Dodaj do ulubionych

Mam głupie myśli...

03.12.05, 16:28
Dziewczyny, pomóżcie mi..Poroniłam w 12 tc..Teraz jestem znowu w ciąży i udało
mi się dotrwac do 18 tcsmile Niestety przez to co przeszłam, nie potrafię do
końca uwierzyć, ze będzie dobrze i cieszyć sie w pełni..BOje sie cały czas o
Malucha..Jakie zagrozenia są w 5 ms??Wiem co robić i jak reagować jak dzieje
się źlew I trymestrze, ale w II to nie mam pojecia..Brzuch mnie coś dzisiaj
boli i chyba wpadłam w panikęsad
Obserwuj wątek
    • tomaszkowa Re: Mam głupie myśli... 03.12.05, 16:50
      Tylko bez głupich myśli.Musisz być spokojna, choć wiem jakie to trudne.Jak boli
      cię nie zaszkodzi skonsultować to z lekarzem. Poza tym samodzielnie można
      łyknąć tabletkę no-spy,bardzo pomaga zwłaszcza gdy serio są problemy,a zanim
      dotrzesz do gina. Podobno drugi trymestr jest bezpieczniejszy i z mniejszym
      ryzykiem straty dzieciątka.Gdybyś jednak miała odczucia twardego
      brzucha,skurczów, czy bólu krzyża lub brzucha reaguj natychmiast.Możliwe są
      również plamienia, krwawienia podobnie jak w I trymestrze. Myślę jednak,że
      jeśli do tego czasu udało się dotrwać to prawie połowa za wami i będzie
      dobrze.Musi być.
      • anula695 Re: Mam głupie myśli... 03.12.05, 17:08
        Dziękuję Ci bardzo. Wzięłam Nospę i mi chyba lepiej. Leże i odpoczywam. Durne to
        wszystko, już nie wiem co mnie boli, jak i czy to powazne..Zwariuję do majasmile
        • samboraga Re: Mam głupie myśli... 03.12.05, 17:20
          >już nie wiem co mnie boli, jak i czy to powazne..Zwariuję do majasmile

nnie Ty jednawink
          tzn. ja zwariuję do kwietniawink
          też tak mam, że jak już wszystko idzie dobrze to - zaczynam wariować czy aby na
          pewno...
          ale nie możemy się daćsmile)))
          pozdrawiam!
          • anula695 Re: Mam głupie myśli... 03.12.05, 19:14
            Masz rację!Trzymajmy się jakośsmileNiektózy patrzą na mnie jak na wariatkę, że
            przesadzam itp, ale jak ktoś nie stracił już raz dziecka, to nie wiem jaki to
            strach przed utrata kolejnego..No!Nie smęcę jużwink
            • moniao1 Re: Mam głupie myśli... 03.12.05, 19:50
              hmmm...ja zwariuje do marca..jak Bóg da..
              Póki co ginka mi obiecuje "przymusowe" wczasy na patologii ciąży zdaje się, ze
              juz od 2-go stycznia...Mam nadzieję, że to będzie tylko kika dni....

W II trymestrze może pobolewać w po boczkach...wink , w pachwinach...domek dla
              malucha rosnie,....i troche nam sie to we znaki może dawać...
              Nospę mozna spokojnie łykac...na bank nie zaszkodzi..moze tylko pomóc...
              szczególnie, jeśli nam na mózgownice ze strachu coś pada..wink

trzymajcie sie dzielnie...przeciez musimy jakoś przeczekać te kilka miesięcy...
              • anula695 Re: Mam głupie myśli... 04.12.05, 19:47
                Masz rację- musimy się trzymać i pisać do siebie!Inaczej mozemy zwariować od
                tych wszytskich myślismile Ja już na patologii leżałam we wrześniu, życzę Ci jak
                najkrótszego pobytu i miłego, jak tylko to możliwewink
                Dziewczyny, urodzimy super dzieciaczki, całe i zdrowe-Bóg nam wynagrodzibig_grin
                Ja już dzisiaj dobrze, brzuszek mnie nie boli, ale wczoraj wystraszyłam się nie
                na żarty..Teraz dla odmiany boli mnie gardło, ale przeżyję jakośwink
                Trzymajcie się!!
                • anuteczek Re: Mam głupie myśli... 04.12.05, 20:11
                  Pewnie, że wytrwacie i urodzice świetne, zdrowe Maluszki, takie jak mój Maćko
                  Podrzutekwink- z baaardzo trudnej ciąży - dwa lata po stracie Tosi, potem strata
                  jego bliźniaczki Zoji, w tzw międzyczasie rozstanie i rozwód z jego biologicznym
                  Tatą, kilkakrotne pobyty na patologii, przeprowadzka do innego kraju i nowa
                  praca... Dotrwaliśmy prawie do końca - urodził się 19 dni przed terminem,
                  maluki, ale zdrowy. Na szczęśliwe zakończenie nie dawano mi więcej niz 20% szans...
                  a sio strachy!!!
                • heath2 Re: Mam głupie myśli... 04.12.05, 21:27
                  Ja mam podobnie jak Ty, też nie potrafię do końca uwierzyć, że będzie dobrze.Na
                  razie mam komfort psychiczny, bo moje problemy zaczynały się dopiero w 35tc, a
                  jestem na pocz.13.Ale co będzie później, nie chcę myśleć.Tym bardziej, że nie
                  wiadomo, co mi się przytrafiło rok temu i dlaczego Dzidziul zmarł, zanim się
                  urodził.Dobrze, że wszyscy dookoła w domu myślą pozytywnie.
    • anula695 Re: Mam głupie myśli... 04.12.05, 22:41
      Rozumie, ja dzisiaj się czuję chora i już mam najgorsze myśli..Co to się
      dzieje?Czy to znowu jakiś wirus? (moje poprzednie dziecko zmarło z powodu wirusa
      w 12 tcsad)Staram się nie szaleć, spokojnie płukać gardło wodą z solą i jakoś
      myślec pozytywnie..Jutro do pracy i boję się,ze bedę tam umieraćsad Zobaczymy..
      Wiem,ze musimy się wspierać i być twarde!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka