Dodaj do ulubionych

do mam z cukrzycą ciążową

19.12.06, 14:51
Chciałabym zapytać czy któraś z Was słyszała o takiej prawidłowości iż przed
samym porodem cukier spada. Jestem w 37 tyg. na diecie i insulinie. SDzisiaj
zaobserwowałam spadek cukrów i chyba będę musiała zmniejszyć ilość jednostek.
Pamiętam ze szkoleń że tak może być przed samym porodem, czyżby było to już
tuż tuż? ew. jak długo. Dopiero jutro mam wizyte u gina, a nurtuje mnie to
pytanie czy już mam czekać na jakieś inne objawy, których na razie rak.
Obserwuj wątek
    • jol34 Re: do mam z cukrzycą ciążową 19.12.06, 23:05
      Witam,
      Ja bralam insuline do samego porodu.Nie zauwazylam wiekszego spadku glukozy przed porodem. Potem tez nie od razu ten poziom sie ustabilizowal, ale insuliny juz nie bralam. Wydaje mi sie, ze nie powinnas traktowac tego spadku cukru jako objawu zblizajacego sie porodu, ale warto skontaktowac sie z lekarzem. Zbyt niski poziom cukru tez nie jest dobry dla dziecka. Pozdrawiam.
    • gibil Re: do mam z cukrzycą ciążową 20.12.06, 10:04
      bralam insuline do samego porodu. Niedocukrzenia mialam w 35 tyg ale nie byly
      one zwiastunem porodu. Pocieli mnie w 37 (wg lekarzy przy naturalnym rozwiazniu
      moglabym nawet przenosic). Dawki mi diabetolog nie zmniejszyl
      Dlaczego z cukrami do gina chodzisz?

acha na szkoleniu nic nam nie mowiono o spadkach cukru jako zwiastnow porodu
      • beryla Re: do mam z cukrzycą ciążową 20.12.06, 11:33
        Z tą wizytą u gina to po to aby zobaczył szyję. Z cukrami jestem pod opieką
        poradni diabetologicznej, ale przed świętami raczej juz nie będę, byłam tydzień
        temu i jeszcze taich objawów nie miałam. Jeszcze nie zmniejszyłam insuliny,
        moze niejasno się wyraziłam, ustawiona byłam na cukier po posiłkach ok. 120,
        teraz mam ok.100-90 więc jeszcze to nie jest niedocukrzenie. Dziękuję za odp.
        troszkę się uspokoiłam , choć moze liczyłam ze ktoś odpowie mi przecząco i będę
        miała śliczne święta.
        • aniael Re: do mam z cukrzycą ciążową 20.12.06, 19:40
          No więc u mnie cukry spadały. Na łeb, na szyję - dosłownie. Musiałam gwałtownie
          zmniejszać dawki insuliny. Chyba po trzech - czterech dniach zaczął się poród.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka