
                niedokladnie pobrany. Tak czy siak najlepiej powtorzyc badanie w tym samym
                miejscu co poprzedni posiew.
                pzodrawiam,
                Ania
                • emka1974 Re: Nie ma bakterii??!! 19.04.05, 19:55
                  W istnienie bakterii, niestety, wierzę, bo powtarzały się w 3 kolejnych
                  posiewach. Ale chyba muszę powtórzyć badanie i sprawdzić, czy ich naprawdę już
                  nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka