Dodaj do ulubionych

Langwedocja, Kraj Katarski, Viaduc de Millau -A75

25.08.13, 18:54
Witam fanów Francji , właśnie przygotowuję wyjazd w południowo zachodnie rejony Francji , (jak wrócę oczywiście opiszę ) chcę zapytać czy prawdą jest że autostrada A75 biegnąca przez most Millau jest w dużej części gratisowa ? Chcę też zapytać o korki czy w drugą stronę tj na południe można spodziewać się korków ? (wyjeżdżamy z końcem miesiąca więc na pewno Francuzi będą wracać ... pozdrowienia .
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Langwedocja, Kraj Katarski, Viaduc de Millau 25.08.13, 19:10
      Przynajmniej była. Ostatnio jechałam tamtędy do Hiszpanii dwa lata temu. Jeśli nic się nie zmieniło, to pewnie nadal jest niepłatna.
    • Gość: nina81 Re: Langwedocja, Kraj Katarski, Viaduc de Millau IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.13, 10:53
      Koszty poszczególnych odcinków można sprawdzić na stronie www.autoroutes.fr. Z tego co widzę wciąż płaci się tylko za przejazd przez wiadukt Millau.
      • singsing74 Re: Langwedocja, Kraj Katarski, Viaduc de Millau 08.11.14, 12:28
        Odświeżę trochę temat. Czy jadąc od Metz i chcąc zjechać na A75 należy to zrobić skręcając przed Lion w kierunku na Clemont-Ferrand, czy może już wcześniej za Chalon-sur-Saône w kierunku Montmarault?
        • Gość: e-tam Re: ViaducT de Millau IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 14:38
          do > singsing74
          zachęcam do korzystania z wyszukiwarki = "szukajki"
          1. forum.gazeta.pl/forum/w,20573,94532656,155389667,Re_autostrady_F_tylko_gotowka.html
          2. www.abelard.org/france/viaduct-de-millau.php#.UO3JGl7ej54
          • singsing74 Re: ViaducT de Millau 08.11.14, 20:39
            Wystarczyło napisać: "opcja 1", nie musiałbyś się wtedy tak rozpisywać ;)
            • singsing74 Re: ViaducT de Millau 08.11.14, 20:54
              Przepraszam. Zapomniałem podziękować. Dziękuję!
              • Gość: e-tam Re: ViaducT de Millau IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.14, 14:27
                do > singsind74
                Dwa sposoby dojazdu do parkingu przy Viaduct Millau.
                Przejazd przez Viaduct Millau jest płatny < tu znajdziesz info ile ...
                Punkt D < na mapie, zerknij
                Na parkingu po obu stronach puntu D są wyznaczone miejsca dla zestawów auto + przyczepa kempingowa. Stąd idziesz pieszo do tarasów widokowych.
                Na obrazku (obracaj kursorem) widoczny jest WC + dostęp do wody.

Drugi sposób.
                Jeżeli chcesz ominąć Viaduct Millau < jedziesz tak jak pokazałem na dodatkowej mapie.
                Zjazd z drogi A75 punkt A do parkingu dla zestawów auto + przyczepa kempingowa punkt B.
                Jest to inne miejsce na tym parkingu.
                Z punktu B można dojść TYLKO pieszo do WC oraz do tarasów widokowych.
                Punkt C = paliwo Carrefour, punkt D powrót na A75.

• singsing74 Re: ViaducT de Millau 09.11.14, 16:26
                  Dziękuję raz jeszcze ;)
                  • Gość: e-tam Re: ViaducT de Millau IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.14, 19:40
                    do > singsing74
                    dokładka:
                    A B C D < zerknij, czekaj na pełne wczytanie
                    Przybliż zaznaczone punty od A do D
                    A - lokalizacja parkingu ( z wjazdem na wiadukt)
                    B - lokalizacja parkingu ( bez wjazdu na wiadukt)
                    C - lokalizacja kempingu Côté Sud < zerknij
                    D - lokalizacja starego mostu na rzece Tarn < zerknij
                    W panelu przy punktach A B C D podałem współrzędne GPS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka