Dodaj do ulubionych

Limone nad jeziorem Garda

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:08
Mam pytanie do osób, które spedzały urlop w tej miejscowości,ponieważ na forum
nie mogę znależć zbyt dużo informacji
a)co warto zobaczyć w Limone i w okolicy
b)gdzie własciwie znajduje się Gardaland i Safaripark
c) czy zna ktoś Hotel SPLENDID PALACE
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów!!
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Limone nad jeziorem Garda 27.06.06, 15:48
      O Limone wiem tyle, ze mieszkancy maja wspaniale geny chroniace ich przed
      chorobami. Slyna z tego.
      Safaripark to chyba ten:
      www.safaripark.it/safari.html
      Gardaland tez znajdziesz w google'u. Nie korzystasz w ogole?
      • Gość: Monika Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:18
        Dziękuję za link do Safariparku.
        Przeczytałam na forum, że plaża w Limone jest bardzo malutka i nieciekawa. Czy
        może wiesz która miejscowość nad jeziorem Garda ma ładną plażę (chodzi mi o
        dzieci, żeby mogły podczas tygodniowego pobytu chociaż raz lub dwa z niej
        skorzystać)?
        Planujemy też zwiedzić Werone, może Wenecję i okoliczne miaseczka nad jeziorem.
        Czy może ktoś podpowie coś jeszcze???
        • Gość: gość Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:03
          :) O Limone i Gardzie mogę pisać bez końca :)W tym roku znów tam jadę :)A więc
          tak :
          Gardalandia KONIECZNIE !!!
          www.gardaland.it/it/home.php Cena biletu 25,50
          Poza tym na miejscu dostaniesz cale mnóstwo ulotek i map.
          Trzeba koniecznie popłynąć statkiem na drugą stronę jeziora do Malcesine i
          kolejką wjechać na Monte Baldo (bilet tam i z powrotem 15 euro).
          Warto też wejść na Monte Brione (w Riva del Garda)bo widać z góry całe jezioro,
          piękny widok!
          Warto wybrać się nad jeziorko Lago di Tenno - to takie cudo które można obejść
          w pół godziny a jego głębokośc to 500m.
          A z Limone warto zrobić kilka pieszych wycieczek w górę do Tremosine -
          przepiękne trasy i widoki, niezbyt trudne.
          Koniecznie też trzeba zobaczyć zamek w Arco, z Rivy organizowane są bezpłatne
          wycieczki chyba w środy o ile pamiętam.
          Polecam też promenadę w Saló.
          Polecam stronkę gdzie znajdziesz tysiące zdjęć i informacji o Gardzie
          www.lagodigardamagazine.com/
          • Gość: Monika Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:21
            Wielkie dzięki
        • linn_linn Re: Limone nad jeziorem Garda 27.06.06, 17:22
          Przejrzalas posty Aseretki?
          • Gość: Monika Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:57
            Przejrzałam (dzięki), piękne zdjęcia i obszerne relacje z podróży nad Gardą,
            jednak o samym Limone jest niewiele
    • masz18 Re: Limone nad jeziorem Garda 27.06.06, 20:34
      bylam jakis czas temu kawaleczek dalej w Rivie. Odwiedzilismy tez Limome - jest
      wyjatkowo piekne. Po drugiej stronie jeziora jest kolejka na Monte Baldo w
      Malcesine. Goraco polecam, widoki piekne.
      • Gość: Monika Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:01
        A możesz coś powiedzieć o miasteczku Torbole (tez niedaleko Rive), bo już sama
        nie wiem gdzie szukać hotelu
        • aseretka Re: Limone nad jeziorem Garda 28.06.06, 06:51
          Zasadniczo wszystkie miasteczka nad Gardą są do siebie podobne, więc za wiele
          nie ma o nich co pisać. Wyjątkiem jest Sirmione, ale to polecałabym raczej do
          zwiedzania niż do pobytu. Plaże też zazwyczaj wąskie i kamieniste oprócz
          polecanej przez baha77 plaży Badia delle Sirene w Torri del Benaco.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=19460013&a=20014714
          Mając natomiast wyboru Limone a Torbole wybrałabym chyba raczej na stały pobyt
          tę druga miejscowość.
          • Gość: Monika Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:19
            Chyba faktycznie zdecyduję się na Torbole. Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka