Dodaj do ulubionych

Prowansja - lawenda

IP: *.play-internet.pl 17.03.12, 22:28
Wybieram się od 3 do 10 czerwca do Prowansji. Nie ukrywam, że zależy mi bardzo na tym, by zobaczyć i sfotografować kwitnące pola lawendy. Czy w pierwszej połowie miesiąca mam na to szansę? czy nie jest jeszcze za wcześnie?Może lepiej pojechać tam po 15 czerwca?? Będę wdzięczna za podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • janou Re: Prowansja - lawenda 18.03.12, 11:49
      Gość portalu: wioleta napisał(a):

> Wybieram się od 3 do 10 czerwca do Prowansji. Nie ukrywam, że zależy mi bardzo
      > na tym, by zobaczyć i sfotografować kwitnące pola lawendy. Czy w pierwszej poło
      > wie miesiąca mam na to szansę?
      Masz szanse ale zalezy gdzie.
      Ponizej masz link takze po angielsku gdzie kiedy i co,wychodzi ze najlepiej to druga polowa czerwca.

www.grande-traversee-alpes.com/fr/je-voyage/par-la-route/les-routes-de-la-lavande/171-periodes-de-floraison.html
    • Gość: leko Re: Prowansja - lawenda IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:47
      Zdecydowanie pod koniec czerwca,a najlepiej w lipcu zobaczysz lawendę w pełnym rozkwicie w całej Prowansji
    • physioontheroad.pl Re: Prowansja - lawenda 06.04.19, 17:44
      Wszystko zależy od pogody, jednak połowa czerwca to może być za wcześnie. Zdarzyło mi się przejeżdżać w okolicach pól właśnie w czerwcu i niestety kolory były bardzo blade, prezentowały się ładnie, ale to nie robiło tak ogromnego wrażenia jak w sezonie. Najlepszym okresem do podziwiania pól lawendy jest połowa lipca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka