Dodaj do ulubionych

Toskania - noclegi

IP: *.pai.net.pl 02.04.11, 14:59
Cześć,
Wybieram się ze znajomymi na objazd po Toskani w pierwszy dwóch tygodniach czerwca. Może macie jakieś namiary na jakieś sprawdzone noclegi w tym rejonie po w miarę rozsądnej cenie (też takie, które nie są reklamowane w internecie), bo to to co do tej pory znalazałam internecie jest strasznie drogie, od 40 euro za osobę... Interesują nas domki/mieszkania/inne - generalnie coś co ma dwa pkoje dwuosobowe i jakiś aneks kuchenny :)
Planujemy w pierwszym tygodniu zwiedzanie - Florencja, Piza, Lukka, San Gimingano, Siena, a w drugim odpoczynek na wybrzeżu. Dlatego najpierw chcielibyśmy się zakwaterować w okolicy Sieny (to chyba będzie dobra baza wypadowa?), a później w okolicy Livorno (niekoniecznie jednak w samym miasteczku, może polecicie inne fajne miejsce?). Będę wdzięczna na wszelkie namiary i podpowiedzi gdzie szukać, a także wskazówki co jeszcze można ciekawego zwiedzić Toskanii.
pozdr.
Justyna :)
Obserwuj wątek
    • geomax Re: Toskania - noclegi 02.04.11, 17:00
      Ja byłem w zeszłym roku tu:
      www.poggioaicieli.it/
      i mogę polecić jako bazę wypadową.
      Adam
    • bah77 Re: Toskania - noclegi... 02.04.11, 18:40
      Justyno, bardzo mi się podobał ten nocleg:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,114526441.html

W czerwcu było tanio:
      grosseto.toscanaeturismo.net/Italy_Details.php?omega=053018AFR0008txlita_t3

> co jeszcze można ciekawego zwiedzić Toskanii.

Polecam moją fotorelację.

Pozdrawiam

bah77
    • Gość: e-tam Re: Toskania - noclegi IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 21:50
      Siena, agroturystyka=agriturismo < polecam

Pozdrawiam,
    • Gość: Asia Re: Toskania - noclegi IP: 195.187.136.* 04.04.11, 11:09
      Co do noclegu na wybrzeżu, o który też pyta Justyna, czy ktoś może polecić jakieś mieszkanka/ domki? Czy ktoś z Was był może w Follonice i może coś tam polecić? Sprawa jest pilna i również będę wdzięczna za info. Pozdrawiam
    • Gość: italianka Re: Toskania - noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 15:32
      Hej!
      Mimo, że to nie jest blisko Sieny, to proponuję zerknąć tutaj: http://www.apartamenty-toskania.com/, może to jest to, czego szukacie - tradycyjna willa w grupce domów na wzgórzu, w pełni wyposażony, nowy apartament do wyłącznej dyspozycji, ceny ok. 25 EUR i świetny punkt wypadowy tak do znanych miast Toskanii, jak i mniej znanych uroczych zakątków tak Toskanii, jak Umbrii. Propozycje tras: www.apartamenty-toskania.com/szlaki-toskania.html.
      Jeśli chodzi o okolice Sieny, to niestety nie wiem…
      A co do zwiedzania i informacji o Włoszech, to polecam świetną stronkę: www.italia-italia.pl/impresje/
      Pozdrawiam i życzę udanych wakacji! :)
    • Gość: italianka Sorki, źle link wpisałam! IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 15:36
      www.apartamenty-toskania.com - teraz powinno działać :)
    • Gość: Ania Re: Toskania - noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 07:58
      Może tutaj coś znajdziesz www.toskania.org.pl/.
      Pozdrawiam
    • Gość: Tomas_h Re: Toskania - noclegi IP: 193.105.35.* 10.10.11, 11:37
      no i jak było - co opowiesz, na co postawiłaś, jak ceny i wyjazd?
    • krystyna12345 Re: Toskania - noclegi 19.10.11, 12:27
      Witam, proponuję zajrzeć tutaj:
      Gość portalu: Justyna napisał(a): wakacjewtoskanii.pl/pokoje/

Pozdrawiam.
      > Cześć,
      > Wybieram się ze znajomymi na objazd po Toskani w pierwszy dwóch tygodniach czer
      > wca. Może macie jakieś namiary na jakieś sprawdzone noclegi w tym rejonie po w
      > miarę rozsądnej cenie (też takie, które nie są reklamowane w internecie), bo to
      > to co do tej pory znalazałam internecie jest strasznie drogie, od 40 euro za o
      > sobę... Interesują nas domki/mieszkania/inne - generalnie coś co ma dwa pkoje d
      > wuosobowe i jakiś aneks kuchenny :)
      > Planujemy w pierwszym tygodniu zwiedzanie - Florencja, Piza, Lukka, San Giminga
      > no, Siena, a w drugim odpoczynek na wybrzeżu. Dlatego najpierw chcielibyśmy się
      > zakwaterować w okolicy Sieny (to chyba będzie dobra baza wypadowa?), a później
      > w okolicy Livorno (niekoniecznie jednak w samym miasteczku, może polecicie inn
      > e fajne miejsce?). Będę wdzięczna na wszelkie namiary i podpowiedzi gdzie szuka
      > ć, a także wskazówki co jeszcze można ciekawego zwiedzić Toskanii.
      > pozdr.
      > Justyna :)
    • krystyna12345 Re: Toskania - noclegi 19.10.11, 12:32
      Albo jeszcze nast. stronę warto zobaczyć:wakacjewtoskanii.pl/pokoje/wille-z-basenem/. Pozdr.
    • Gość: ala Re: Toskania - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 16:50
      ww.couchsurfing.org - darmowe noclegi na całym świecie! Polecam, sama wypróbowałam i było super! Nie opłaca się nocować w hotelach i hostelach. Miejscowi jeszcze Tobie pomogą, zaplanują pobyt, powiedzą jak najtaniej dojechać, nawet dadzą przewodniki do poczytania. No i można poznać nowych ludzi, zobaczyć jak mieszkają, pogadać w obcym języku, nawet wspólnie gotować! Oszczędność nie tylko na noclegu, ale też nie trzeba chodzić po restauracjach tylko kupuje się coś w markecie i przygotowuje w kuchni gospodarzy. I jak już się ma tam na tej stronie profil, to nie oznacza, że w rewanżu trzeba tych gospodarzy gościć u siebie. Po prostu jedni oferują gościnę, a inni np. tylko służą za przewodnika albo mogą Cię zaprosić na obiad czy inne wspólne wyjście.

Posiadanie profilu na couchsurfing jest oczywiście także darmowe! Im więcej ludzi będzie wiedziało i takiej możliwości zwiedzania świata, tym więcej będzie miejsc noclegowych, także w Polsce!
      • Gość: Wojtek Re: Toskania - noclegi IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 21:28
        Jakiej jakości można oczekiwać po domach/willach we Włoszech (nie koniecznie Toskanii). Wybieramy się ze znajomymi (4 rodziny ok 15 osób) do Toskanii i chcielibyśmy znaleźć dom na na prawdę wysokim poziomie.
        Oczekuję basenu, domu o wysokim standardzie, obsługi w domu (posiłki), być może pomocy przy opiece nad dziećmi, kogoś kto pomoże/zorganizuje na miejscu rowery, może skutery itp.

Czy coś takiego można zorganizować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka