Dodaj do ulubionych

Jak parkują Włosi

25.11.06, 08:37
www.youtube.com/watch?v=RoNfljg5ifw
Obserwuj wątek
    • bdzibdzionka Re: Jak parkują Włosi 25.11.06, 22:01
      Hahahahahhaah niezle :)
    • marghe_72 Re: Jak parkują Włosi 27.11.06, 14:20
      może nie mam poczucia humoru
      ale nie bawi mnie to .
      Zwłaszcza biorąc pod uwagę wiek kierującego
      • chiavone Re: Jak parkuje starszy Wloch 27.11.06, 19:22
        nie sadzisz, ze to bedzie bardziej prawidlowe ?
      • ilecka Re: Jak parkują Włosi 27.11.06, 20:14
        Tu nie chodzi o wiek, tylko o nieuwage.
        Nie przesadzajmy :)
        • linn_linn Re: Jak parkują Włosi 28.11.06, 07:49
          Znam wielu Wlochow w podeszlym wieku i nigdy nie widzialam takiego parkowania.
          W ogole nie widzialam takiego parkowania: byc moze calosc zostala
          zaaranzowana / to teraz bardzo "modne" /.
          • ortodox Re: Jak parkują Włosi 28.11.06, 10:54
            Tytuł jest zapewne przypadkowy. Równie dobrze może się to zdarzyć w każdym
            innym kraju na świecie. Mnie dziwi tylko reakcja kierowcy. Wydawałoby się, że
            każdy normalny wysiądzie, żeby ocenić straty, a gość nawet nie wysiadł. Może
            nawet nie zauważył?
            pozdrawiam
        • marghe_72 Re: Jak parkują Włosi 28.11.06, 11:21
          ilecka napisała:

> Tu nie chodzi o wiek, tylko o nieuwage.
          > Nie przesadzajmy :)
          >

Coś mi sie wydaje, że gdyby był młodszy i sprawniejszy to by zauważył
          Niesmaczne i tyle
          • marusia811 Re: Jak parkują Włosi 28.11.06, 17:16
            odnoszę wrażenie, iż ten samochód nie jest dla staruszka wiecej wart od starego
            roweru, czym miał się przejmować
            • ortodox Re: Jak parkują Włosi 28.11.06, 21:14
              Ciekawe, po czy tak sądzisz? A nawet gdyby, to roweru też szkoda i wcale nie
              chodzi tu o jakąś rozpacz, bo pewnie był ubezpieczony, ale o zwykłą ciekawość.
              Co się stało? Ja myślę, że nawet nie poczuł, a potem będzie zdziwiony.
            • marghe_72 Re: Jak parkują Włosi 28.11.06, 22:29
              marusia811 napisała:

> odnoszę wrażenie, iż ten samochód nie jest dla staruszka wiecej wart od
              starego
              >
              > roweru, czym miał się przejmować

ciekawe skąd taki wniosek
              • marusia811 Re: Jak parkują Włosi 29.11.06, 09:39
                primo, ceny samochodów używanych we Włoszech, nie różnią się zbyt wiele od cen
                rowerów
                secundo, Włosi są przyzwyczajeni do drobnych stłuczek do tego stopnia, iż na
                takie bagatelki nie zwracają uwagi
                tercjo, wygląda na to, iż dziadziuś ma dom z garażem, biedni Włosi mieszkają
                skromniej

suma sumarum, najwidoczniej mu to zwisało
                • marghe_72 Re: Jak parkują Włosi 29.11.06, 14:10
                  marusia811 napisała:

> primo, ceny samochodów używanych we Włoszech, nie różnią się zbyt wiele od
                  cen
                  > rowerów
                  > secundo, Włosi są przyzwyczajeni do drobnych stłuczek do tego stopnia, iż na
                  > takie bagatelki nie zwracają uwagi
                  > tercjo, wygląda na to, iż dziadziuś ma dom z garażem, biedni Włosi mieszkają
                  > skromniej
                  >
                  > suma sumarum, najwidoczniej mu to zwisało

???
                  Strasznie uogólniasz.
                • ortodox Re: Jak parkują Włosi 29.11.06, 15:25
                  1.ceny samochodów używanych w Italii nie różnią się od cen takich samych
                  samochodów w Polsce, a ceny samochodów uszkodzonych są zdecydowanie niższe, bo
                  usługi droższe, więc rozpacz Włocha powinna być większa :)
                  2.Mam kilka starych rowerów, zamienię na niestare seicento, reflektujesz?
                  Może być 2:1 ;)
                  3.Wcale nie wygląda na to, bo to tylko garaż i może być wynajmowany :P
                  pozdro.
                  • marusia811 Re: Jak parkują Włosi 30.11.06, 16:24
                    > 2.Mam kilka starych rowerów, zamienię na niestare seicento, reflektujesz?
                    > Może być 2:1 ;)

dziękuje, nie reflektuje, mam jedno i drugie ale rowerków musiałbyć mieć bardzo
                    dużo i to nowych

> 3.Wcale nie wygląda na to, bo to tylko garaż i może być wynajmowany :P
                    > pozdro.

tymbardziej bo za garaż trzeba płacić a biednego Włocha na to nie stać, zresztą
                    w twoim wspaniałym wywodzie zabrakło drobiazgu a mianowicie, różnicy w
                    zarobkach jak wolisz emeryturach a jest i inne rozwiązanie dylematu: staruszek
                    ma bogatą córkę lub syna a może to i to, więc nie musiał się przejmować i
                    tracić czasu na oglądanie

• funghettino Re: Jak parkują Włosi 30.11.06, 17:04
                      > w twoim wspaniałym wywodzie zabrakło drobiazgu a mianowicie, różnicy w
                      > zarobkach jak wolisz emeryturach a jest i inne rozwiązanie dylematu:
                      staruszek
                      > ma bogatą córkę lub syna a może to i to, więc nie musiał się przejmować i
                      > tracić czasu na oglądanie

podejrzewam, ze jesli by byl taki bogaty to nie jezdzilby starym seicento
                      jednak...
                      o co ci chodzi z roznica w zarobkach/emeryturach?
                    • marghe_72 Re: Jak parkują Włosi 01.12.06, 14:59
                      no i proszę, jak wiele można wywnioskowac na podstawie filmiku..

Marusia, chyba nie masz pojęcia o włoskich realiach
                      • sigal1962 Re: Jak parkują Włosi 03.12.06, 15:44
                        a my polacy jak parkujemy wystarczy zobaczyc na parkingu pod blokiem lub
                        supermarkietem Włosi wykorzystuja kazdy centymetr a MY popatrzmy na siebie a
                        pozniej krytykujmy innych
                      • marusia811 Re: Jak parkują Włosi 03.12.06, 17:31
                        >> Marusia, chyba nie masz pojęcia o włoskich realiach

możliwe, bo widzisz droga marghe_72, znam tylko tych lepiej zarabiających a nie
                        sądzę aby znów tak każdego Włocha było stać na prywatne mieszkanie z garażem,
                        kliknij sobie na jakieś immobilien a zobaczasz ile kosztują mieszkania i jak to
                        się ma do zarobków robotnika, nawet tego wykwalifikowanego, a tych jest
                        przynajmniej 80% we Włoszech
                        z tąd wniosek, że staruszek z filmiku, ma albo dobrą emeryturę albo dobrze
                        sytuowane dzieci

ps: tam ludzie mają inny stosunek do samochodu niż w Polsce, bam żeby tylko do
                        samochodu !!!

marghe_72, jeśli się mylę w moich ocenach to proszę, naprowadź mnie na dobrą
                        drogę
                        • linn_linn Re: Jak parkują Włosi 03.12.06, 18:06
                          Mylisz sie o tyle, ze widzisz albo tak, albo tak. Tymczasem mozna miec garaz w
                          domu zbudowanym wlasnymi silami, w lepszych latach, a teraz byc na niskiej
                          emeryturze. Znam wiele takich osob. Lata pobytu we Wloszech nauczyly mnie, ze
                          bardzo czesto rzeczy maja sie dowrotnie niz na to wskazuja pozory.
                          • ortodox Re: Jak parkują Włosi 04.12.06, 00:21
                            ...tym bardziej, że pozory wcale na to nie wskazują :))
                            Zabawne, jak daleko idące wnioski, w dodatku bez pokrycia w faktach wyciąga
                            marusia z krótkiego filmu. Nie wiemy czy jego dom, garaż, a nawet czy jego
                            samochód ... nic poza tym, że miał problemy z wjazdem, przetarł i nie wysiadł.
                            Jednak próbuj dalej, jaki ma zawód, skąd pochodzi, ile miał żon, kochanek,
                            dzieci, co lubi wypić, zjeść, na co choruje ... powodzenia.
                            pozdrawiam
                            --
                            Żeglarstwo w obiektywie
                            • marghe_72 Re: Jak parkują Włosi 04.12.06, 09:56
                              marusia, Linn i Ortodox napisali juz wszystko.
                              Nie mam pojęcia jak można wysunąc jakiekolwiek wniuoski na podstawie tego
                              krótkiego filmu

ceny mieszkań znam, ceny samochodów takoż
                              o emeryturach też coś niecoś wiem

itp
                              i nie generalizowałabym będąc na Twoim miejscu
    • julie_bella2001 Re: Jak parkują Włosi 30.11.06, 17:52
      Oj przeciez z tymi garazami to nie jest tak.Nawet na biednym poludniu garaz to
      standard.Najczesciej kupuje sie mieszkanie w bloku od razu z garazem i z
      jeszcze jednym miejscem parkingowym.Takze nie przesadzajmy ze trzeba byc jakims
      bogaczem zeby pozwolic sobie na garaz.
      • marusia811 Re: Jak parkują Włosi 04.12.06, 22:24
        marghe_72 04.12.06, 09:56 + odpowiedz

>> marusia, Linn i Ortodox napisali juz wszystko. <<

i właściwie nic, nic nowego

>> Nie mam pojęcia jak można wysunąc jakiekolwiek wniuoski na podstawie tego
        krótkiego filmu <<

ta "leperowska dziewczyna" też była krótko a widzisz jaka z tego może być długa
        afera

ale żarty na bok, skończył sie sezon letni, nowy się nie zaczął (brak śniegu) a
        o czymś trzeba pogadać, oby się nie kłócić
        • ortodox Re: Jak parkują Włosi 04.12.06, 22:27
          ... śnieg już nadchodzi, pora myśleć i pogadać o nartach :)
          pozdrawiam
          • funghettino Re: Jak parkują Włosi 05.12.06, 08:58
            ...jest szansa w ten weekend na troche sniegu, ale to nic pewnego. jak na razie
            to nawet armatki sniezne nie dzialaja :)
            • marusia811 Re: a zimy jak .............. 14.12.06, 10:06
              nie było tak nie ma

w Italii, leży trochę śniegu w górnych partiach, powyżej 2000 m ale temperatury
              zupełnie nie zimowe
              można na narty na lodowce w zachodniej części Tyrolu, najlepsze śnieżne warunki
              w Ötztal, śnieg już od 1500 m i temperatury około zera
              w Niemczech wiosennie, w Szwajcarii i Francji nie lepiej

w tym roku to chyba na narty wodne

• ortodox Re: a zimy jak .............. 14.12.06, 10:37
                No, nie jest najlepiej :(( ja do mojego wyjazdu mam jeszcze miesiąc ,więc
                jeszcze nóżkami nie przebieram, ale grudniowi narciarze mają już raczej
                przechlapane.
                pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka