IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 30.01.12, 13:07
Witam,
wiem, że było juz o pra del tori, ale mnie interesuje właśnie ten kamping.
Jedziemy z eurocampu końcem maja, z 2 małych dzieci.
Proszę więc o spostrzeżenia, rady itp... Za wszystkie wpisy będę wdzięczna.
Chodzi mi o wszystko: baseny, plaże, domki, sklepy, parking, odległość domków od siebie, co było nie tak a co się Wam podobało.
Pozdrawiam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • sempredritto Re: Ca'Savio 30.01.12, 14:32
      kemping raczej duży, baseny nie najgorsze. Sklep dobrze zaopatrzony no ale wiadomo ceny wyższe niż w miasteczku. Po drodze do miasteczka jest zieleniak ,smażalnia ryb i pizzeria.
      Samochód parkuje się przy namiocie.
      Osobiście czuję sentyment do tego kempingu, choć w okolicy niewiele do oglądania.
      Jeżeli chcesz wiedzieć coś konkretnego to pisz
      • Gość: tyna Re: Ca'Savio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 30.01.12, 18:44
        sempredritto, a jak plaża? Duża czy raczej nie? Mozna liczyć na to, że po oddaleniu się od wejścia będzie mniej ludzi?
        I czy byliście zwiedzać Wenecje?
        Czytałam na forum, że szczególnie mięso i wędliny drogie? A Ty jak się stołowałeś? Niektórzy biorą cos z Polski, sama nie wiem...
        Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi:) Pozdrawiam!
        • sempredritto Re: Ca'Savio 30.01.12, 23:21
          No więc tak:
          plaża jest duża, a pod koniec maja pewnie nie będzie problemu z miejscem ( choć głowy nie dam ja jeżdżę na przełomie sierpnia i września).
          Wenecję oczywiście trzeba zobaczyć i tu się pewnie narażę niektórym, ale nie poczułem chemii do tego miasta (za Rzym dałbym się pokroić). Z Ca'Savio trzeba się dostać do Punta Sabbioni -można autobusem, można samochodem (parking płatny koło portu ) i dalej promem. Aktualnych cen nie znam, upłynęło już kilka lat.
          Mięso i wędliny faktycznie drogie. Ja zawsze biorę trochę pakowanych próżniowo, bądź obsuszanych wędlin.
          Co do stołowania się, to trochę jemy w knajpkach, trochę sam gotuję ( a tam lubię gotować).
          Jakieś gotowe potrawy- typu tortellini- w supermarkecie można kupić za psie pieniądze
          • Gość: tyna Re: Ca'Savio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 01.02.12, 14:06
            Bardzo dziekuję za odpowiedz:)
    • Gość: RomaN Re: Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 15:38
      Ca Savio: tinyurl.com/828yhjl

Jak wszystkie wątki ptrzeczytasz to...
      ....napisz.
      • Gość: tyna Re: Ca'Savio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 30.01.12, 18:29
        Szanowny Romanie, wątki przeczytałam i to nie raz;)
        Wiem do czego służy wyszukiwarka, lecz informacej tam uznałam za niewyczerpujące lub sprzed kilku lat.
        Pozdrwiam.
    • Gość: mb Re: Ca'Savio IP: 91.189.31.* 07.02.12, 15:23
      Byłam na tym kempingu w zeszłym roku na przełomie czerwca i lipca. Kemping jest duży, czego się obawiałam ( nie lubię tłoku), ale jakoś to się rozkładało - owszem, było sporo ludzi, ale nie było tłoczno (jak we Władysławowie). i to zarówno na plaży jak na basenach.
      Sklep jest dobrze zaopatrzony, my jednak robiliśmy zakupy w markecie w Ca`Savio, warzywa i owoce w warzywniaku po drodze z kempingu do miasteczka.
      Wenecję oczywiście polecam, jest wspaniała. Najlepiej pojechać samochodem do Punta Sabbioni, zostawić samochód na parkingu strzeżonym (5-7 euro) i promem (tramwajem wodnym) płyniemy do Wenecji. Lepiej bilety na prom zakupić w kasie na przystani a nie na campingu. Bilety kupowaliśmy całodzienne (tam i z powrotem, a także przez cały dzień po Wenecji) za - o ile dobrze pamiętam 16 euro - dziecko do lat 6 gratis. Najlepiej ceny i zniżki sprawdzić w kasie. Kupując bilety na campingu zapłacisz tyle samo za podróż tylko tam i z powrotem. W samej Wenecji tłum ludzi i bardzo drogo, ale mimo to robi wrażenie. Będąc tak blisko nie można nie zobaczyć ;)
      • Gość: tyna Re: Ca'Savio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 08.02.12, 16:34
        Pieknie dziekuje za kolejne informacje:)
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka