Dodaj do ulubionych

Fabulous czy I Pini

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 12:03
Mam pytanie, który z nich ma więcej atrakcji dla dzieci? Czy orientujecie się czy namioty Vacansoleil stoją w zacienionym miejscu? Czy kempinigi sa one położone przy jakichś ruchliwych drogach? W opisie jest, że blisko do lotnisk - czy jest to uciążliwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Fabulous czy I Pini IP: *.tktelekom.pl 11.05.11, 14:54
      Byłam na I Pini w mobilhomie. Namioty Vacansoleil widziałam i nie miały za dużo cienia. Są dwa baseny i wydaje mi się, że atrakcji dla dzieci za dużo to tam nie ma. Na kampingu jest spokojnie, żadnego lotniska w okolicy nie widziałam. Położony jest z dala od drogi (trochę zadupie).
    • fruzia80 Re: Fabulous czy I Pini 13.05.11, 12:58
      Ja byłam niedawno w Fabulous. Polecam, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Jest ogromny brodzik z atrakcjami, fajny plac zabaw, animacje itp. Na kempingu bardzo dobrze zaopatrzony supermarket, jest też restauracja, pizzeria. Namioty są w zacienionym miejscu, cały kemping położony jest w lesie. Jest naprawdę bardzo czyściutki i zadbany. Do lotniska ok. 30-40 km, przy kempingu przebiega droga, ale nie jest to uciążliwe. Do przystanku autobusowego jakieś 200m, stamtąd autobusem dojazd do Rzymu ok. 20 min.
      • Gość: goska Re: Fabulous czy I Pini IP: 80.72.197.* 13.05.11, 14:03
        Ja byłam na Fabulous w ubiegłe wakacje. Niestety miałam w preferencjach namiot w cieniu a dostaliśmy najbardziej słoneczne miejsce :-( Nie było możliwości zamiany, bo wszystkie namioty były zajęte. Na szczęście byliśmy tylko 4 dni, większość czasu zwiedzaliśmy....i jakoś udało się przetrwać. Ale jeśli ktoś chce w ciągu dnia korzystać z namiotu....to niestety namioty usytuowane przy alejce niedaleko basenów są koszmarne :-(
        Ogólnie camping ok, baseny fajne, czynne do 20-tej (w porównaniu z Park Albatros - do 19-tej, było miłe zaskoczenie).
        Plac zabaw dla dzieci jest, ale nie był jakiś wielki, rozbudowany, moje dzieci stwierdziły że na poprzednim campingu był fajniejszy.
        Animacje fajne, codziennie do wieczora głośno.....
        Gdybym miała drugi raz jechać to pojechałabym, ale nie do tego słonecznego namiotu ;-)

pozdrawiam
        • Gość: musik Re: Fabulous czy I Pini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 09:28
          Chcę zarezerwować z Vacansoleil - proszę w takim razie o pomoc kogoś kto był, które preferencje będą najlepsze (wiem, że czasami nic to nie da...) - centralnie, blisko atrakcji, blisko sanitariatów, blisko restauracji, na rogu, z dala od drogi, zacieniona. Proszę o pomoc osoby, które były i znają rozkład kempingu - z góry bardzo dziękuję za pomoc. Aaaa - chodzi o namiot navajo - ottawy nie ma już w interesującym mnie terminie. A może jest gdzies mapka tego kepingu z rozmieszczeniem?
    • Gość: makono Re: Fabulous czy I Pini IP: *.e-plan.pl 16.05.11, 17:47
      My byliśmy w zeszłym roku parę dni w I Pini i nam sie podobało - szczególnie dzieci były zachwycone basenem typu laguna, który został oddany do uzytku jakoś w czerwcu. Basen jest płytki, ma dno wylożone miękkim tworzywem - idealny dla maluchów. Były też jerszcze jaieś trampoliny, plac zabaw, wieczorne animacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka