Dodaj do ulubionych

Park Albatros Vacansoleil - parę pytań

IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 20:43
Czy w namiotach (nie Ottawa, tylko tego starszego typu) są koce i poduszki? Na dwóch poprzednich, na jakich byliśmy, nie było.
Jak wysoka jest kaucja?
Czy wyjazd może najwcześniej nastąpić o 8.00?
Czy tę kartę płatniczą należy ładować, czy można płacić gotówką, a zbierać na niej tylko resztę?

Za wszelkie informacje DZIĘKUJĘ :-)
Obserwuj wątek
    • piotr.it Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 05.07.11, 20:56
      Gość portalu: sylwia napisał(a):

> Czy w namiotach (nie Ottawa, tylko tego starszego typu) są koce i poduszki? Na
      > dwóch poprzednich, na jakich byliśmy, nie było.
      Fakt ,w starych namiotach nigdy nie było, ale to by ci ktoś musiał potwierdzić kto był na tym kempingu.
      > Jak wysoka jest kaucja?
      100 €
      > Czy wyjazd może najwcześniej nastąpić o 8.00?
      Co do wyjazdu to sie można dogadać...jak chcecie wcześniej wyjechać to musicie to zgłosić dzień wcześniej w recepcji (Vacansoleil ma swoją recepcje)
      > Czy tę kartę płatniczą należy ładować, czy można płacić gotówką, a zbierać na n
      > iej tylko resztę?
      Dokładnie...nawet jak na karcie jest wystarczająco kasy na zapłecenie np. za zakupy to tak czy inaczej możesz dać np.10 € to ci naładuje.
      >
      > Za wszelkie informacje DZIĘKUJĘ :-)
      • Gość: goska Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.szczecin.mm.pl 06.07.11, 12:53
        byłam w tamtym roku na tym campingu i po raz pierwszy dostaliśmy poduszki - zupełnie nowe w foliowym opakowaniu, kocy nie mięliśmy.
        Jeśli chodzi o wcześniejszy wyjazd to jest możliwy, ale kaucja jest zwracana na konto, nie ma możliwości odebrania kaucji i wyjazdu przed ósmą. Tak przynajmniej było w tamtym roku.
        My równo o ósmej zgłosiliśmy się na recepcję, starszy Pan z Vacansa zapytał się czy posprzątaliśmy, nawet nie poszedł sprawdzić, dał nam pieniądze i o 8:05 już wyjeżdżaliśmy....

pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.....miło wspominam pobyt w Park Albatros :-)
        • Gość: sylwia Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 14:27
          Goska, a ile wynosi kaucja? 100 czy 180 euro, bo różnie czytałam. Czy pamiętasz może, do której czynne są baseny? Oraz jak długo trzeba iść do plaży?
          • Gość: Chris Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 19:34
            W tym roku byłem i nie brali gotówki tylko wpisali do formularza nr karty debetowej. Przy opuszczaniu oddali formularz, nie było żadnej transakcji - po prosu pobraliby kasę gdyby były jakieś problemy. Do morza jest od bramy ok 700-800 m.
          • Gość: xxx Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 22:58
            Bylismy 3 tyg, 4-25.06., kaucja 160Eur, baseny 9-19, na plaze idzie sie kilkanscie minut, tyle ze droga waska, a plaza niezbyt atrakcyjna.
            Milego wypoczynku!
            • Gość: sylwia Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 23:18
              Dzięki :)
              • Gość: xxx Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 10:26
                Hmm, 160 jest oczywiscie za domek, 100 za namiot - sorry za male "dezinfo" :-)
          • Gość: goska Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.szczecin.mm.pl 08.07.11, 08:10
            Widzę, że od ubiegłego roku coś się zmieniło. My płaciliśmy 100 euro kaucji. Jeśli chodzi o ubikacje to zawsze kilka było wolnych, nigdy nie miałam sytuacji żeby czekać do ubikacji czy na prysznic. Byłam na początku lipca więc nie był to jeszcze sezon w pełni.
            Jeśli jesteś zainteresowana to kilka fotek z campingu jest na picasaweb.google.com/absolwent1972/ITALIA2010

pozdrawiam
            • Gość: sylwia Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 10:18
              Goska, dopiero teraz wpatrzyłam się w Twoje zdjęcia i co widzę? Nocowaliście w Landhaus Mair - urlopowaliśmy w tym domu parę lat temu przez ponad tydzień. Świetne miejsce jako baza wypadowa. No i warunki też super, jak dla nas :-)
          • piotr.it Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 08.07.11, 22:11
            100 za namiot ,160 za domek. Na plaże sie szło około 15 minut...od bramy.
    • Gość: ania Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.159.46.34.static.crowley.pl 06.07.11, 23:35
      Przepraszam, że tak sie wcinam w wątek, ale proszę napiszcie, jaka była temp. w basenach i w morzu? Interesuje mnie czerwiec i wrzesień Z góry dzieki.
      • czuszkaa Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 07.07.11, 07:58
        w basenach we wrzesniu woda nie była zbyt ciepła. w morzu cieplejsza, my jeździliśmy do Follonici bo zaraz koło kampingu niezbyt ciekawa plaża.
        • Gość: sylwia Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 11:27
          Jeszcze jedno: czy toalety i natryski znajdują się w jednym budynku, czy jest kilka mniejszych?
          I możesz ktoś pamięta, czy trzeba mieć własną zatyczkę do zlewów, gdzie robi się pranie?
          • aseretka Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 07.07.11, 11:50
            Toalety i natryski w jesdnym budynku, przy czym jest to jeden budynek na cały camping, więc w sezonie może być tłoczno. Kilka zdjęc możesz zobaczyć tu:
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,861,89144121,89144121,0,2.html?v=2
            Prania niestety nie robiłam, więc nie wiem jak z zatyczkami do zlewów.
            • Gość: sylwia Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 12:11
              Dzięki, Aseretko :-) Znam chyba wszystkie Twoje zdjęcia na tym forum :-) Ale dopiero teraz dostrzegłam papier toaletowy w kabinach. Toż to szok :-D Nigdy i na żadnym campingu nie było papieru!
              • Gość: Karolina Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.tktelekom.pl 17.05.13, 14:20
                Naprawdę jest tylko jeden kompleks z toaletą na cały kemping? Dziwne to trochę, bo byłam na kilku mniejszych kempingach i było zawsze kilka kompleksów.
                • aseretka Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 17.05.13, 18:11
                  Niestety tylko jeden. Co prawda dość duży, co można zobaczyć na zdjęciach - link podałam w poprzednim poście. Na campingu przeważają mobilhoumy i w porównaniu z nimi namioty zajmują dużo mniejszą powierzchnię. Nie mniej jednak w sezonie może być tam tłoczno.
                  • Gość: Karolina Re: Vacansoleil - numer klienta IP: *.tktelekom.pl 27.05.13, 15:07
                    Gdzie znajdę numer klienta w rezerwacji? chciałabym zalogować się na mojevacansoleil, ale nie przysłali mi loginu i hasła. Na stronie jest informacja, że jeżeli chcę otrzymać dane to muszę podać: numer klienta, numer faktury i kod pocztowy. A ja nigdzie nie mogę znaleźć tego nr klienta.
                    • w-ella Re: Vacansoleil - numer klienta 29.05.13, 12:06
                      ten numer przysyłają odrębnym mailem, nie jest przyznawany automatycznie przy rezerwacji.
                      mnie przysłali około tygodnia po rezerwacji internetowej.
        • lena99 do Czuszki i nie tylko 07.07.11, 13:53
          Mam nadzieję, że autorka wątku się nie pogniewa, że tutaj pytam :)

Czuszko, znalazłam info, że byłaś na campingach Park Albatros i Girasole. Czy możesz napisać który był fajniejszy? Jakie wycieczki zrobiliście? Gdzie wam sie bardziej podobało?

