Gość: miranda77 IP: *.jrbnet.com / *.jrbnet.com 24.10.05, 23:54 Czy ktoś z Was Się tam wybiera?Z jakiego miasta wyjeżdżacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasietta Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN 25.10.05, 09:04 Ja mam ochotę się wybrać... Ostatni raz byłam na Spotkaniu w Barcelonie, ale jeszcze sie nie zapisałam, moze dziś. Aha, jadę z Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila79 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:58 ja jestem z inowrocławia, i będę chciała się wybrać do mediolanu. Nie wiem jeszcze skąd wyjazd - czy z bydgoszczy czy z torunia. jedzie ktoś z tego regionu? jadę sama pozdrawiam kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.05, 11:19 Radom udaje sie do Milano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 14:34 Ja też jadę. Fajnie że tylu Polaków się wybiera. Ja znam włoski więc tym bardziej nie obawiam się że sobie nie poradzę tam jadąc sama. Mam nadzieję że uda dostać mi się do ekipy pracy, że będę mogła pomóc w przygotowaniach do spotkania saluto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda77 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.jrbnet.com / *.jrbnet.com 29.10.05, 22:04 Ja jestem z województwa mazowieckiego i też jszcze się nie zapisałam. Czy ktoś może mi polecić grupę wyjazdową z tego rejonu? Widziałam fajną ofertę biura z Katowic,gdzie poza spotkaniem modlitewnym w programie jest zwiedzanie Wiednia i Werony-koszt 70 euro + 350 pln,przejazd autokarem,ale przy takiej odległości nie mogłabym uczestniczyć w spotkaniach przygotowawczych,które są obowiązkowe. Jakie są u Was ceny wyjazdu,przejazd autokarem czy pociągiem,czy zawiera zwiedzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anucha Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:54 Wyjeżdżacie do mediolanu tak żeby być tam na 28-12 czy prędzej żeby być w ekipie pracy? Czy ktoś z was był już w czasie poprzednich spotkań w takiej grupie? Jeżeli tak to jakie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila79 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:14 Dzisiaj byłam się zapisać na wyjazd, w Inowrocławiu. Trochę dziwi mnie tylko że w prawie 100000- cznym mieście zapisało się tylko 9 osób. I jak na obecną chwilę jestem najstarsza, bo mam "aż" 25 lat. A jak jest w waszych miastach? Dużo osób zamierza wyjchać na spotkanie w mediolanie? Do zobaczenia na miejscu saluto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sole Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:06 Fakt, średnia wieku jest zwykle niższa niż Twoja. Oficjalnie, to możesz wziąć udział w spotkaniu na takich samych warunkach jak pozostali uczestnicy, jeśli nie przekroczyłaś 26 lat. Polecam stronę www.taize.fr, tam są dokładne opisy poprzednich spotkań. Życzę niezapomnianych wrażeń, szkoda że mnie tam nie będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila79 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:47 stronę taize znam bardzo dobrze. Trochę się mylisz jednak mówiąc że oficjalna górna granica wieku umożliwiająca wyjazd to 26 lat. Na europejskie spotkania młodych mogą jechać ludzie w wieku 18 - 35 lat, i dopiero ci po 35 roku życia jeżeli chcieli jechać to musieli by się odpowiednio starać. Zresztą to samo o wieku uczestników było mówione wczoraj na spotkaniu. Ale mi na szczęście do wieku - 35 lat trochę daleko. I bardzo dobrze. Wiek 26 lat to np. granica do wyjazdu na wolontariat europejski z Programem Młodzież, a spotkań taize to nie dotyczy www.taize.fr/pl_article422.html ciao :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sole Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:28 ale ja nigdzie nie napisałam, że po 26 roku życia nie można jeździć ani do taize, ani na spotkania europejskie. a co ma wspólnego program młodzież z tematem dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. do sole Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 12:55 * Fakt, średnia wieku jest zwykle niższa niż Twoja. Oficjalnie, to możesz wziąć udział w spotkaniu na takich samych warunkach jak pozostali uczestnicy, jeśli nie przekroczyłaś 26 lat. Polecam stronę www.taize.fr, tam są dokładne opisy poprzednich spotkań. Życzę niezapomnianych wrażeń, szkoda że mnie tam nie będzie..**** No właśnie ten wiek 26 lat nie ma kompletnie nic wspólnego z europejskimi spotkaniami młodzieży. Tak jak miranda ci napisała ja również nie mam pojęcia skąd ty wzięłaś te 26 lat jako granica wieku do wyjazdu (u góry to co sama piszesz). Piszesz o nieprzekroczeniu 26 lat. a program młodzież właśnie nie ma tutaj nic wspólnego tak samo jak podawane przez ciebie 26 lat ma ciao :) www.taize.fr/pl_article1256.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda77 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.jrbnet.com / *.jrbnet.com 05.11.05, 22:25 Według oficjalnych zaleceń wiek uczestników to przedział między 18 a 35 lat,nie wiem skąd Ci się wzięło to 26.Znam wiele osób,które mają >25 i jadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila79 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 23:02 no widzisz miranda też potwierdziła moją wersję :) wiek uczestników to 18 - 35 . Gdzie miom 25 do tej górnej granicy :) P.S. Miranda 77 do zobaczenia w Milano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila79 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:23 Jako że jadę z Inowrocławia, zajrzałam więc na stronę mojego miasta, bo chciałam zobaczyć czy tam coś piszą o tym spotkaniu w mediolanie. Wklejam po prostu link do tamtejszego forum. I pozostawiam bez komentarza www.ino-online.pl/forum/viewtopic.php?t=934 Szkoda że ta dziewczyna zaczęła dyskusję bo ...Zresztą spójrzcie sami. Ręcę załamać i nic więcej. kamila79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda77 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.jrbnet.com / *.jrbnet.com 13.11.05, 14:59 Przeczytałam wklejony link i naprawdę pozostaje tylko załamać ręce.Wiadomo,że w każdej owczarni może się zabłąkać jakś czarna owca, ale nie powinno to rzucać cienia na całokształt.Zgadzam sie ze stwierdzeniem,że Bóg jest wszędzie,ale dla mnie takie wspólnotowe spotkania, pielgrzymki, rekolekcje itd. są b.potrzebne.Modlitwa we wspólnocie jest cudownym doświadczeniem,często pozwala odkryć nowy aspekt,pogłębić wiarę,dać dobry przykład. PS.Kamilo serdecznie Cię pozdrawim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mirandy77 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 19:35 Już chciałam coś napisać żeby wspomóc koleżankę, inowrocławiankę, ale prawdopodobnie przez obraźliwe treści kolegi entertainme forum jest zablokowane. Ale zdążyłam się zorientować że on tak zawsze w każdym temacie taki styl reprezentuje. No cóż No comments. www.ino-online.pl/forum/viewtopic.php?t=934 Dał kolega popis. Zobacz zresztą co nowego tam jest. A tutaj o nim samym coś znalazłam na tamtejszym forum www.ino-online.pl/forum/viewtopic.php?t=927&highlight= Aż mi wstyd że w moim mieście tacy ludzie mieszkają. A tak z ciekawości - zapisana już jesteś? Ja tak, byłam na 2 spotkaniach, w piątek kolejne. Tylko 12 osób jest na liście z mojego miasta, więc prawopodobnie połączą naszą grupę z Bydgoszczą. A jak u Ciebie? Dużo osób deklaruje swój wyjazd? Jeszcze tylko półtora miesiąca ;) Ci vediamo a Milano :) kamila79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila79 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 19:45 Sorki poprawne linki żeby otwierały się z tego miesca to: www.ino-online.pl/forum/viewtopic.php?t=934 i drugi www.ino-online.pl/forum/viewtopic.php?t=927&highlight= Wszędzie, prawie w każdym temacie obraża ludzi, a kończy się to blokowaniem forum z jego udziałem przez administratorów forum. kamila79 Odpowiedz Link Zgłoś
mar_24 Re: EUROPEJSKIE SPOTKANIE MŁODYCH-MEDIOLAN 26.11.05, 22:36 Zapisaliśmy się z znajomymi i jedziemy z Grudziądza.W drodze powrotnej zwiedzamy Rzym i Wenecje. Koszta jest nieduży 550zł+45euro. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś