lunaa2 09.09.06, 15:29 chcemy jechac do Toskanii w polowie pażdziernika , moze znacie jakies tanie domki lub hostele gdzie mozna wynajac na 1 tydz? Polecimy do Bolonii i stamtad autobusem(?) dalej np do Sieny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pielgrzym Re: Toskania - gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:37 witam:-) z tego co sie orientuje to duzo taniej wychodzi jechac pociagiem niz autobusem , najlepiej kupic bilet na regional albo interegional pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nune Re: Toskania - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:35 Byłam w Toskanii wczasy z dojazdem własnym. Zwidziliśmy sporo :Pize, Siene, San Gimignano, Voltere itp. urocze mijscowości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Toskania - gdzie? IP: *.media4.pl 09.09.06, 22:05 gdzie nocowaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nune1 Re: Toskania - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:14 Nocowaliśmy w aparthotelu z basenem w Cecina Mare. Odpowiedz Link Zgłoś
www.italia-italia.pl Re: Toskania - gdzie? 11.09.06, 08:04 Z Bolonii najlepiej pojechać pociągiem do wybranej miejscowości. Z lotniska jest bezpośredni autobus, który ma krańcówkę na stacji kolejowej. Odległości między miastami nie są znaczne, tak więc mozna wybrać wolniejszy pociąg - "treno regionale" co ograniczy koszty podróży. Jeśli zdecydować się na stałą lokalizację to można poszukać siedziby w portalu interhome.pl W zeszłym roku w maju płaciliśmy 1100 zł za tydzień w malutkiej miejscowości za apartament na 6 osób. Jednak konsekwencją tak niskiej ceny była konieczność poruszania się wszędzie samochodem. W wypadku miast cena bez wątpienia będzie wyższa, ale i tak w stosunku do nawet najtańszego hotelu może być taniej. Rezerwacji dokonuje się tu w Polsce, resztę ustalonej ceny płaci się na miejscu. Jeśli chodzi o wybór miejscowości to zapraszam na www.italia-italia.pl - stronę, na której jest dużo zdjęć z Toskanii - od Florencji po małe miejscowości. Można bliżej zapoznać się z klimatem każdej z nich i zdecydować, którą z nich odwiedzić. Na koniec polecam poświęcić przed powrotem trochę czasu na Bolonię - stolicę rejonu Emilia Romania. Niestety tam nie udąło mi się znależć tańszego lokum w obrębie centrum niż za 60 Euro za dwuosobowy pokój. W internecie w wyszukiwarkach były ceny np. 45 Euro, na miejscu okazywało się że koszt jest przynajmniej 60 Euro. (swoją drogą jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć czy zawsze występuje taka dysproporcja pomiędzy zamawianiem przez internetz a płaceniem bezpośrednim to byłbym wdzięczny) Trzeba się liczyć z tym, że w Toskanii najdroższe hotele są we Florencji. Ceny na prowincji mogą być około 30-40% niższe, ale nie w każdej miejscowości zatrzymuje się pociag czy dojeżdża autobus. Ceny można sprawdzić w rozmaitych wyszukiwarkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga.julia Re: Toskania - gdzie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 16:51 Nieodmiennie na takie pytania odpowiadam - www.winoispiew.com - byłam, polecam. Tomek i Asia - fantastyczni, lokalizacja świetna (do zwiedzania Toskanii), zresztą wejdź na stronę, zadzwoń, sprawdź Odpowiedz Link Zgłoś