Dodaj do ulubionych

Triest - parkingi

IP: 78.133.200.* 18.08.11, 10:40
uprzejmie proszę o pomoc w temacie parkingów w Trieście (przeszukałam forum i nie znalazłam tych informacji) czy są bezpłatne parkingi przy takich atrakcjach jak: latarnia morska, akwarium, Castello di San Giusto, Grotta Gigante, Zamki Miramare i Duino? Gdzie najlepiej zaparkować? Z uwagi na to, że wymienione miejsca są zamknięte w rózne dni tygodnia z czego radzilibyście zrezygnować? z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: podróżniczka Re: Triest - parkingi IP: 78.133.200.* 18.08.11, 16:11
      uprzejmie proszę o pomoc
    • wislok1 Re: Triest - parkingi 18.08.11, 17:31
      Gość portalu: podróżniczka napisał(a):

> uprzejmie proszę o pomoc w temacie parkingów w Trieście (przeszukałam forum i n
      > ie znalazłam tych informacji) czy są bezpłatne parkingi przy takich atrakcjach
      > jak: latarnia morska, akwarium, Castello di San Giusto,
      Bezpłatne ? Proszę nie żartowac. To jest ścisłe centrum. Parkingi PŁATNE są od strony morza na bulwarach Riva. Nie pamiętam ile, ale bodajże 2e/1h

Grotta Gigante, Zamki M
      > iramare i Duino?
      Nie parkowałem przy Grocie i zamku Duino, ale podejrzewam, ze kasują. Bezpłatny jest parking wzdłuż morza za zamkiem Miramare w kierunku Triestu. Parking przy zamku Miramare jest płatny.

Gdzie najlepiej zaparkować? Z uwagi na to, że wymienione miejs
      > ca są zamknięte w rózne dni tygodnia z czego radzilibyście zrezygnować?

Ja zrezygnowałem z San Giusto, groty i Duino.
      Najlepiej parkować przy Riva
      Po prostu tak wyszło, brak czasu. Ciekawsze jest moim zdaniem centrum Triestu z Piazza della Unita Italia i Canale Grande
      • Gość: the malycha Re: Triest - parkingi IP: *.mf.gov.pl 06.03.15, 15:14
        Grotta Gigante super, parkowanie bezpłatne,
        Triest-masakra , próbowaliśmy wiele razy i nie było miejsc więc nie wiemy ile się płaci
        • aby_cos_powiedziec Re: Triest - parkingi 16.03.15, 00:05
          W Treiście parkowałem naprzeciwko Piazza Unita, w samym centrum, tuż przy możu. Są tam parkometry, wychodzi tak około euro za godzinę, jeśli dobrze pamiętam. Z kolei przy Duino można zaparkować bezpłatnie, płaci się za to za parking przy Miramare.
          • aby_cos_powiedziec Re: Triest - parkingi 16.03.15, 00:06
            Przy moRZu oczywiście, przepraszam za tego babola.
    • Gość: nune Re: Triest - parkingi IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.11, 19:06
      Jadąc w kierunku Mira mare są bezpłatne parkingi ze względu na publiczne plaże, w centrum są płatne,jak to zazwyczaj bywa!!!
      • Gość: podróżniczka Re: Triest - parkingi IP: 78.133.200.* 25.08.11, 15:51
        Na włoskim forum znalazłam informację, że na via Campo Marzio przy samym morzu jest darmowy parking. Czy ktoś może potwierdzić tą informację? Czy jeśli nie będzie zakazu parkowania ani niebieskich lub żółtych lini na jezdni lub krawężniku to mogę tam się zatrzymać? Jeśli nie, to czy mogę poprosić o namiary na parking w pobliżu centrum. Gdzie płaci się za taki parking? Poprzednio byłam we Włoszech poza sezonem i w odwiedzanych przez nas miejscach parkingi były za darmo, dlatego proszę o pomoc i odpowiedź.
        • wislok1 Re: Triest - parkingi 25.08.11, 21:34
          Na 100% darmowy parking jest przy centrum handlowym Torri della Europa.
          Myślę, że stamtąd jest komunikacja do centrum Triestu.
          Via Campo Marzio przejeżdżałem, ale żaden parking mi nie wpdł do głowy, bo jest tam ogromny ruch.
          Może być tak, że niektóre parkingi są bezpłatne w soboty i niedziele.
          Gneralnie w Trieście jest auto na aucie i gdyby tam były parkingi bezpłatne w godzinach pracy, to nie byłoby najmniejszej szansy zaparkować turyście.
        • wislok1 Re: Triest - parkingi 26.08.11, 00:27
          Najlepszy parking jest w pobliżu Pizza della Unita Italia, po drugiej stronie bulwaru Riva
          • wislok1 Re: Triest - parkingi 26.08.11, 00:27
            Trzeba zapłacić w parkomacie
            • Gość: gosc Re: Triest - parkingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 12:44
              Parkng w Miramare kosztuje coś ok. 1,5 Euro za 1 godz.
        • dociekliwy_0 Re: Triest - parkingi 26.08.11, 12:47
          > Czy ktoś może potwierdzić tą informację? Czy jeśli nie bę
          > dzie zakazu parkowania ani niebieskich lub żółtych lini na jezdni lub krawężnik
          > u to mogę tam się zatrzymać?

Tak, masz białą linię i spokojnie możesz parkować. Przepraktykowałem to wielokrotnie w ciągu ostanich 3 tygodnie w różnych miastach.
          Generalnie jeśli chcesz uniknąć płatnego parkowania to jedziesz w stronę centrum, a następnie szukasz pierwszych miejsc, które są za strefą niebieskich linii, spacer do centrum zajmie Ci przeważnie 10-15 minut.
          • Gość: podróżniczka Re: Triest - parkingi IP: 78.133.200.* 26.08.11, 14:28
            dziekuję za wszystkie odpowiedzi, pozostaje mi tylko pakować się i w drogę :-)
            • Gość: gość Re: Triest - parkingi IP: *.lodz.mm.pl 26.08.11, 20:59
              byłem w lipcu tego roku w Trieście :
              - bezpłatny parking w Triescie jest tu - 45.644206,13.753454
              - 0,5 euro/h płaciło się za parkowanie tu - 45.645736,13.757671
              pozdrawiam
    • Gość: podróżniczka Re: Triest - parkingi IP: 78.133.200.* 26.08.11, 15:47
      chciałam jeszcze zapytać czy był ktoś w Civico Acquario Marino w Trieście? Czy warto się tam udać i czy mają rekiny? Wiem, że we Włoszech są większe i ładniejsze oceanaria, ale tym razem zdecydowanie za daleko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka