Dodaj do ulubionych

PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego

11.07.05, 20:21
Jestem totalnie załamana.Kończę teraz 23 tydzień i jak dotąd wszystko było w
porządku.W 12 tc miałam robiony test PAPP-A i wyszedł dobrze-ryzyko
biochemiczne 1:4304,ryzyko łącznie 1:2215.Przezierność karkowa 1,3 ,na USG
lekarzstwierdził obecność kości nosowej.Natomiast kilka dni temu odebrałam
wyniki testu potrójnego i ryzyko ZD wyszło 1:131, ryzyko wieku(32 lata)
1:603.Napisano że niepokojący jest wysoki poziom bHCG-28,105 IU/ml,pozostałe
wyniki to: AFP 45,6 IU/ml ,uE3 5,19ng/ml.
Powiedzcie czy ten wynik bHcg jest rzeczywiście tak wysoki? Napiszcie proszę
jakie Wy miałyście wyniki?
Obserwuj wątek
    • ankar5 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 11.07.05, 21:26
      Dodam, że wszystkie testy robiłam w Diagnostyce.
      • pimpek_sadelko Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 11.07.05, 22:29
        a ja za cholere nie pojmuje poc o razem robilas pappa i potrojny?
        dziewczyno, tak sie nie robi. jesli pappa dobre i nt tez to olej potrojny. to
        anjmniejwiarygodne badanie!
        • kartoflanka Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 11.07.05, 23:47
          A czy to sie nie nazywa test zintegrowany? Pappa + potrojny?
          www.prenagen.com.pl/zintegrowany.htm
    • ankar5 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 11.07.05, 23:04
      Też sobie zadaję to pytanie PO CO? Chyba po to aby się upewnić, że "na pewno "
      będzie wszystko w porządku.Mój doktor przypomniał sobie w 20 tc,że zrobimy
      jeszcze test potrójny,tak więc ten test miałam robiony w 20tc+5d.Jak pokazałam
      wyniki innemu lekarzowi,on na to "A czy nikt pani nie mówił,że to jest za póżno
      na ten test?"
      No ale cóż zrobiłam i teraz się z tym męczę i zatruwam rodzinę.
      • pimpek_sadelko Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 12.07.05, 09:28
        skontaktuj sie z dr dudarewiczem ( znajdziesz namiary w googlach). umow sie na
        wizyte, ochloniesz i na 1000000% dziecko jest zdrowe. dam sie za to posiekac.
        olej ten test potrojny. dobrzy ginekolodzy juz go nie zalecaja, z uwagi na mala
        wiarygodnosc.
    • ankar5 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 12.07.05, 22:07
      Wielkie dzięki za pocieszenie! Dzisiaj byłam na jeszcze jednym USG ponoć u
      najlepszego specjalisty w Krakowie, który powiedział, że na USG nic
      niepokojącego nie widzi i nie można tak na sucho wierzyć tylko wynikom, które
      według niego nie są złe. Wraca mi chęć do życia!!!
      Pozdrawiam.Ania
      • samamama3 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 12.07.05, 23:27
        Aniu smile nie potrzebne te badanie....na prawdę ...widzisz że lekarz potwierdza że
        • samamama3 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 12.07.05, 23:30
          Za szybko wcisnełam enter sad potwierdza że wszystko OK.Ja tez miałm robiony
          test potrójny ze względu że zachorowałm na OSPĘ w 7 tygodniu ciązy.Ale stres
          miałam nie do opisania! Głowa do góry wierzę że twoje słoneczko jest zdrowe i
          tak ma byc ! Pozdrawiam Aga
    • utka prośba 13.07.05, 10:48
      Aniu a mozesz mi napisac u kogo robilas to usg i jakies namiary na niego. Bede
      bardzo wdzieczna

duzo zdrowka Tobie i malenstwu.
      na pewno wszystko bedzie dobrze
      goska
    • ankar5 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 13.07.05, 22:18
      Byłam u dr Filipowicza, który przyjmuje na ul. Długiej 30.Nie wiem czy
      rzeczywiście jest najlepszy,ale mi go polecono.Prawdę mówiąc w Krakowie nie ma
      prawdziwego USG genetycznego ani super specjalisty od tego.Pozostaje Łódż lub
      Warszawa.
      • iwa29 Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 18.07.05, 15:13
        Dziewczyny jak to jest z tym testem potrójnym? Czytałam gdzies, że najpierw
        robi sie test PAPP-A a później potrójny, porównują te wyniki czy cos takiego.
        Lekarz wspominał mi po ostatniej ciąży ( obumarła w 23tyg, pierwsza poronienie
        w 12tyg)że w następnej ciązy będę musiała zrobić ten test porójny. Teraz sama
        nie wiem, który test wykonać?Jestem w 7 tc. Mam jeszcze trochę czasu ale często
        o tym myślę. Wiem że te badania są dość drogie, czy możecie podac ile
        płaciłyście?
        Pozdrawiam
        Iwa
        • pimpek_sadelko Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 18.07.05, 17:06
          mam za soba 4 poronienia. prof. wołczynski robil mi pappa i przeziernosc karku
          o potrojnym nic nie mowil.
          • nicor Re: PPMÓŻCIE -złe wyniki testu potrójnego 19.07.05, 11:07
            A dlaczego macie się zamęczać pytaniem dobry czy zły test. Jeśli test wyszedł
            zły nie gdybajcie tylko poproście szybko o skierowanie na amniopunkcję która
            daje 100% odpowiedzi. Robiłam ten zabieg w Krakowie na Kopernika , wszystko na
            kasę chorych. I nic a nic to nie boli!!!!! A naprawdę jestem panikarą co mdleje
            na widok igły. A co do dobrego USG w krakowie to polecam dwa gdzie są świetni
            specjalisci: dr. Kostyk centrum Kostyk oraz oraz najlepsze - polsko francuskie
            centrum medyczne Reymonta 21A tel 6333368 oni mają najbardziej nowoczesny
            sprzeęt w Kraku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka