Dodaj do ulubionych

Serignan Plage - Langwedocja

13.01.12, 09:38
Witam,
mam pytanie odnośnie campingu Serignan Plage w Langwedocji, planowałam tam pobyt we wrześniu tego roku. Czytałam już wcześniej wiele pozytywnych opinii na temat tego campingu, jednak ostatnio udało mi się znaleźć informacje że jest to camping sąsiadujący, a niektórymi częściami nawet połączony z campingiem dla naturystów. Dlatego prosiłabym o opinie osób, które były na tym campingu, czy faktycznie obecność naturystów jest bardzo odczuwalna, pytam również o strefę spa i plażę. Będę bardzo wdzięczna za informacje jak to wygląda w praktyce. Oczywiście wszystkie inne informacje o tym campingu są również miło widziane :).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Serignan Plage - Langwedocja IP: *.router8.tygrys.net 04.02.12, 18:44
      Byliśmy w 2011 roku na tym kempingu. Rewelacja szczególnie dla dzieci ze względu na dużą ilość placów zabaw, szeroką piaszczystą plażę, baseny w porownaniu do włoskich kempingów nad Adriatykiem nieco gorsze, ale też wystarczające. SPA rewelacyjne -dla "tekstylnych" dostępne od 14.00 - 18.00. Jeśli chodzi o naturystów to ich obecność wcale nie była uciążliwa. Fajne knajpki na terenie kempingu. Jęśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
      • reachell Re: Serignan Plage - Langwedocja 06.02.12, 20:29
        Dziękuje za odpowiedź :)! Już myślałam, że nikt się nie odezwie. Twoje informacje mnie uspokoiły. Mam jeszcze jedno pytanie, wiesz może gdzie na kempingu znajdują się domki eurocampu? I jaki jest ogólnie standard domków? W jakim okresie byliście na kempingu? My jedziemy na początku września, mam nadzieję że pogoda dopisze i uda nam się jeszcze po plażować!
        • Gość: Tomasz Re: Serignan Plage - Langwedocja IP: *.router8.tygrys.net 09.02.12, 12:46
          To mało popularny region wśród Polaków. Kiedy przyjechaliśmy na kemping byliśmy jedną z trzech polskich rodzin. Dodam ciekawostkę, że w obsłudze eurocampu był Polak, co nas zdziwiło, bo jak wspomniałem gości z Polski raczej tam nie było (trochę się to zmieniło w drugim tygodniu pobytu). Byliśmy ostatnie dwa tygodnie sierpnia. Domki eurocamopu są położone niedaleko bramy głównej, blisko stąd jest do basenów i spa oraz pizzerii, trochę dalej do plaży. Co do standardu to zależy jaki mh wybraliście, są nowe, ale też i starsze, z tego co pamiętam wszystkie są z tarasami. Przed wyjazdem sprwadźcie dobrze jak dojechać do celu, bo my mimo nawigacji trochę zabłądziliśmy (współrzędne podane przez eurocamp były błędne). Genralnie polecam, choć to tylko moje subiektywne odczucie.
          • reachell Re: Serignan Plage - Langwedocja 19.02.12, 14:04
            Dziękuję jeszcze raz za pomoc. Piszesz, że byliście w drugiej połowie sierpnia, jaka była wtedy pogoda? My jedziemy na początku września i boję się, żeby nie było za chłodno na plażowanie. Czy na kampingu są dostępne jakieś parasole czy koce do plażowania, czy trzeba zabierać swoje? Możesz mi jeszcze napisać czy na kampingu można grillować i czy trzeba przywozić swojego grilla, czy są już tam dostępne? I gdzie robiliście zakupy spożywcze?
            • Gość: Tomasz Re: Serignan Plage - Langwedocja IP: *.router8.tygrys.net 19.02.12, 15:45
              Pogoda dopisała, praktycznie caly czas były temperatury ok. 30 st. C, ciekawe, że codziennnie rano niebo było zchmurzone, ale już ok. 10 było zupełnie czyste i słońce świeciło do wieczora. Nie wiem jak jest we wrześniu, podobno w tym rejonie dużo zależy od kierunku i siły wiatru.
              Na plażę musisz zabrać swój sprzęt (nie zwróciłem uwagi czy była wypożyczalnia), natomiast na basenach i w spa są bezpłatne leżaki (bez parasoli), więc wystarczy wziąć ręcznik. Teraz sobie przypomniałem, że do spa nie można wchodzić z dziećmi (wstęp od 14 lat lub 16 do sprawdzenia, bo nie pamiętam dokładnie). Na kempingu można grilować - domki eurocamou są wyposażone w grile gazowe. Są też sklepy, ale my korzystaliśmy tylko z piekarni i robiliśmy drobne zakupy, większe zakupy robiliśmy wracając ze wycieczek w marketach.
    • Gość: Gość Re: Serignan Plage - Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 19:19
      Chciałam zapytać jak rezerwowaliście miejsce na tym campingu ,bezpośrednio przez stronę campingu ,czy może inną.
      • reachell Re: Serignan Plage - Langwedocja 23.02.12, 13:46
        Ja rezerwowałam miejsce na campingu przez firmę Eurocamp - z moich obserwacji wynika, że tak wychodzi najtaniej - przynajmniej w terminie, który ja wybrałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka