Gość: Marghe_72 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 12:59 Linn, o ile mnie pamięc nie myli byłas w okolicach Paestum. Byłabym Ci wdzieczna za wskazówki itp dotyczące miejsc niebanalnych :) M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Do Linn 02.08.04, 14:15 Niebanalnych? Ja bylam na kilkudniowej wycieczce, lacznie z Positano i Amalfi. Na wyszukanie miejsc niebanalnych potrzeba wiecej czasu. Paestum na pewno warto zwiedzic, gdyz takie miejsca robia wrazenie. Grecja w Wloszech ma swoj urok. Ktos z forum wspomnial o muzeum / prawie nikt tam nie zaglada / i skorzystalam z tej cennej informacji. Wygospodarowalam troche czasu na obejrzenie zbiorow. Polecam. Oczywiscie jesli ktos lubi muzea. Wspaniale dopelnia to, co pokazuja tzw. "scavi"; w zbiorach znajduja sie drobne i srednie skarby wykopane na terenie Paestum. Mieszkalismy w tzw. "vilaggio turistico" o nazwie Paestum, ale znajdujacym sie w miejscowosci Battipaglia. Podobalo mi sie bardzo i zalowalam, ze to tak krotko. Nie wszyscy lubia wypoczynek w stylu "vilaggio", ale na kilka dni jest w sam raz. Positano i Amalfi, sama wiesz... Tam wszystko jest banalne i niebanalne jednoczesnie. Banalne, gdyz jest jedna kolorowa widokowka, ale ja moglabym tam jezdzic kilka razy w roku. To, co mnie zdziwilo, ze na poczatku maja byly juz tlumy / zawsze mi sie wydaje, ze w maju bede tylko ja; podobnie we wrzesniu /. W Positano uwielbiam sklepiki, szczegolnie te z tzw. moda w stylu Positano. Gdyby nie schody, wedrowalabym od rana do wieczora. Podobnie nigdy mi nie dosc samego przejazdu droga wzdluz wybrzeza. Trzeba przejechac rano, wieczorem, poplynac statkiem. Za kazdym razem jest inaczej. Poza tym moja uwage zwrocilo Salerno: bliskie Neapolu, a jednak zupelnie inne. Az dziw bierze, ze to ten sam region. Wyjazd mielismy zorganizowany, wiec nie bylo mozliwosci wiekszej samodzielnosci w wyszukiwaniu perelek. Tyle, ze tam jest tak pieknie, ze wystarczy usiasc i patrzec. W tym tygodniu jade na Sycylie: znowu na krotko, niestety. W dodatku w sierpniu, a sama zawsze odradzam wyjazdy sierpniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Do Linn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 14:34 Dziekuję. Linn, czyli Salerno:) Bo resztę liznełam, co nie znaczy , ze nie wrócę. Zamierzamy popłynąc na Ischię. U nas problemem jest córka - obawiam sie, że nie wytrzyma spaceru po schodach Positano.. a mnie tam ciągnie, bo niewiele zdazyłam zobaczyć. Jesli przyszłoby Ci jeszcze coś do głowy to byłabym wdzieczna. A moze ktoś jeszcze? Jakieś mało znane miejsca m ps. My też do Villaggio (Oleandri) , głownie ze wzgledu na córkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Do Linn 03.08.04, 08:14 halo linn, jesli juz ktos nasycil wzrok wybrzezem amalfi co mozna jeszcze tam ogladac, co bys szczegolnego polecala ? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Do Linn 03.08.04, 09:11 Mysle jednak, ze Salerno nie ma uroku Neapolu. Co do wysp, jest jeszcze Procida. "Po drodze" z Salerno na Ischie. Ja zostawiam ja na nastepny rok / planuje pojechac na Ischie /. Positano niestety nie jest wskazane dla rodzin z dziecmi / przynajmniej spacery sa utrudnione /. A co do Villaggio, jesli nie dacie sie tzw. "animatori", bedzie na pewno dobrze. Przyznam, ze czasem moga byc uzyteczni, ale "rozklad jazdy" na scianie w recepcji jest koszmarem. Moze wbic depresje / co pol godziny nowe atrakcje, a nawet 2 jednoczesnie /. Ja staralam sie nie patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: halo linn_linn 03.08.04, 10:59 moje pytanie bylo na serio, bez podtekstow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Do Linn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 13:38 Linn, ja tam licze na nocne "animacje" zwłaszcza dla dzieci. Moja córka uwielbia :) Na szczescie animatori sa przewidziani wyłacznie przez 1 tydzien naszego pobytu, potem sezon sie konczy, he he. Odpowiedz Link Zgłoś