Dodaj do ulubionych

Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jedzie ?

20.06.15, 12:28
Witam,
Jedziemy z przyczepą z dwójka dzieci5 i 8 po raz pierwszy do Włoch w okolice Venecji , czy ktoś ma może namiary na fajny możliwie dostępny camping.
Obserwuj wątek
    • singsing74 Kemping !!! Piszta ludziska po polskiemu !!! 20.06.15, 12:52
      Czy wasza przyczepa jest różowa? Pierwszy raz spotykam się z taką formą - campink :) . Poprawna polska odmiana to KEMPING dla terenu przeznaczonego dla namiotów i przyczep KEMPINGOWYCH.

No i ta Venecja.

Co znaczy możliwie dostępny kemping?

Wszystkie są dostępne pod warunkiem, że są wolne miejsca. Jeśli jedziecie w szczycie sezonu, to lepiej zarezerwować miejsce, choć ilość kempingów w tej okolicy pozwala na przyjazd w ciemno. Wtedy jednak będzie trzeba trochę pojeździć i poszukać, a czasem postać w długiej kolejce.

Polecam Marina di Venezia i Union Lido, na trzecim miejscu Pra` delle Torri.
      • 8kasia82 Re: Kemping !!! Piszta ludziska po polskiemu !!! 21.06.15, 19:38
        Dziękuje za polecenie aczkolwiek nie mam tam miejsca :) co do przyczepy to z całym szacunkiem nie jest różowa co do pisowni owszem mogłam napisać przez "K" ale czy to powód do takiej dygresji. Pozdrawiam
    • Gość: aninia Re: Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jed IP: *.173.29.140.tesatnet.pl 21.06.15, 15:44
      My także jedziemy z przyczepą z dwójką dzieci (5 i 7). Pierwsze 2 tyg. sierpnia - planujemy dostać się na kemping Marina di Venezia. Wyruszamy z Poznania.
      • 8kasia82 Re: Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jed 21.06.15, 19:40
        Było by na pewno raźniej aczkolwiek na tym kampingu nie ma miejsc w sierpniu - tak mi bynajmniej odpisał wczoraj zarządca.
        • singsing74 Re: Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jed 21.06.15, 20:12
          O ile dobrze doczytałem na stronie, to są tam sektory, które rezerwuje się z wyprzedzeniem, ale także takie które są przeznaczone dla osób które chcą tam zawitać spontanicznie prosto z drogi. Z tym, że w szczycie sezonu na takie miejsce czeka się czasem całą noc w kolejce przed kempingiem.
          • 8kasia82 Re: Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jed 21.06.15, 21:36
            Też tak wyczytaliśmy aczkolwiek czasem nie kończy się na jednej nocy :) wiec zobaczymy jeszcze.
            • Gość: aninia Marina di Venezia IP: *.173.29.140.tesatnet.pl 21.06.15, 22:20
              To prawda - rezerwacją objęta jest tylko część miejsc kempingowych, a na wjazd na kemping bez rezerwacji można czekać nawet dobę. Liczymy się z tym - podobno warto poczekać. Dużo ciekawych informacji odnośnie kempingu Marina di Venezia i czasu oczekiwania na wjazd udało mi się znaleźć na innym forum - dołączam link: www.cro.pl/wlochy-camping-marina-di-venezia-t46756.html
              • ewelinatymel Re: Marina di Venezia 10.11.15, 19:00
                Czy to prawda, że mimo rezerwacji i tak nie mogę dokonać wyboru miejsca w jakim chcę stać przyczepą ?Tylko dopiero przy przyjeździe ?
          • piotraso1 Re: Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jed 21.06.15, 21:43
            Kiedyś byłem camperem na campingu Venezia Camping Village. Na stronie urlopek.info/italia.html masz adres strony i krótki opis.
      • ewelinatymel Re: Campinkiem z W-w do Włoch w sierpniu ktoś jed 19.01.16, 21:44
        I jak tam dostaliście się na kamping ?? Czy jednak musieliście szukać czegoś innego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka