imorthorn 19.01.07, 16:11 Czy ktos wie jak wyglada? Ze zdjec satelitarynych wynika ze wogole chyba nie ma tam plazy :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: Plaża w Sorrento 19.01.07, 16:21 znalazlam po niemiecku stronke o Sorrento warden-online.de/4f06d1942a12a5707/00000092f9116d001/00000092f9116d004.html Wiec pisza, ze S. lezy 50 m ponad morzem, do malenkich plaz w malych zastoczkach trzeba schodzic na dol. Ale ze to utrudnienie jest niczym w porownaniu z nieprawdopodobnie pieknymi widokami. I ze 50 km odcinek wybrzeza do Sorrento to najpiekniejszy na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Plaża w Sorrento 19.01.07, 23:01 plaży z prawdziwego zdarzenia nie ma takiej szerokiej , piaszczystej itp są skrawki piasku i kamieni ale trzeba do nich zejśc .. a idzie sie dośc długo .. w dół nie daj Boze zapomnieć kąpielówek :D Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Plaża w Sorrento... 20.01.07, 01:21 Satelita pewnie się popsuł. :-) "Plaża" wygląda tak: www.fotoeweb.it/sorrentina/Foto/Sorrento/Sorrento%20spiagge.jpg www.capriweb.com/web/Itineraries/itinerary.php?lan=Pol&id=25 A tak plaże w okolicy: www.fotoeweb.it/sorrentina/Homez-Spiagge.htm bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: Plaża w Sorrento IP: *.eranet.pl 21.01.07, 04:47 Plaża wąziutka, pod kilkunastometrowym klifem. Zejście - jeśli ktoś był w Warszawie - jak z mostu J.Poniatowskiego na Powiśle(niestety też tak samo pachnie), ale za opłatą zjechać można windą. Do plaży bezpłatnej - od wyjścia z windy na dole idzie się ze 200 m wąską ścieżynką mając z jednej strony klif, a z drugiej płoty plaż płatnych. Dno morza przy tej rekordowo wąskiej plaży publicznej- piaszczyste. Opalać się można z betonowych pomostów. (Uwaga na meduzy: Włosi okładają poparzenia plastrami świeżych pomidorów, ale można też spokojnie pływać nie natykając sie na nie). Plaże na Capri - niestety żwirowate, a dno morza kamieniste.Specjalnością tego fragmentu wybrzeża - są kąpiele ze statków wycieczkowych, które zatrzymują się w najbardziej malowniczych zakątkach wybrzeża Capri, czy półwyspu Sorrentyńskiego, pozwalając pływać na tle iglicy skalnej przy ogrodach Augusta na Capri, albo pod Positano. Plaża przypominająca kawałek naszych - ale ze znacznie grubszym piachem, po którym nie da się w lecie, w sierpniu, chodzić bez butów bo parzy - jest tuż przy molo portu w Amalfi, po drugiej stronie półwyspu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: Plaża w Sorrento IP: *.eranet.pl 23.01.07, 07:58 Większość plaż w Sorrento - również te które są na zdjęciach satelity - dostępna jest dla gości konkretnego hotelu. Do plaży publicznej zjeżdża się windą,ale trzeba pamiętać,że bilety(również te powrotne!) kupuje się wyłącznie na górze przed zjazdem! Na dole nie ma możliwości zakupu biletu! Kto o tym zapomni musi wracać schodami. Odpowiedz Link Zgłoś
wal75 Re: Plaża w Sorrento 21.01.07, 17:56 Zapomnialem dopisac:Na srtonie link do kamerki"live" Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Plaża w Sorrento 23.01.07, 11:18 tu mozna sobie wybrac "najladniejsze plaze" swiata www.reise-preise.de/traumstraende/index2.html "traumstraende" - wymarzone plaze, jest ich tak wiele, ze czlowiek musialby marzyc tylko o plazach przez swoje cale zycie, nie zajmujac sie niczym innym Odpowiedz Link Zgłoś
wal75 Re: Plaża w Sorrento 23.01.07, 16:52 Ja z wyborem najładniejszej plaży nie mam problemu: okolice Smołdzina, najlepiej na przełomie maja i czerwca. Chodzi mi oczywiście o plaze do "plażowania" a nie o ładny widok z plażą w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia9634 Re: Plaża w Sorrento IP: 195.94.193.* 30.01.07, 16:05 piaszczyste czarne powólkaniczne. Byłam wiec wiem.Zejście strome do plaż. Sorrento przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab_extra wiem, gdzie jest rozległe kąpielisko na skałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:54 Szeroko, dużo miejsca. Trzeba się trochę przejść. Powiem tylko na priv :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: wiem, gdzie jest rozległe kąpielisko na skał 01.02.07, 13:43 Gość portalu: ab_extra napisał(a): Powiem tylko na priv :) a można wiedziec dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: wiem, gdzie jest rozległe kąpielisko na skał 01.02.07, 16:53 Bo tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Dobra, jeśli nie lubicie tłoku, śmieci i ciasnoty 01.02.07, 20:56 trzeba się trochę przejść. Z Corso Italia pod górkę Via del Capo, minąć ten hotel z windą, potem kilka ostrych zakrętów (uważajcie, nie ma chodnika!), minąć kościół i kemping z prawej, a potem skręcić z ulicy w prawo w alejkę między mury ogradzające ogrody i drzewa oliwne. Wyjdziecie na brzeg morza koło ruin rzymskiej willi. To pierwsza plaża ale możecie ominąć i ją i resztkę cysterny, podobnej do ogromnej studni połączonej szczeliną z morzem i drewnianymi pomostami uczepionymi klifu przejść na spokojną, dość szeroką skalistą plażę. Jest tam na dole nawet jakaś knajpka. Przyjemnego szukania :) Odpowiedz Link Zgłoś