Ja byłam w tym roku w Girasole i było super :) Szukam juz czegoś na przyszły rok i zainteresował mnie Park Albatros, stąd szukam kogoś kto był na obydwu i może je porównać.
          • czuszkaa Re: do Czuszki i nie tylko 09.07.11, 21:52
            wycieczkowo-girasole zwycięża. piękna toskania naokoło, brak dni aby zobaczyć wszystko co się chce. choć oczywiscie z PA tez wiele pięknych miejsc jest w zasięgu. co do kampingu to bardziej podobał mi się PA bo po pierwsze nie na gorzystym terenie, po drugie mobilhomy vackansoleil (te akurat gdzie my bylismy) były w fajnym miejscu, wiecej terenu naokoło. w girasole mobilhomy są zdcydowanie bardziej ścisnięte. mam też wrażenie ze standard moblihomów na PA jest bardziej wyrównwnany, na średnim poziomie. w girasole trafilismy na beznadziejny domek, ktory nam zmienili, po prośbie, na domek super, nówka, lepszy niż w PA ale wrażenie, że mają też duzo gorsze domki, pozostało.
            sklep i infrastruktura dla dzieci-lepsza w PA
            baseny-wyrównany poziom.
            jak masz jakies pytania to też na maila gazetowego pisz bo nie wiem kiedy tu zajrzę.
            • Gość: xxx Re: do Czuszki i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 10:33
              Hej Czuszkaa,
              powiadasz, ze na G sa domki jeszcze bardziej stloczone niz w PA? Toz na PA stoi jeden przy drugim, slychac wszystko (bylismy w 218 i 55) . Ale jeden tydzien mielismy w TUI, blisko Piazza Italia i to jest dopiero mini kolchoz, domki "plecy w plecy" a vis a vis moze z 7 metrow do sasiadow.
              Nie zmienia to faktu, ze moje dziecko codziennie wola "ja chce na kemping, buuuuuuuuuuuuuuu"... "kiedy pojedziemy na kemping, buuuuuuuuuu"

BTW - domki TUI (Puccini Riviera) sa nowsze i ladniejsze, ale nie ma oferty na stronach TUI UK ani PL.
              Pozdrawiam
              • czuszkaa Re: do Czuszki i nie tylko 10.07.11, 12:29
                my w PA byliśmy w srodkowej częsci, przy niwielkim placyku, wokół ktorego stały domki. tam był luuuuz. tylko komarow sporo, bo blisko rosło sitowei (za plotem campingu). znajomy byli bliżej centrum i zadngo komara nie widzieli przez 2 tygodnie.
            • lena99 Re: do Czuszki i nie tylko 10.07.11, 12:53
              Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba odpuszczę sobie PA. Choć troche dziwnie jak dla mnie, jechać 2 razy w to samo miejsce :D
              Jeszcze pomyślę.....
              • czuszkaa Re: do Czuszki i nie tylko 10.07.11, 19:36
                a tu:
                www.eurocamp.pl/camping,DellePiscine.xml
                ja chyba za rok spróbuję ten campnig. wydaje mi się fajny.
                • Gość: lena99 Re: do Czuszki i nie tylko IP: *.159.46.34.static.crowley.pl 11.07.11, 11:18
                  Też juz go oglądałam ;)
                  (swoja drogą, jeszcze nigdy tuz po powrocie z wakacji nie szukałam juz miejsca na kolejne:))

Tylko sie zastanawiam jak tam jest z basenami? Bo sądząc po obrazkach, nie ma chyba takiej płytkiej "laguny" dla małych dzieci.
      • piotr.it Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 08.07.11, 22:16
        Nie wiem na ile ciepła woda była...ale sie wychodzić z basenu nie chciało. W dużych płytkich z rana woda troche chłodniejsza niż w tych głębszych. Po południu sie nagrzewała i była raczej cieplejsza w tych płytszych....koniec września.
        • Gość: Karola Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.11, 20:12
          Czy wiecie jakiego rodzaju animacje są dostępne na tym kempingu? Czy są godne polecenia?
          • piotr.it Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 17.07.11, 12:37
            Zależy co masz na myśli pytając o "rodzaj animacji".? Staf animatorów składał się z 8 osób i bynajmniej na mnie wywarli bardzo pozytywne wrażenie. Z chęcią chodziłem oglądać ich wieczorny program.
            • Gość: Karola Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.11, 21:09
              Chodzi mi głównie o aerobiki, taniec, zajecia sportowe itp. dla dzieci i dorosłych. Czy są codziennie?
              • Gość: xxx Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 06:52
                Jedynie w soboty nie bylo "rozrywek" (koniec czerwca).
              • mysia-ns Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 10.08.11, 07:31

Spedziliśmy na tym campie tydzień na przełomie czerwca i lipca. 2 lipca zaczal sie sezon co bardzo łatwo mozna było zauważyć poprzez zwiekszona ilość samochodów szczególnie z zachodnimi i południowymi rejestracjami (Polaków wymiotło momentalnie)
                Nazwałabym ten camp - miejscem dla rodzin z małymi dziecmi - duze moga sie nudzic - infrastruktura basenowa jest po prostu nudna dla wikszych dziciaków - tylko dwie słabe zjezdzalnie (zatłoczone) . Ale w sumie baseny bardzo czyste i co jest duzym plusem - posiadaja mnostwo lezaków które sa dostepne caly czas - nigdy nie mielismy problemu ze znalezieniem wolnych miejsc choc przybywalismy o róznych porach.
                Zajecia zodziennie aqua aerobik i wieczorami wystepy na scenie obok basenów (całkiem śmieszne) badz mini disco dla dzieciaków. Po campie jezdzi ciuchcia. Moja opinia o tym campie jest poprawna, jednakze bylismy w o wiele fajniejszych miejscach. Miedzy innymi Norcenni Girasole club. Nalezy do tej samej firmy elle vacanze - ale jest pieknie połozony na tarasach, ma wiecej atrakcji basenowych i jest doskonalą baza wypadowa na wyjazdy po Toskanii (poolecam tu domki Fiji 2 - gdyz znajduja sie w górnej czesci campingu z dala od knajp a blisko fajniejszych basenów i sa niezle usytuowane wzgledem siebie. Natomiast w PA polecam nocleg w namiotach OTTAWA - sa w bardzo bliskiej odległosci od łazienek i basenów w miejscach raczej zacienionych posiadaja koce i poduszki ( po raz pierwszy dostalismy nowe ofoliowane) . W ogole namiot ottawa to swietna sprawa!
                Aha na PA plaga jaszczurek - łażą wszedzie. Widziano nawet węże.
                Jesli macie jakies pytania to prosze....
                Aha plaza beznadziejna - szary brudny piach ale za to mnóstwo muszli
                • Gość: ewulcia Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.11, 20:30
                  Czy w namiotach typu OTTAWA w PA jest na wyposażeniu suszarka do bielizny? Mam też pytanie do rodziców nieco mniejszych pociech: jak radziliście sobie z kapielą dzieci? Czy są na to warunki w sanitariacie dziecięcym (małe brodziki z prysznicami?). Oczywiście zawsze w pogotowiu będzie miska:)
                  • piotr.it Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 13.08.11, 13:58
                    Gość portalu: ewulcia napisał(a):

> Czy w namiotach typu OTTAWA w PA jest na wyposażeniu suszarka do bielizny?
                    Jest suszarka.
    • Gość: pawel1615 Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań IP: 195.116.169.* 15.08.11, 20:30
      Odsprzedam bon Vacansoleil na 2000zł do wykorzystania we wrześniu, październiku 2011r oraz w kwietniu 2012r za 50% wartości. więcej informacji: pcieslak6@wp.pl lub gg 9158694.
      • waran3 Re: Park Albatros Vacansoleil - parę pytań 26.09.11, 12:16
        itv12.pl/main/pokaz/145/park-albatros-toskania
        Film zrealizowany telefonem komórkowym [NOKIA C7]!

W założeniu jest to żywy przewodnik z wakacji spędzonych w Parku Albatros we Włoszech. Film jest alternatywą dla "profesjonalnych" produkcji reklamowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka