julkakra 12.06.09, 11:42 znalazłam taką ofertę w necie, cena około 200zł. trochę mnie kusi, może strach byłby mniejszy gdyby można było sprawdzić czy serduszko bije ... co o tym sądzicie? podobno działa już od 12 tc... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaisha18 Re: detektorytętna płodu 12.06.09, 12:12 Witaj! A nie byłby większy, ten strach? Ja nie chciałabym się tak co trochę schizować, chyba bym zwariowała, gdybym miała sprawdzać co jakiś czas, czy bije serduszko, czy nie... Niestety co ma być, to bedzie, nie mamy na to wpływu i trzeba po prostu myśleć pozytywnie, choć dla wiekszości z nas to bardzo trudne. A na dodatek, gdyby takie urządzenie np nie działało poprawnie, np wprowadzało w błąd, to już w ogóle szkoda by było moich nerwów. Nie wiem, zrobisz,jak uważasz, bo to już nawet nie chodzi o pieniądze, jeśli Cię stać ok, ale o takie niepotrzebne nakręcanie się. Pozdrowionka! Odpowiedz Link
dragica Re: detektorytętna płodu 12.06.09, 13:07 Planowalam taki detektor kupic w ostatniej ciazy,jednak po konsultacji z lekarzem zrezygnowalam.Bardzo ciezko jest wykryc detektorem akcje serca dziecia,najczesciej uslyszysz swoje serce i jelita.-i w ten sposob sie sama nakrecasz. Odpowiedz Link
julkakra Re: detektorytętna płodu 12.06.09, 13:24 no właśnie, pewnie jeszcze działają nie bardzo, jednak warto się poradzić ...w końcu zaraz ruchy się zaczną więc i może strach będzie mniejszy niż teraz ... dzięki Odpowiedz Link
yadrall Re: detektorytętna płodu 13.06.09, 18:38 Szkoda,ze ludzie wypowaidaja sie o czyms czego w zyciu nie widzieli nawet z blizka... Ja mam detektor i bez jakiegokolwiek klopotu znajduje tetno mojego dziecka juz od 10tc6d,a ile nerwow mi to male urzadzenie oszczedza to tylko ja wiem... Owszem wczoraj (14tc4d) zauwazylam,ze malec ginie z zasiegu detektora,ale bez klopotu wyszukiwalam pukanie w inym miescu brzucha. Nie zdarzylo mi sie,zebym pomylila swje tetno z tetnem dziecka (zupelnie inny odglos,a i czstorliwosc inna). Dzieki temu sprzecikowi mam spokuj i bez nerwow ide na kolejne USG czy normalnie funkconuje-inaczej bym chyba osiwiala mieszy kolejenymi wizytami u lekarza... Odpowiedz Link
dragica Yadrall 13.06.09, 22:50 Szkoda,ze osadzasz bez podstaw... WYpnraz sobie,ze mialam taki dekektor w rekach,nawet probowalam jak dziala...Nie wierze,ze w 10/11tc udaje sie detektorem wyczuc serce plodu,poza wyjatkiem,ze to doppler.Na tym,ktory wyprobowalam napisane jest,ze dziala od 7 miesiaca ciazy-samo bicie serca dziecka bylo baardzo ciezko wyczuc-glownie slyszalam prace jelit i swoje serce. Tez myslalam,ze urzadzenie pomoze mi przetrwac okres pomiedzy kontrolami u ginekologa,jednak dla mnie detektor nie spelnia swojego zadania. Odpowiedz Link
yadrall Re: Yadrall 14.06.09, 18:02 W Twoim poprzednim poscie nie ma ani slowa o tym,ze widzialas choc taki detektor,a Twoje wypowiedzi o problemach z wyczuciem tetna sa dla mnie zupelnie nie zrozumiale,bo z mojego doswiadczenia wynika jednoznaczn,ze mozna bez problemu wyczuc tetno malucha w 11tc. Owszem ja mam detektor doplerowski-i szczerze powiem,ze nie mialam pojecia,ze istnieja inne rodzaje detektorow. I zaby juz nie bylo zadnych watpliwosci to mam taki (dokladnie taki) detektor: cgi.ebay.co.uk/FETAL-DOPPLER-LCD-BACKLIT-DISPLAY-LOUD-SPEAKER-GEL_W0QQitemZ220311061014QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_Maternity_Pregnan cy_MJ?hash=item334b900216&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12% 7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1688%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294% 3A50 I ten moge polecic z czystym sumieniem-tak, bez klopotu wyszukuje tetno mojego dziecka od 11tc. Zreszta bardzo podobne urzadzenie ma polozna,ktora w UK prowadzi moja ciaze-tez juz od 12tc slucha sie tu serduszko malca w czasie kazdej wizyty u poloznej-USG roba tylko 2 razy w ciazy,a poza tym jest sluchanie wlasnie tetna serca. Odpowiedz Link
kasiu.l.inka Re: Yadrall 07.07.09, 15:36 Jak uda mi sie zajsc w ciaze to napewno cos takiego sobie kupie. Moze tez bede sie wtedy mniej bac Odpowiedz Link