Dodaj do ulubionych

Pogoda - prośba o pomoc do osób z Paryża

12.05.11, 09:25
Witajcie,
muszę zdecydować na który dzień w przyszłym tygodniu kupić bilety do Disneylandu. Wg prognozy którą sprawdzałam na stronie
france.lachainemeteo.com/meteo-france/previsions-meteo-france-6.phporaz
france.meteofrance.com/france/meteo?PREVISIONS_PORTLET.path=previsions/20110515060000T
najlepiej zapowiada się środa, 18 maja.
Ale na ile te prognozy się sprawdzą - nie wiem.

Wiem, że sa tu osoby które mieszkają we Francji, może nawet w Paryżu. Wiecie co na temat pogody mówią np. w TV?
Kurczę, zapowiada się chyba taka przeplatana pogoda, raz deszcz, raz słońce.
A bardzo bym nie chciała trafić akurat na deszcz gdy będziemy w Disneylandzie. Z drugiej strony zależy mi, żeby kupić bilety już teraz, przez internet, bo oszczędność jest spora.

Doradzicie coś?
Z góry bardzo serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • zoskaonly Re: Pogoda - prośba o pomoc do osób z Paryża 12.05.11, 09:27
      Wkradł mi się błąd w adresie do jednej strony
      Chodzi oczywiście o:
      france.lachainemeteo.com/meteo-france/previsions-meteo-france-6.php
      • Gość: Milka Re: Pogoda - prośba o pomoc do osób z Paryża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:39
        Pogody do dokładnie nie przewidzisz. Wg zapowiedzi gdy kupowaliśmy bilety miał byc w tym czasie w Paryzu upał. Pierwszy dzień był dosć ciepły .Gdy jechaliśmy drugiego dnia padał deszcz.Jednak potem zrobiło się bardzo gorąco. Większośc atrakcji jest pod dachem tak ze nie ma problemu.
    • Gość: $ & € Pogoda Paryż IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 10:21
      Zośka nie panikuj, sprawdż.
      Paris < pogoda > Paryż
    • Gość: Isabelle Re: Pogoda - prośba o pomoc do osób z Paryża IP: *.fbx.proxad.net 12.05.11, 14:05
      Odradzam srode, poniewaz w srody niektore szkoly nie maja lekcji i bedzie wiecej ludzi niz w inny dzien tygodnia.
      Co do pogody, to trudno jest przewidziec. Od kilku tygodni we Francji sa upaly bez kropli deszczu.
      Od soboty pogoda ma sie pogorszyc. Przewiduja deszcze. Trudno jest przewidziec kiedy zacznie padac. Na stronie www.meteofrance.com przewiduja deszcz w srode i piatek.
      Pozdrawiam, Isabelle.
    • ela.tu-i-tam Re: Pogoda - prośba o pomoc do osób z Paryża 12.05.11, 16:30
      To jest sprzecznosc interesow ... W Paryzu sa upaly od wielu tygodni, a ja czekam jak na zbawienie na troche deszczu (odnowilam trawe w czesci ogrodu, a tu ani kropli).

Mozesz takze popatrzec na www.meteox.com (czy meteox.fr), ktory przewiduje na 14 dni.
      16-ty, 18-ty i 19-ty sa bez opadow, a tak czy inaczej te opady to przy slonecznej pogodzie ... jedyny pochmurny dzien na horyzoncie to 17-ty.
      Temperatury od 8-9 stopni u w nocy, do 17-20 w dzien. Wysokie.

Wogole bym sie nie przejmowala.

• Gość: Tomay Re: Pogoda - prośba o pomoc do osób z Paryża IP: 213.156.119.* 13.05.11, 16:00
      Na jakiej stronce można te bilety kupić do Disneylandu i jakiego rzędu to są oszczędności?
      • Gość: Milka Fnac bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 18:13
        Na stronce FNAC. Wejdz na stronę Disneylandu i FNAC i porównaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka