Dodaj do ulubionych

Piza Lotnisko

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:17
czy ktoś może mi podpowiedzieć odnośnie transportu z lotniska w Pizie do centrum miasta.
Ląduje tam po 22 i czym o tej porze można się dostać właśnie do centrum?
z góry dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Piza Lotnisko 14.04.11, 10:44
      Jest jeden o 23.15:
      www.terravision.eu/italiano/pisa_prezzi_orari.html
      Godzina moze ulec zmianie: prawdopodobnie czekaja na ostatni samolot.
      • Gość: davidkoff Re: Piza Lotnisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:51
        dzieki za ekscpresową odpowiedź :)
        • Gość: Kika Re: Piza Lotnisko IP: *.ups.com 14.04.11, 12:10
          Linn, to jest autobus do Florencji.
          Jesli chodzi o dojazd do Pizy, z lotniska jezdzi pociag (5min) z tym ze ostatni jest chyba o 22.20 (do sprawdzenia na stronie lotniska). Jesli lecisz z krakowa ryanairem, to jesli bedzie przed czasem powinno sie udac, jesli wyladuje o czasie pozostaje taxi. Tyle ze to lotnisko jest bliziutko od centrum, mysle ze wiecej niz 8e nie wyjdzie nawet taryfa nocna.
          • linn_linn Re: Piza Lotnisko 14.04.11, 13:01
            A faktycznie: cos mi tam nie pasowalo / czas przejazdu /.
            A na stronie lotniska nie ma informacji niestety: tylko to, ze autobus do Pizy jest.
            www.pisa-airport.com/aeroporto_di_pisa_77.html
            Mozna dojechac pociagiem: odleglosc terminala kolejowego 40 m od lotniska, a docelowo Pisa Centrale. Rozkladu nie podaja: trzeba szukac na stronie kolei.
            To chyba faktycznie najlpesza taksowka: szczegolnie w nocy.

• malgotosca Re: Piza Lotnisko 14.04.11, 12:16
          Ale terravision raczej obsługuje linię do Florencji i bilet jest drogi jak na przejażdżkę do centrum - jeśli w ogóle ten autobus zahacza o centrum.
          A do centrum Pizy dostaniesz się albo pociągiem, zaraz przy lotnisku - wychodząc z niego kieruj się na lewo (rozkład tutaj: www.trenitalia.com/homepage.html ) - albo autobusem linii miejskiej www.cpt.pisa.it/orari/pisa/linea01.html
          Nie wiem, kiedy przylatujesz, wkleiłam rozkład jazdy zimowy. Osobny mają na lipiec, osobny na sierpień.
          • malgotosca Re: Piza Lotnisko 14.04.11, 12:25
            Widzę, że równo z Kiką pisałam. W dodatku nie sprawdziłam godzin, tylko samą trasę. Ostatni pociąg, a raczej autobus (jako zamiennik obsługiwany prze koleje) odjeżdża o 1:03. Z autobusami jest gorzej, bo na razie widzę ostatni po 20, więc nie wchodzi w grę, ale nie mają podanych kursów letnich.
            • Gość: Kika Re: Piza Lotnisko IP: *.ups.com 14.04.11, 14:06
              Jesli zdazysz na pociag, pamietaj o kupieniu biletu w automacie, cena cos ok 1,20e (wiec dobrze miec naszykowane drobne) i "zvalidowaniu" go.
              Jakby co w czerwcu bede testowac wieczorny przylot do Pizy z Krakowa, mam potem odjazd z Pizy o 23, wiec jesli nie zdaze na ten pociag 22.20 (ciekawe czy czeka na samolot, chociaz pewnie nie...) pozostanie taxi.
              • malgotosca centrum miasta w Pizie a stacja Pisa Centrale 14.04.11, 18:43
                męczy mnie jeszcze jedna rzecz, której nie sprecyzowałeś (aś), a mianowicie, co dla Ciebie oznacza centrum Pizy, gdyż stacja kolejowa, do której dociera pociąg znajduje się po tej samej stronie rzeki, co lotnisk, a ta część z Placem Cudów, jest spory kawałek od niej. Jeśli masz się udać gdzieś w pobliże Krzywej Wieży to o tej porze raczej tylko taksówką.
                • Gość: ania Pisa-noclegi-kwiecień 2012 IP: *.internetia.net.pl 20.02.12, 23:35
                  Witam.Leci ktos w okresie świąt wielkanocnych do Pizy(z Wrocławia)?Dokładnie w terminie 8-11.04.2012???
                  Pytam bo moze wieksza grupą udało by sie wynająć jakis tani pokoj w hostelu(my lecimy w 2)
                  Jesli tak,to prosze o kontakt:franczi10@wp.pl
    • Gość: barbuszka Re: Piza Lotnisko IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.16, 11:35
      Do centrum najtaniej spacerkiem lub autobusem. Tutaj znajdziesz przydatne informacje: spacerkiemwww.sknerusy.pl/poradnik-jak-dojechac-z-lotniska-do-centrum-pizy/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka