Dodaj do ulubionych

Brennero - korki?

IP: 212.244.184.* 26.07.06, 09:07
Ostatnio cos tu podczytalam, ale nie moge teraz znalezc...czy to prawda, ze
sa jakies zwezenia i roboty na przeleczy Brennero? Ktos moze byl ostatnio i
wie jak to wyglada? Wyjezdzam w piatek i chcialabym wiedziec, na jakie
utrudnienia mam sie nastawiac :-)
Obserwuj wątek
    • zarost2 Re: Brennero - korki? 26.07.06, 11:41
      Jeśli tylko możesz jedź ołem. Widoki piękne , o korkach nie słyszałem, kasa za
      europabrucke w kieszeni. Uwielbiam tą drogę zimą. Cymes.Chyba, że się bardzo
      śpieszysz.
      • Gość: fidji Re: Brennero - korki? IP: 212.244.184.* 26.07.06, 11:58
        "ołem"?! :-))) a co to znaczy? problem polega na tym, ze wlasnie sie spiesze
      • Gość: Olgaba Re: Brennero - korki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:16
        Czy możesz powiedzieć gdzie jest zjazd, żeby jechać dołem??? najlepiej na mapce :)
        • zarost2 Re: Brennero - korki? 26.07.06, 12:38
          Ta droga nazywa się chyba bundesstrasse z jakimś numerem ale niebieskim. Na
          takie oznaczenie "budesstrasse Brenner" trzeba już uważać od zjazdu Innsbruck
          ost jadąc od wschodniej strony autostradą. Ja najczęściej jadę przez centrum
          Innsbrucka kierując sie na skocznię narciarską i tam łatwo po drodze znależć
          kierunkowskazy na Berg Isel i Brenner. Pod górę w lewo na skocznię, a droga na
          brenner jest przedłużeniem tej ulicy.
    • Gość: Pomocny Re: Brennero - korki? IP: *.wsiz.rzeszow.pl 26.07.06, 12:43
      Przed wyjazdem sprawdź strony:
      www.autobrennero.it/ - kamerka internetowa
      www.autostrade.it/autostrade/traffico.do?mappa=bolzano_24&mapLevel=micro
      Aktualizowane na bieżąco informacje o korkach, remontach itp. również sytuacja
      pogodowa
    • Gość: beata Re: Brennero - korki? IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.06, 17:28
      przy wyjezdzie z Insbrucka na Brenner roboty drogowe -zwezenie do 2 pasow,a
      potem po stronie wloskiej zaraz za bramkami autostrady w Sterzing i pozniej
      jeszcze raz na wysokosci Val Gardeny przed Bolzano.szerokiej drogi.!
      • Gość: natka Re: Brennero - korki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:38
        Zgadza się z tymi korkami. Przy wyjeżdzie z Innsbrucka są roboty, ale one są
        tam od zawsze :)) Były w tym roku, były rok temu, i dwa lata temu też :P A jak
        pojadę za rok też pewnie będą :)One tam są caly czas... za każdym razem inny
        pas i inny odcinek, ale to jest "urok" austriackich autostrad. Milej podróży :)
        Na pewno nie będzie źle.
        • deelaylah Re: Brennero - korki? 27.07.06, 19:44
          No to ja dodam jeszcze tylko, ze jesli we Wloszech kierujesz sie w strone
          Modeny/Bolonii/Florencji itp., to uwaga na Mantue - zamkniety jest odcinek
          autostrady A22 omijajacy miasto (Mantova Nord - Mantova Sud). Objazd jest dobrze
          oznakowany, choc wycieczka krajoznawcza po mantowanskiej wsi jest dosc dluga -
          ja w niedziele stracilam na nia niemal pol godziny, z tym, ze w odwrotnym kierunku.
    • Gość: fidji Re: Brennero - korki? IP: 212.244.184.* 28.07.06, 11:04
      bardzo dziekuje za podpowiedzi i rady :-) wyjezdzam za 3 godzinki :-)))
    • 1_wiechu Re: Brennero - korki? 31.07.16, 07:28
      Wróciłem wlasnie z Włoch. W obie strony podróżowałem w sobotę. Jadąc do Włoch na Brennerze byłem ok. godz 15.00, przejechałem bez żadnych większych trudności, podobnie zresztą jak na całej trasie przez Austrię. Korek na jakieś 2 kilometry był w druga stronę.
      W drodze powrotnej na przełęczy byłem ok. godz. 9.00 i sytuacja była analogiczna do opisanej powyżej. W moja stronę ruch płynny, na wjeździe do Włoch ruch większy i korek.
      Podróż z powrotem mecząca, natężenie ruchu znaczne, bez mega korków na szczęście, ale tez nie ma co liczyć na rekordy w szybkości przejazdu. W koncu mamy sezon urlopów i wyjazdów.
      Szerokiej drogi i bezpiecznych powrotów.

• wislok1 Re: Brennero - korki? 31.07.16, 19:05
        Najfajniej tam się jedzie w niedzielę, przeważnie nie ma korków.
        Te roboty drogowe na tej trasie przez przełęcz są chyba zawsze, ledwo jakiś odcinek wyremontują, to zabierają się za następny...

• itm.an Re: Brennero - korki? 01.08.16, 00:46
          Jechałem przez Austrie przez Insbruck przejazd 2 tygodnie temu jak nigdy bez problemów, zato kilkadziesiąt km przed Monachium to horror,remontuja na potęge,poza tym była to sobota i nie zycze nikomu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka