Dodaj do ulubionych

Lazurowe Wybrzeże

02.03.12, 13:41
Witam.
Wybieram się 29.06.2012r do miejscowości La Londe les Maures w pobliżu Hyeres na Lazurowym Wybrzeżu. Jadę samochodem z rodziną ( 5 osób ) po raz pierwszy w ten rejon Europy. Wyjazd z okolic Katowic. Proszę o wskazówki na temat trasy , opłat drogowych , ewentualnych noclegów po trasie, itp. Może ktoś w tym czasie też się wybiera w ten rejon , razem będzie rażniej po trasie. Za każdą podpowieź i sugestię dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 14:45
      izabelap7 napisała:
      ...Proszę o wskazówki na temat trasy...
      La Londe-les-Maures, France - Katowice < trasa ~1722 km, 16 godzin 8 min

...opłat drogowych...
      autostrady < opłaty > paliwa

...ewentualnych noclegów po trasie...
      Przed granica austriacko/włoską wypada połowa trasy < 772 km, 7 godzin 41 min

W punkcie B < są trzy stacje paliw, wybierz
      ...tu od lat jest taniej niż na autostradzie A2
      W punkcie C Arnoldstein nocleg, pokoje = zimmer < wybierz wg potrzeb

Pozdrawiam,
    • Gość: Z.B. Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.12, 16:32
      Koniecznie popłyńcie na wysepki Heyres :-)

Większość osób dociera na Porquerolles, ale ja polecam Port Cros. Warto się troszkę przejść na "rajską plażę" ;-), a przede wszystkim popłynąć jak najwcześniej albo wynająć coś pływającego.
      Niedaleko jest stanowisko archeologiczne - greckie ruiny. . Jak lubicie morskie widoczki, polecam też calanques koło Cassis - nie macie tak daleko ;-)

Cały region bardzo fajny. Mieszkaliśmy w Grimaud, ale zjeździliśmy solidnie ;-)
    • Gość: Z.B. Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.12, 16:44
      Koło Klagenfurtu polecam ten

www.booking.com/hotel/at/maria-rain.pl.html?aid=311097;label=hotel-71641-at-H9PFAMD_Qk8uX210xZbaXQS1878513227;ws=&gclid=COPdmNzFyK4CFYRa3wodpVt3_g
      hotelik. Przy okazji sama okolica jeziora Wertera jest bardzo fajna. A widok z okna na masyw Karawanka całkiem fajny ;-)
      Tylko trzeba możliwie rano wyjechać, żeby przedostać się przez upiorne Udine. Ja osobiście nie lubię odcinka autostrady Brescia - Piacenza.
      • Gość: Becia Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 09:00
        Witam,
        w lipcu wybieram się z rodzinka na lazurowe Wybrzeże. Szukam pola namiotowego blisko morza z piaszczystą plaża oraz animacjami. Cenowo nie zabijające. Czy jesteście coś w stanie mi polecić ??
    • Gość: prot Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 21:05
      Ja tez jade 29.06 na lazurowe ale do miejscowosc la mole.
      jak zawsze w tamta strone jade przez niemcy. szwajcarie omijam szerokim lukiem choc droga przez annecy jest przepiekna - ale nie po drodze.
      do francji wjezdzam przy mulhouse. do grenoble jade autostrada a pozniej droga 85 - koszt ok 30 euro za oplaty autostradowe. osobiscie nie jechałbym przez austrie i wlochy - extra koszt... - jak juz to lepiej i szybciej autostrada przez francje - od granicy niemiec do sant tropez ok 45 euro
      oplaty mozesz sobie wyliczyc na na viamichelin.pl
      jako ze jade z gdanska nocleg robie sobie w freiburgu w hotelu sieci BB Hotels - mam karte znizkowa na ten hotel wiec nocleg dla 4 osob wyniesie mnie ok 60 euro za 4 osoby - pokoje 2,3,4 osobowe

jak cos to dzwon - chetnie pomoge i doradze 500761111
      • skynews Re: 20.06.12, 13:17
        Gość portalu: prot napisał(a):
        "szwajcarie omijam szerokim lukiem"

co się stało ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka