Gość: jareczus IP: 213.199.241.* 16.09.10, 23:44 czy lepiej zwiedzac dzielnice nową paryża la defense w nocy czy w dzień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milka Re: la defense prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:04 Raczej w dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka55 Re: la defense prosze 17.09.10, 22:11 Jest to dzielnica biurowcow, wiec po godzinie 19-20 wszelkie zycie tam zamiera. Postaraj sie tez byc w okolicach przerwy obiadowej (12-13) i zjesc kanapke pod Lukiem z krawaciarzami i innymi biznesmenami :) Odpowiedz Link Zgłoś
lagaffe Re: la defense prosze 18.09.10, 22:58 W dzień można zwiedzac. W nocy można dostac w trąbę. Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak372 Re: la defense prosze 20.09.10, 15:06 CO ZA PYTANIE??????? zalezy po co tam jedziesz!!!!! czy na zakupy czy poogladac; na zakupy w dzien bo w nocy zamnkiete, a jesli chcesz podziwiac to wieczorem! z reszta wieczorem nie znaczy o dwunastej w nocy! wystarczy ze pojedziesz po 7 i bedzie fajnie! wszystko pieknie oswietlone!!a ja bylam wieczorem i w gebe nie dostalam!!! i co to za rady ze biurowce zamkniete wieczorem! to co ktos chce po biurach chodzic???? zamkniete ale oswietlone! powodzenia! i ludzie opamietajcie!!! nastepne moje pytanie bedzie .....czy mam zjesc jablko ze skorka czy bez!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lagaffe Re: la defense prosze 20.09.10, 22:47 Pytanie jak pytanie. Co się dziwisz? W jednym z biurowców na la Défense przepracowałem dwa lata. Często wychodziłem po godzinach i szedłem spacerem do metra "Esplanade de la Défense" Czasami był to bardzo miły spacer, z fajnym widokiem na ładnie podświetlony Łuk i Wieżę zamiatającą światłem po Paryżu. Często jednak był to spacer z miejscową, "rozrywkową" młodzieżą w tle (nie polecam tego typu rozrywek). Koniec końców przenieśliśmy się z Défense do Paryża (hura!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareczus Re: la defense prosze IP: 213.199.241.* 22.09.10, 21:56 no i byłem w sobotę i w niedzielę w Paryżu. I było świetnie. Pogoda idealna. Oczywiście przez 2 dni niee sposób zobaczyć wszystkiego ale to co najważniejsze zobaczyłem. Eiffla , luwr , Sacre , notre dame , moulin rouge , la defense , ogrody , pałac invalidów , łuk triumfalny i wspaniałe Paryskie metro. Pociągi co 5 minut. Szybkość zwiedzania idealna. Jedzenie tanie w Flunch. Dużo w miare tanich marketów. Ruch niesamowity , Ludzie wszystkich ras - super. Życzliwość na każdym kroku i jeden wielki minus - Paryż jest brudny i śmierdzący oraz trochę drogi ale przeżyłem najwspanialsze chwile mojego życia i w raz ze mną moja żona. Transfer z lotniska Beauvas 15 euro. Obiad do syta 6 euro. bilety na metro (10) 12 euro. Wyprawa statkiem po sekwanie 10 euro Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak372 Re: la defense prosze 23.09.10, 00:07 ciesze sie ze Ci sie podobalo!!!! wlasnie ta pogoda w paryzu!!! wrzesien to moge zaliczyc do najbardziej udanych miesiecy!!! piekna pogoda dzis nawet goraco! ale co z tego jak ja chora! a i jeszcze jedno paryz ladny i fajny jak sie jest turysta ale jak sie mieszka to juz nie tak kolorowo! z jednym sie zgdzam brudno i smierdzaco tu!! ja z kazdego spaceru z dzieckiem jak wracam to na wozku zawsze jakas kope psa przywioze! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P@ryzanka Re: la defense prosze IP: 80.12.110.* 24.09.10, 16:42 Paryz do zycia z dziecmi srednio sie nadaje, ale dla singla czy pary bezdzietnej to wspaniale miejsce na Ziemi. Przezylam tam kilka niezapomnianych lat! Odpowiedz Link Zgłoś
1kaczor1 Re: la defense prosze 25.09.10, 13:43 Gratuluję wspaniałej wycieczki a gdzie dokładnie jedliście do syta za 6 euro ,podaj namiary . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareczus Re: la defense prosze IP: 213.199.241.* 07.10.10, 14:59 w barze typu _ FLUNCH_za około 6-7 euro kupujesz mięso grilowane lub gotowane i do tego dorzucasz sosy , ryż , surówki , frytki itp za free ile dasz rade zjeść. Takich barów jest chyba 3 a ja jadłem niedaleko plac de clichy. Odpowiedz Link Zgłoś
marne Re: la defense prosze 09.10.10, 18:22 najlepiej noca...duzo swiatel i te wiezowce.. Odpowiedz Link Zgłoś