donzet 11.02.06, 11:27 Będąc w Rzymie pod koniec marca chciałbym się wybrać do Viterbo, szłyszałem wiele opinii na temat tego miejsca. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy gra warta jest świeczki? Z góry dzięki i podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Viterbo. Warto? 11.02.06, 12:05 Warto chocby ze wzgledu na Etruskow: ja akurat bylam w Tuscanii, ale i do Viterbo chetnie bym pojechala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Viterbo. Warto? IP: *.dynamic.qsc.de 11.02.06, 12:20 Nie byłaś i polecasz? Jaki to ma sens? Do przewodnika zajrzeć może każdy. I co rozumiesz przez warto choćby ze względu na Etrusków? Co najbardziej ci się spodobało w Viterbo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Viterbo. Warto? IP: *.dynamic.qsc.de 11.02.06, 12:12 To trudno powiedzieć, zależy jeszcze jak bardzo napięty masz plan, jakie są inne kontrpropozycje. Mi się Viterbo podobało, choć też bez jakiejś przesady. Myślę że jechać z Rzymu tylko do Viterbo raczej nie ma sensu, ale mógłbyś przeznaczyć jeden dzień i odwiedzić na raz Viterbo, Orvieto, Tarquinię, zrobić krótki objazd wokół jeziora Bracciano. Wtedy to co innego, robisz kilometry, ale przynajmniej zobaczysz kilka miejsc. Gdybyś się uparł jednak tylko na jedno miasteczko to o wiele bardziej polecałbym odwiedzenie przecudnego Orvieto zamiast Viterbo, to nie wiele dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Orvieto warto 11.02.06, 15:42 Moja wyprawa do Orvieto: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=27183502&v=2&s=0Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
donzet Re: Orvieto warto 14.02.06, 23:05 Dzięki za info. Teraz już pewnie skorzytam z okazji odwiedzenia Orvieto. Jeszcze jedno pytanie, czy to prawda że można się tam dostać autobusem z Rzymu (Tiburtina) na bilecie CIS?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
donzet Re: Orvieto warto 14.02.06, 23:29 Oczywiście chodziło mi o dostanie się na bilecie CIS do Viterbo a nie Orvieto. Orvieto owszem odwiedzę bo jest piękne, lecz innym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Orvieto warto 15.02.06, 08:59 Wyglada na to, ze tak: od Roma Sacrofano stazione. www.romaspqr.it/ROMA/Biglietteria.htm Odpowiedz Link Zgłoś