marcink-36 08.01.06, 19:01 czesc, wybieram sie w lutym do wenecji. co sie dzieje w czasie karnawalu w plenerze? co warto zobaczyc? planuje pobyt piatkowo-sobotni /17 i 18 lutego/. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: karnawal w wenecji 08.01.06, 20:30 Moze tu cos znajdziesz: www.meetingeurope.com/carnival/carnevale_progr2001.htm www.meetingeurope.com/carnival/schede/carnevale_progr2001_2.htm Strona oficjalna ma jeszcze informacje dot. roku 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
marcink-36 Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 10:23 ok,dzieki.zalezy mi na informacjach czy podczas karnawalu mam szanse zobaczyc maskarady na ulicach i placach. nie bede korzystac z wystaw i koncertow, ani tym bardziej proszonych balow bo po prostu nie mam takiej mozliwosci. chodzi o show dla przecietnego kowalskiego, dostepne dla kazdego niezaleznie od dnia /byle to bylo w karnawale/, i pogody /to gorzej zaplanowac/ Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 10:53 www.carnivalofvenice.com/area.asp?id=4&lang=it Tu jest kalendarz karnawalu: www.carnivalofvenice.com/eventi.asp?anno=2006 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 10:56 17 lutego nie ma na razie nic. 18 lutego o 15-ej pochod karnawalowy od San Pietro di Castello do Piazza San Marco: www.carnivalofvenice.com/eventi.asp?anno=2006&giorno=2006/2/18 Odpowiedz Link Zgłoś
chiavone Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 13:04 oczywiscie, ze mozesz to wszystko zobaczyc jako zwykly "uliczny widz", to jest dostepne dla wszystkich, z roznego typu zamknietymi imprezami, gdzie sa wymagane karty wstepu moze juz byc gorzej jesli to jeszcze wogole mozliwe, podobnie z miejscami noclegowymi w okresie festiwalu, ktore pozosta chyba juz tylko w sferze marzen tegoroczny zaczyna sie 17 lutego a konczy 28 lutego przyjemnych i nie zapomianych wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
chiavone Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 13:12 oczywiscie, ze mozesz to wszystko zobaczyc jako zwykly "uliczny widz", to jest dostepne dla wszystkich, z roznego typu zamknietymi imprezami, gdzie sa wymagane karty wstepu moze juz byc gorzej jesli to jeszcze wogole mozliwe, podobnie z miejscami noclegowymi w okresie festiwalu, ktore pozosta chyba juz tylko w sferze marzen tegoroczny zaczyna sie 17 lutego a konczy 28 lutego przyjemnych i nie zapomianych wrazen ps:jesli znasz troche niemiecki, kliknij ponizej, jest tam sporo roznych praktycznych informacji www.venezia-carnevale.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
marcink-36 Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 13:53 dzieki bardzo, na tej niemieckiej stronie faktycznie jest sporo praktycznych rzeczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chiavone Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 14:18 a tu strona oficjalna z programem po wlosku www.carnevale.venezia.it/opencms/opencms/carnival/it/news/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 15:26 ...zeszlorocznym... przynajmniej na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcink-36 Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 15:39 super, bylas w wenecji podczas karnawalu? mam nadzieje ze to nie jest zbyt osobiste pytanie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: karnawal w wenecji 09.01.06, 19:30 Niestety nie. Moze kiedys. Mam daleko: prawie cale Wlochy do pokonania. Z karnawalow znam tylko najstarszy karnawal w apulijskim Putignano. Odpowiedz Link Zgłoś