Dodaj do ulubionych

roaming, orange, włochy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 10:16
Czesc, mam tel na karte w Orange, jade do Włoch na 2 tyg. Ile bede płacić za połączenie na nr orange do Polski, ile za smsy. Jakie są opłaty za odbieranie połączeń i smsów? czy są jakieś usługi, pakiety obniżające oplaty w roamingu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Benek z Wygody Re: roaming, orange, włochy IP: *.icpnet.pl 26.06.12, 10:37
      Może warto poszukać tych informacji na stronie operatora?
      • Gość: Lola Wroc Re: roaming, orange, włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 11:12
        szukałam, czytałam, ale nic z tego nie rozumiem :/, niestety trzeba mi wyjaśnić jak blondynce :/
        • orangeekspert1 Re: roaming, orange, włochy 27.06.12, 10:07
          Lola Wroc jestem pracownikiem Orange i mogę Ci pomóc napisz tylko z jakiej oferty korzystasz i do jakiego kraju się wybierasz?

Pozdrawiam
          Hubert
          • Gość: Lola Wroc Re: roaming, orange, włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:17
            Mam Orange POP, mój mąż Orange Delfin, jedziemy do Włoch, chcemy odbierać (i wykonywać) telefony od rodziny z Polski (głównie orange) w niższej cenie.
            ile będą nas kosztować smsy?
            ile będzie nas kosztować za 1 min wykonanych
            ile za 1 min odebranych.
            będę bardzo wdzięczna za pomoc :)
    • orangeekspert1 Re: roaming, orange, włochy 27.06.12, 10:26
      Witam,
      Oferty prepadiowe posiadają stawki Eurotaryfy:
      Połączenia wykonane z krajów Unia Europejskiej do Polski - 1,70 PLN z VAT, (Cena za 1 minutę połączenia).
      - połączenie odebrane - 0,53 PLN z VAT.
      Stawka za wysłanie SMS - 0,53 PLN z VAT. (odebranie wiadomości jest bezpłatne).
      Ceny połączeń w roamingu w Eurotaryfie są jednakowe w danym kraju i nie zależą od wybranej sieci.
      Sprawdzenie stanu konta w roamingu w przypadku numeru prepaid odbywa się kodem *124*# i zielona słuchawka.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Lula Wroc Re: roaming, orange, włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:53
        Dziękuję bardzo, a czy muszę włączyć tą usługę Eurotaryfa ? jak? czy to kosztuje?
        • Gość: Lula Wrco Re: roaming, orange, włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:56
          A czy mąż jak ma orang DELFIN to może włączyć wybrane kraje? opłaca się?
          • orangeekspert1 Re: roaming, orange, włochy 27.06.12, 12:27
            Usługa Wybrane Kraje umożliwia wykonywanie znacznie tańszych połączeń międzynarodowych a także odbieranie połączeń w roamingu po dużo niższych stawkach.
            W takim przypadku całkowity koszt, jaki ponosi Klient odbierając połączenie to 1,20 zł brutto (0,98 zł netto) za minutę.

• orangeekspert1 Re: roaming, orange, włochy 27.06.12, 12:36
            Dodatkowo mogę polecić pakiety minut do wykorzystania na połączenia wychodzące i przychodzące w sieciach partnerów roamingowych w Strefie Unia Europejskiej w ramach Eurotaryfy.
            Do wyboru są dwie opcje pakietów:
            Pakiet Roaming 15/15 - do wykorzystania jest 15 minut na połączenia wychodzące i 15 minut na połączenia przychodzące - cena 12 zł
            - Pakiet Roaming 60/60 - do wykorzystania jest 60 minut na połączenia wychodzące i 60 minut na połączenia przychodzące - cena 48 zł
            Z pakietu można korzystać 30 dni od daty jego włączenia.
            Szczegóły usługi znajdziesz pod tym adresem:
            oran.ge/L1rWiM.
        • orangeekspert1 Re: roaming, orange, włochy 27.06.12, 12:21
          W ofertach na kartę usługa Roamingowa jest automatycznie uruchomiona, nie ma konieczności zlecenia jej aktywacji.
          • Gość: Lula Wroc Re: roaming, orange, włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 15:18
            Dzięki za wyczerpującą odpowiedz, to juz wiem ze najlepsza dla mnie jest Eurotaryfa, nie muszę jej włączać, sama się uruchomi, tak?
            • Gość: fifiak Re: roaming, orange, włochy IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.12, 20:42
              Przy dłuższym pobycie i rozmowach za granicą najlepiej kupić dwa startery w t-mobile (dla Pani i męża) - np tzw. starter między nami-29zł za 2 karty dający 10 zł na jendo konto i ważniść karty 1rok), załadować je odpowiednią kwotą (np po 25 zł na jedną kartę.
              Następnie można z tego doładowania skorzystać z usługi "Wszędzie rozmawiaj" i za 9 zł ma Pani 30 jednostek. Każda 1 jednostka to 1 min. wychodząca lub odbierana lub 1 nadany SMS lub 1 nadany MMS. Możemy w miesiącu trzykrotnie uruchamiać tą usługę. Co daje max 150 min za 27zł i wychodzi 0,30zł za minutę.
              Sam wjadę w najbliższy piątek do Włoch i z tego korzystam bo nie znam tańszych rozmów korzystając z polskich operatorów i dodatkowo jestem klientem t-moblie więc nie muszę kupować starterów.
              Jednak nawet inwestując 89zł (29+25+25) daje nam to 180 minut czyli niecałe 50gr za minutę.
              Trzeba tylko pamiętać, że tak samo taryfikuje się rozmowy odbierane.
              Pozdrawiam
            • orangeekspert1 Re: roaming, orange, włochy 28.06.12, 08:35
              Zgadza się, potwierdzam :)
          • Gość: jurek Re: roaming, orange, włochy IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 11:22
            Skype jest dość słaby w takich kontaktach, no i musisz mieć wifi albo jakiegoś hot spota pod ręką co nie zawsze jest dostepne :) Może popatrz sobie na Truphone napisz do nich i się umów na spotkanie :) To jest karta SIM własnie dla osób które są poza granicami kraju w celach biznesowych :) Ceny są znacznie niższe no a jakość odbioru bez porównania z tymi naszymi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka