Dodaj do ulubionych

odklejanie kosmówki

21.06.05, 08:21
Witam. Właśnie wczoraj dowiedziałam się, że moja przyjaciółka leży w szpitalu
z rozpoznaniem odklejania kosmówki, jest w 8tc. Czy są duże szanse na
utrzymanie tej ciązy? pocieszam ją że wszystko będzie dobrze i bardzo w to
wierzę. I ona i ja jesteśmy już "po przejściach" więc nie chce żeby kolejny
raz przeżywała ten koszmar utraty dziecka. Napiszcie proszę jesli byłyście w
podobnej sytuacji jakie zalecenia i leki trzeba w tym przypadku stosować.
Obserwuj wątek
    • lisiczka24 Re: odklejanie kosmówki 21.06.05, 13:48
      czesc!!!Ja mialam problem z odklejajaca sie kosmówka w 9 tyg ciaży.Teraz jestem
      w 19 tyg i wszystko jest ok.Własciwie bylo juz dobrze w 11 tyg.Trzeba duzo
      lezec,zero dzwigania,przesuwania ciezkich rzeczy itp. itd.Wszystko bedzie
      dobrze!!!
    • gosiik Re: odklejanie kosmówki 21.06.05, 15:12
      około 8/9 tc odklejała mi się kosmówka - bardzo dużo leżałam i jest ok smile)
      około 16 tc (a nawet wcześniej) rolę kosmówki przejmuje łożysko
      pozdrow kolezanke smile
      -
      Lidka
    • tabaluga0 Re: odklejanie kosmówki 22.06.05, 09:32
      JA TEZ LEZALAM 3 tyg w szpitalu. potem w domu, potem bylo ok i urodzilam w 25
      tyg.
      • annam21 Re: odklejanie kosmówki 22.06.05, 10:28
        jakie sa objawy odklejajacej sie kosmowki?
        • iwa29 Re: odklejanie kosmówki 22.06.05, 13:00
          moja przyjaciółka wspominała o krwawieniu i plamieniu
          • hania.wiecewicz Re: odklejanie kosmówki 22.06.05, 20:40
            Hej,

Ja mialam odklejanie kosmowki i urodzilam zdrowego dzidziusia (wczesniaczka ale z innego powodu). Przyjmowalam domiesniowo kaprogest, potem duphaston i bylo wszystko w porzadku.

Zycze wszystkiego najlepszego przyjaciolce.

Pozdrawiam
            Hania
            • iwa29 Re: odklejanie kosmówki 23.06.05, 08:07
              Dziekuję Wam Dziewczyny, teraz jestem juz spokojniejsza o moją przyjaciółkę.
              Wierzę że wszystko będzie dobrze.
              A ja czekam teraz na @, oby nie przyszła...to 3 cykl starań od kiedy dostalismy
              z mężem zielone światło od gina.
              Pozdrawiam
              Iwa
    • mixs4 Re: odklejanie kosmówki 25.02.16, 14:19
      Witam! Jestem w 6-tym.tyg. ciazy,dwa dni temu zaczełam krwawic,odrazu mysl,ze poroniłam ( gdyz mam juz za soba 2 poronienia) , na wieczór przestałam,noc spokój i do teraz nie ma plamien,nic mnie nie bolało,wizyte dopiero miałam miec za tydz. ale poszłam do mojego lekarza i mnie przyjał, po badaniu okazało sie ,ze kosmówka sie odkleiła i to bardzo duzo, tyle,ze laekarz nawet przez chwile pomyślał,ze to ciąża blizniacza. Powiedział,ze najlepiej byłoby zostac w szpitalu ale nie mam takiej mozliwosci ( mąż wyjazdza za granice i nie ma go w domu) jestem sama z dziecmi,nie mam na kogo liczyc tak na dłuzsza mete.... Dostałam skierowanie ale wróciłam do domu,nic mnie nie boli i nie krwawie,nie leze i nic nie biore bo nie dostałam żadnych leków,chodze i wykonuje normalne czynosci jak co dzien. Myśli sa różne, czy kosmówka sie sama przykleji bo tak moze byc lekarz mówił... czy bedzie dobrze i natura sama zadziała? czy dziecko bedzie zdrowe w takiej sytuacji ? czy najczesciej w takich sytuacjach nastepuja poronienia i mnie tez to czeka ? Ile czasu bede w niepewnosci? Czy miał ktos podobny przypadek?
    • magdapriv Re: odklejanie kosmówki 27.02.16, 18:20
      Hej wink
      Piszę pracę magisterską na temat oceny satysfakcji z opieki pielęgniarskiej pacjentek przebywających na oddziale patologii ciąży.
      Ankieta skierowana jest do kobiet, które przebywają lub w ciągu ostatnich 6 miesięcy przebywały na oddziale patologii ciąży.
      Bardzo proszę o pomoc.
      Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
      Link do ankiety: docs.google.com/forms/d/1PgxgZLR6TQlIUxmTnUecC65kmQDa2jOslqAj88FqqUM/viewform
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka