Gość: gość IP: *.bialystok.vectranet.pl 07.04.11, 22:16 Witam! Czy ktoś z Was może wynajmował samochód we Włoszech? Jakie mniej więcej są koszty? Chodzi o np. Fiata Pandę lub coś tej klasy. Zamierzam wynająć samochód w Toskanii :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Wynajem samochodu we Włoszech 07.04.11, 23:18 www.avis.com/car-rental/avisHome/home.ac Np. tu mozesz sprawdzic, ile Cie to bedzie + - kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:22 Chodzi mi bardziej o jakieś osobiste doświadczenia :) Przeglądałam już takie strony www :) Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: ... 08.04.11, 11:35 Gościu ,chyba się nie wyspałeś .Czy każdy na tym forum ma Ci się wyspowiadać ,ile płacił za wynajem samochodu we Włoszech?A może Ci zarezerwować ,bo nie wiesz jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: ... 08.04.11, 11:47 Ale ceny to osobiście każdy dostał takie, jak na stronach www :-) Weź porównaj- cena to wypadkowa tego, skąd bierzesz samochód, na jak długo (jeśli bierzesz samochód na dłuzej, to w przeliczeniu na dzień będzie tańszy), z jakim ubezpieczeniem itd. A tak osobiście to ja np wynajmuję co miesiąc samochód w Avisie i rezerwuję przez ich stronę www. Jest taniej, niż u nich u pana w okienku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
levack.levack Re: ... 08.04.11, 13:39 makda napisała: > A tak osobiście to ja np wynajmuję co miesiąc samochód w Avisie i rezerwuję prz > ez ich stronę www. Jest taniej, niż u nich u pana w okienku. > :-) Ja wolę dreszczyk emocji i rezerwuję przez autoeurope albo traveljigsaw. Oczekiwanie na info, czy tym razem Avis, Hertz czy coś innego - bezcenne :P Odpowiedz Link Zgłoś
geomax Re: Wynajem samochodu we Włoszech 08.04.11, 22:05 Ja wynajmowałem w Avisie na lotnisku w Forli i za 3 dni zapłaciłem za auto klasy Golfa /Fiat Bravo/ ok. 95 euro /auto w dobrej opcji wyposażenia/ a inne sieci w tej cenie miały Pandę więc trzeba zawsze pogrzebać w sieciówkach a im wcześniej tym lepiej bo może się okazać ,że już w dobrej cenie auta "zeszły". Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.bialystok.vectranet.pl 09.04.11, 15:35 Wielkie dzięki za odpowiedź :) Ja właśnie też planuję wynająć samochód w Forli i ruszyć do Toskanii :) przeglądałam strony www i byłam ciekawa czy rzeczywista cena pokrywa się z tymi z internetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. bomba Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 16:59 Wynajmowałem kilka razy. Zawsze przez autoeurope (nie, to nie reklama). Zawsze brałem najtańszy, a dostawałem klasę wyżej (bo pewnie najtańszych już nie było). Ostatnio, 2 tygodnie temu w Bergamo (trafiło na Hertz). 19 EUR/dzień - przy tygodniowym wynajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.bialystok.vectranet.pl 10.04.11, 21:41 Myślałam o autoeurope albo europcar, ze wstępnych obliczeń za wynajem samochodu najniższej klasy na 4 dni zapłacę ok. 200 euro (już włącznie z zalaniem baku do pełna i przejazdami autostradami). Planuję podróż z lotniska w Forli, poprzez Toskanię i oddanie samochodu w Mediolanie lub Genui. Muszę przyznać, że jeśli się planuje podróż w dwie osoby, to wynajem samochodu opłaca się bardziej niż jeżdżenie pociągami. Plus oczywiście komfort i nieograniczenie czasowe, które są bezcenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: Wynajem samochodu we Włoszech 10.04.11, 13:07 Proponuje wynajac wczesniej. Nie podam Ci cen, bo ostatnio we wloszech nie wynajmowalam. Raz zdarzyla mi sie sytuacja, ze na lotnisku w Rzymie - Fiumicino (bylo to w czerwcu 2001- czylo dosc dawno) w zadnym tam obecnym biurze nie bylo dostepnych samochodow. Nie zrobilismy wczesniejszej rezerwacji, bo myslelismy , to nie szczyt sezonu. A tu niespodzianka. Wracalismy do domu ( neapol) pociagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.spray.net.pl 11.04.11, 16:04 witam, podłacze sie do wątku.. mam pytanie do osób ktore korzystały z wypozyczalni na lotnisku w Bergamo. słyszałem ze parking z samochdami jest jakoś daleko od lotniska. czy ktos kto faktycznie wynajmował bryke moze to potwierdzic - jaka to odległość? Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Wynajem samochodu we Włoszech 11.04.11, 16:32 Parking jest dość odległy, ale spod terminala jeździ bezpłatny bus (czerwony, łatwo poznać) na parking wszystkich wypożyczalni (z powrotem także). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. bomba Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 20:36 Jeździ mały autobus co 10 min. zbiera wszystkich chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
levack.levack Re: Wynajem samochodu we Włoszech 12.04.11, 07:58 Gość portalu: słonko napisał(a): > witam, podłacze sie do wątku.. > > mam pytanie do osób ktore korzystały z wypozyczalni na lotnisku w Bergamo. słys > załem ze parking z samochdami jest jakoś daleko od lotniska. czy ktos kto fakty > cznie wynajmował bryke moze to potwierdzic - jaka to odległość? Na piechotę wzdłuż parkingów - kilka minut, więc jak nie będziesz mieć wielkich bagaży to się można przejść. My pierwszy raz czekaliśmy na autobus, ale trwało to pół godziny, więc następne razy już na piechotę. Hint - jak nie będziesz mieć nawigacji to przećwicz sobie na google maps przyjazd na parking, jeśli jechać będziesz od strony Bergamo. Tam w pewnym miejscu jak już się jest na zjeździe na lotnisko trzeba skręcić w lewo w stronę wjazdu do parkingu "wypożyczalniowego", a nie prosto do terminali i parkingu "normalnego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.spray.net.pl 13.04.11, 21:14 orientujecie sie czy wszystkie firmy wynajmujace samochody we Włoszech blokuja kaucje na karcie kredytowej? szukałam w kilku i sie okazuje ze jest cos takiego... nigdy we Włoszech nie wynajmowałam, ale w Hiszpanii niczego takiego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
levack.levack Re: Wynajem samochodu we Włoszech 13.04.11, 21:27 Gość portalu: słonko napisał(a): > orientujecie sie czy wszystkie firmy wynajmujace samochody we Włoszech blokuja > kaucje na karcie kredytowej? szukałam w kilku i sie okazuje ze jest cos takiego > ... nigdy we Włoszech nie wynajmowałam, ale w Hiszpanii niczego takiego nie by > ło Różnie. Raz czy dwa nie blokowali, jak blokowali to zwykle od 200 do 500 euro. Raz przegięli i chyba 1500 euro zablokowali. To chyba od wypożyczalni zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.phil.east.verizon.net 13.04.11, 21:28 Wszystkie firmy wypozyczajace blokuja/rezerwuja sobie pewna kwote. To norma. W Hiszpanii prawdopodobnie nie zauwazyles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.spray.net.pl 14.04.11, 09:24 i tu sie mylisz w Hiszpani np goldcar mi nie blokował ani razu i nie jest jak mowisz ze kazda wypozyczalnia blokuje, to spotkałam w Polsce i teraz we Włoszech Odpowiedz Link Zgłoś
o.kalamata Re: Wynajem samochodu we Włoszech 14.04.11, 09:27 Slonko, Mechanik sie nie myli. W Hiszpanii tez ci blokowali tylko nie zwrociles na blokade uwagi. Blokuja wszedzie:) Sukinsyny! Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: Wynajem samochodu we Włoszech 14.04.11, 10:34 Blokuja najczesciej kilkaset euro jako kaucje np. za ewentualny zwrot bez zatankowania. Nie tylko we Wloszech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Wynajem samochodu we Włoszech IP: *.spray.net.pl 14.04.11, 20:38 no odbra z racji tego ze reggae słuchasz nie bede sie klociŁA Odpowiedz Link Zgłoś