Gość: J@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:15 Byłem w Luwrze, i nie umiałem znaleźć "odwróconej" piramidy w Luwrze.Kto mi pomoże gdzie ona jest? W jakim skrzydle?Daleko od tej właściwej piramidy- wejścia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deren Re: "Odwrócona"piramida w Luwrze IP: 192.11.185.* 22.05.06, 19:15 To musi byc jakis trick. Tez tam wczoraj byłem. Żadna z czterech piramid n adziedzincu nie ma odwrocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: "Odwrócona"piramida w Luwrze 23.05.06, 06:26 To nie jest żaden trick. Odwrócona piramida istnieje. Jak pisze Brown, la pyramide inwersee jest to "ogromne, odwrócone do góry nogami okno dachowe, które zwisa z sufitu jak stalaktyt". www.davidphenry.com/Paris/paris199.htm www.davidphenry.com/Paris/paris188.htm Odpowiedz Link Zgłoś
czajka258 Re: "Odwrócona"piramida w Luwrze 23.05.06, 10:53 a jeżeli chodzi o to, gdzie ona jest na zewnątrz - to nie widać jej bo jest schowana za żywopłotem na wysepce na środku przebiegającej w poprzek Luwru ulicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bo.tak Re: "Odwrócona"piramida w Luwrze 23.05.06, 12:50 Jest! Przy przejściu z metra numer 1 pozdiemnym przejściem do Luwru, przed sprawdzaniem torebek. Jeżeli weszliście głównym wejściem - tzn piraamidą na dziedzińcu Luwru, to należy kierować sie w stronę butików, i metra nr 1 własnie. :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Odwrócona piramida w Luwrze istnieje 24.05.06, 12:58 Odwróconej piramidy nie widać z dziedzińca Luwru. Znajduje się ona w środku ronda między pałacem a Łukiem Karuzeli. maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=paris+france+louvre&ll=48.861466,2.334072&spn=0.00126,0.002494&t=k&o m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J@ Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:58 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, teraz wiem wszystko.DZIĘKUJE BARDZO WAM WSZYSTKIM! Niestety, może nastepnym razem ją zobacze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje IP: *.zwm.osi.pl 26.05.06, 16:15 Byłem tam kilka razy i (cholera!) nie widziałem, ale na swoje usprawiedliwienie mam, że wtedy Brown jeszcze nie napisał "Kodu" Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje 26.05.06, 20:43 Ojejjj ... a ja myslałam, ze nawet udało Ci się zrobic tej piramidce fotkę. ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=705&w=31345976&a=35065790 Odpowiedz Link Zgłoś
foolproof Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje 26.05.06, 21:52 Czyżbym widział odróconą piramidę - bo jeśli to jej zdjęcie...Ale powtarzam: przed zrobieniem tego zdjęcia nie czytałem jeszcze "Kodu" (nawiasem mówiąc dość marna powieść - a hałas wokół niej niezrozumiały). Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje 27.05.06, 00:33 Ja tak w pierwszej chwili pomyslałam, kiedy ogladałam to zdjęcie dwa czy trzy miesiące temu. Ale teraz nie wiem ... Myslisz, ze to naprawdę moze byc to ... ? Ja też nie czytałam "Kodu da Vinci" przed bytnoscią w Luwrze. Jednak, jak patrze na fotki wskazane w linkach przez Aseretkę, to coś mi się kojarzy. Tam chyba były obok jakieś sklepiki. Ale wtedy nie zwracałam na tę odwróconą piramidkę uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje IP: *.zwm.osi.pl 27.05.06, 14:26 Moje wątpliwości powiększa to, że nie jestem pewny, czy to zdjęcie nie jest do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Odwrócona piramida w Luwrze istnieje 28.05.06, 11:17 Moją pierwszą myslą, gdy widziałam te fotkę było, ze jest to odwrócona piramidka. Ale gdy sie przedwczoraj blizej przyjżałam, to jednak doszłam do wniosku, ze to ta głowna, tylko odwrócona do góry nogami. Dlatego Puściłam uśmiech z perskim oczkiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś