Gość: mala Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 14:23 Znalazłam śliczne mieszkanie w centrum Rzymu 15 euro za osobę na stronie homelidays.co.uk. Przetestuję dopiero w przyszłym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannap Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: 89.78.159.* 24.11.10, 15:28 a moglabys prosze podac jakies dokladne namiayz na to mieszkanie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesta turystka Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: 164.132.8.* 24.11.10, 18:11 15 Euro od osoby w Rzymie?????? to pewnie w jakims hostelu - pokoj grupowy z innymi ludzmi do podzialu - lub poprostu jakas sciema !!!!! takie ceny to moze w Rzymie byly ale 15 lat temu !!!! ja bym uwazala - lepiej dolozyc tak do 25-35 Euro od osoby i byc spokojnym - Bo takie ceny obowiazuja w Rzymie w Centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 10:01 Wysłałam kilka zapytań o mieszkanie w terminie, który nam odpowiadał i otrzymałam odpowiedzi z różnymi cenami w tym trzy w cenie 700-750 euro za 8 dni za 6 osób. Oczywiście były tez ceny powyżej 1200 euro. Nie mogę polecić konkretnego mieszkania bo go nie przetestowałam, lecimy dopiero w przyszłym roku. Po powrocie napiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: 83.19.65.* 03.01.11, 22:30 W dniach 16-20 lutego 2011 bedziemy w rzymie. Szukamy taniego noclegu. Taniego nie oznacza obskurnego i brudnego. Jesli macie jakies ciekawe oferty badz propozycje piszcie scat86@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? 10.01.11, 12:09 Warto zajrzeć na hotels-globally.com, ogromna baza noclegów i hoteli praktycznie z całego świata, łatwo się wyszukuje (funkcjonalna i przemyślana wyszukiwarka). Na pewno da się znaleźć nocleg w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riid Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.71.broadband.iol.cz 22.01.11, 13:26 Tanie noclegi znajdziecie na przykład na tej stronie: www.radicestujeme.eu/pl/tanie-noclegi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKALNY PATRIOT Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 00:30 A dlaczego mamy kupowac u Czecha? nalezy wspierac naszych, na linkach jest pare polskich portali, biur podrozy, itp, itd. Starczy ze Napieralski jezdzi skoda. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
marycha_1 Tanie noclegi w centrum Rzymu !!! transport GRATIS 16.02.11, 14:54 Tanie spanie czyli pokoje i mieszkania w centrum. Oferta specjalna: transport z lotniska GRATIS ! Kontakt i rezerwacja w języku polskim : hostelroma@op.pl Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
panda_w Re: Tanie noclegi w centrum Rzymu !!! transport G 18.02.11, 19:50 ...a ja korzystałam na przełomie stycznia i lutego z mieszkania wynajętego za pośrednictwem agencji: rentalinrome.com/index.htm Pracuje tam Pani Joanna Grunt (gdzieś na forum jest do Niej kontakt- google znajdzie). Bardzo sprawnie i elastycznie obsługuje. Nie tylko zapewniła nam komfort rezerwacji i warunków w języku polskim, ale też ułatwiła bezkosztową zmianę terminu. Polecam. Sprawdziłam. Przy okazji dziekujemy. - Czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clodin Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.18-87-r.retail.telecomitalia.it 26.02.11, 20:26 znam włoszke która kolo Termini wynajmuje pokoje cena tak od 35 euro..sa tez campingi 3 osobowy 17 euro..Pozdr.meila.clodin12@libero.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clodin Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.18-87-r.retail.telecomitalia.it 26.02.11, 20:26 znam włoszke która kolo Termini wynajmuje pokoje cena tak od 35 euro..sa tez campingi 3 osobowy 17 euro..Pozdr.meila.clodin12@libero.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra.tour Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.28-151.libero.it 07.04.11, 13:21 Jeżeli jesteście zainteresowani tanimi pokojami w wiecznym mieście Rzymie, zapraszam serdecznie do kontaktu ze mną: aleksandra.tour@gmail.com . Dysponujemy apartamentami zlokalizowanym w centrum miasta jak i też w okolicach samego Watykanu. Mieszkania posiadają łazienki( w większości po dwie) jak i też kuchnie, w których spokojnie można przyrządzać sobie posiłki.Wynajmujemy pokoje dla dużych grup jak też i osób pojedynczych. Wszelkie pytania bądź jakiekolwiek wątpliwości proszę kierować na podany powyżej e-mail bądź też numer +39 3925 761616. Służę wszelką pomocą. Aleksandra R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala do częstej turystki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 12:53 jestem już po wycieczce do Rzymu i spokojnie mogę polecic portal homelidays. Nasze mieszkanie kosztowało 100 E za dobę, dwie sypialnie, kuchnia, łazienka i dodatkowy pokój z sofą. W sumie spokojnie 6 osób mogło spać. W mieszkaniu było wszystko co potrzebne : ręczniki, pościel, suszarka, żelazko, cała chemia gospod., środki czytsoći, część produktów spożywczych, nawet parasole :) Właściciele przemili. Z całą pewnością można znaleźć nocleg w Rzymie w bardzo przyzwoitych warunkach w cenie ok 16 E na osobę, trzeba tylko poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: do malej IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 17:12 Czy mogłabyś wrzucić nr z homelidays mieszkania w którym byłaś. Szukam czegoś na 6 osób, aten portal jest mi znany i sprawdzony. Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: do malej IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 19:23 Numer mieszkania : 328314. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: do malej IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 08:19 Dziękuję! Czy zlokalizowane jest faktycznie w takiej odległości jak na mapce, bo podają , że do historycznej części miasta 150 m , a nie do końca tak wygląda z mapy. Znalazłam inne mieszkanie również w podobnej cenie ale bliżej Watykanu, więc się zastanawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: do malej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 09:02 150m to raczej jest do bazyliki san Paolo :) ale faktycznie miejsce jest tak jak wskazuje mapka, blisko stacji metra Basilica San Paolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: do malej IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 19:34 Jesteś na świeżo po powrocie, a rozumię, że bylaś indywidualnie- czy mogłabyś się podzielić informacjami dotyczącymi organizacji zwiedzania, cen, komunikacji w mieści i z lotniska Fiumicino i wszystkim tym co wyda ci się ważne? Będę wdzięczna:) Mogę pomóc jeśli chodzi o Madryt, Barcelonę, Paryż, Budapeszt, Wiedeń, Lizbonę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: do malej IP: 195.116.20.* 07.07.11, 10:34 Najlepiej i najwięcej informacji znajdziesz tu www.rzym.it ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: do malej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 08:43 Byliśmy indywidualnie, wiadomości na temat komunikacji z lotniska ( lądowaliśmy na Ciampino) mieliśmy z polecanej tu strony www.rzym.it., wybraliśmy opcję autobus+ metro. Na miejscu poruszaliśmy się metrem, kupowaliśmy 3 dniowe bilety.Jeden dzień spędziliśmy jeżdżąc open-busem, wsiadaliśmy i wysiadaliśmy gdzie chcieliśmy. Cen biletów wstępu nie notowaliśmy, więc w tej kwestii nie pomogę. Na lotnisko jechaliśmy z bratem właściciela bo samolot był rano w niedzielę, płaciliśmy 30 E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: do malej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 21:05 witam- bardzo proszę o namiary na kwatery i ceny. My lecimy w maju 2012 na Ciampino.Pozdrawiam i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zielonysmokk Re: do malej 26.01.12, 21:07 Witam Byłam w Rzymie w marcu ubiegłego roku. Rezerwowałam przez portal Homelidays. Mieszkanie mieliśmy w samiutkim centrum Rzymu, dosłownie 5 minut od Piazza Venezia. Płaciliśmy 600€ za mieszkanie 4 osobowe za 8 dni. Gorąco polecam-właściciel niesamowicie miły i uczynny. A mieszkanie świetnie wyposażone. Całą podróż opisałam tutaj: zielonysmok.blogspot.com/2011/04/pierwsze-wrazenia.html Chętnie odpowiem na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
1kaczor1 Re: do malej 21.04.12, 11:54 Dzień dobry. Mam ogromną prośbę. Czy mogę prosić o adres tej kwatery w Rzymie i jak się skontaktować z właścicielem w sprawie rezerwacji K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in Mieszkanie dla 3 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 23:01 Witam, Szukam szukam i się doszukać nie mogę mieszkanka do 200 euro za 5 dni dla 3 osób, niedaleko od centrum... ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
stmalgosia6 Re: Mieszkanie dla 3 osób 22.09.13, 14:51 Moge polecic mieszkanie , w ktorym wlascicielka wynajmuje 2 pokoje. Cena ( w zaleznosci od dlugosci pobytu) od 20 Eur. Lokalizacja super, bylam, sprawdzilam. Metro Cornelia ( okolo 3-4 stacji metra do Watykanu-stacja Ottawiano) Udzielam informacji dotyczacych Rzymu . bylam ostatnio tam 2 tyg, wiem bardzo duzo. Goraco polecam kontakt: stmalgosia@aol.de , karolina.lando@o2.pl skype: malgosia_sulingen ( w godz. 12-13 lub od 20-21) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia76 Re:Pokoje.Noclegi w Rzymie.Okazja.Tanio.Od 15 euro IP: *.cust.dsl.teletu.it 26.09.13, 23:35 Oferuje noclegi w pokoju dla dwoch lub trzech osob Z uzywalnoscia wyposazonej kuchni i lazienki w mieszakaniu z polskim malzenstwem sluzacym radami i pomoca. Okolice stacji metra "B" Laurentina Mieszkanie znajduje sie na drugim pietrze z winda i wlasnym miejscem na samochod.Mozliwosc oprowadzenia po miescie. 00393498605486 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia76 Re:Pokoje.Noclegi w Rzymie.Okazja.Tanio.Od 15 eur IP: *.cust.dsl.teletu.it 27.09.13, 00:09 Oferuje noclegi w pokoju dla dwoch lub trzech osob Z uzywalnoscia wyposazonej kuchni i lazienki w mieszakaniu z polskim malzenstwem sluzacym radami i pomoca.15 euro za osobe. Okolice stacji metra "B" Laurentina Mieszkanie znajduje sie na drugim pietrze z winda i wlasnym miejscem na samochod.Mozliwosc oprowadzenia po miescie. Kontakt: andzia100u@interia.eu Tel.00393498605486 Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta N. Re:Pokoje.Noclegi w Rzymie.Okazja.Tanio.Od 15 eur IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.14, 15:52 witam, interesuje mnie wynajęcie jednego pokoju dla dwóch osób w terminie 11 marzec-14 marzec 2014 (4 noclegi). Jaki byłby koszt wynajmu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re:Pokoje.Noclegi w Rzymie.Okazja.Tanio.Od 15 eur IP: *.net.upcbroadband.cz 19.02.14, 12:30 If you are looking for cheap accommodation in Rome, write to my email ubytovani.rim@seznam.cz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia76 Re: Mieszkanie dla 3 osób IP: *.cust.dsl.teletu.it 26.09.13, 23:53 Oferuje noclegi w pokoju dla dwoch lub trzech osob Z uzywalnoscia wyposazonej kuchni i lazienki w mieszakaniu z polskim malzenstwem sluzacym radami i pomoca. Okolice stacji metra "B" Laurentina Mieszkanie znajduje sie na drugim pietrze z winda i wlasnym miejscem na samochod.Mozliwosc oprowadzenia po miescie. Prosze sie odezwac. Moge goscic 3 osoby za 200 euro przez 5 dni. Zapraszam.00393498605486 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondor Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 20:21 hostelbookers jest ok, ale ja bym do tego polecił jeszcze porównywarkę hoteli w stylu www.ohotele.pl. Można przeszukać jednocześnie wiele systemów rezerwacji i czasami wychodzi nawet taniej niż w hostelbookers, choć nie przeczę, oni mają prawie zawsze najtaniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mańka Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 22:51 Bardzo polecam apartament w dobrej lokalizacji: Tomasz Stepien: bbroma@hotmail.it). Byliśmy tam przez tydzień i mieszkanko było super pod każdym względem!!! Adres: Via Virginia 37. To, co było dla nas najważniejsze: 1. Dogodna lokalizacja (dosłownie 3-5 minut do metra linii A - stacja Furio Camillo + dobre połączenie autobusowe - nr 85). 2. Świetna relacja ceny do jakości - porównaliśmy sobie z innymi ofertami w i to naprawdę bardzo dobra oferta: wysoki standard pokoju (wszystko nowe, czyste): pokój z klimatyzacją, czysta łazienka, w pełni wyposażona kuchnia do dyspozycji). 3. Atmosfera - właściciele przesympatyczni, bardzo dbali o nasz komfort i dostosowywali się do naszych potrzeb (oczywiście dostaliśmy własne klucze). Można się dogadać co do dodatkowych usług (np. transport z lotniska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: 212.191.1.* 05.08.11, 11:58 Ja nocowałem u Pani Ireny (namiary są na początku forum, albo w google wystarczy wpisać Irena Roma) na Via Besta. Sympatycznie, zacisznie, metrem w miarę niedaleko do centrum, jest internet, niedaleko market Simply, no i jest dojazd (co prawda zajmuje trochę czasu, ale za to tani) z Fiumicino prawie pod dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Mieszkania u P.Moniki - Polecam IP: 81.81.191.* 02.01.12, 12:58 Ja Polecam P.Monike ktora wynajmuje Fajne Mieszkania (wyposazone we wszystko co potrzebne) Przy Samym Watykanie-doslownie widac Watykan z Okna . Dzielnica Mila , spokojna i wszystko "pod nosem" - sklep spozywczy,przestanki,pizzerie,kawiarnia,super dojazd z lotnisk - Polecam szczegolne tym ktorzy przyjezdzaja na Pare dni - weekend - gdyz stad nie traci sie na dojazdy!!! a i jeszcze jedno - Nie Polecam Nocowac w okolicy Dworca - jak dla mnie brzydka dzielnica i strach wracac wieczorami !!! My juz u niej bylismy 2 razy i wysylamy do niej naszych znajomych,rodzine ..Email do niej : monikaolb@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Trzeba bardzo kochać Watykan IP: *.ists.pl 02.01.12, 19:15 żeby mieszkając w Rzymie wynajmowć jeszcze mieszkanie przy Watykanie żeby na niego popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.14, 09:18 Gorąco polecam, lokalizacja i standard bardzo dobre, byłem z rodziną. Czysto, schludnie, miła atmosfera. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.24-151.libero.it 12.01.12, 13:14 polecam swoje uslugi - rowniez transport z lotniska, tanie noclegi i przewodnik. www.romabella.pl bezar@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi i Anetka Polecamy mieszkanko od pani Moniki IP: *.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net 18.01.12, 18:27 Bardzo polecamy,wynajmowalismy mieszkanko u pani Moniki,blisko Watykanu okolo 10minut na piechote,a na dalsze zwiedzania dobry dostep autobusem,bo przystanek jest niedaleko mieszkania, przy ktorym jest tez sklep spozywczy w razie potrzeby.Ladna spokojna okolica z duza iloscia kawiarenek na wloskie sniadanie i kawe.Mieszkanko bardzo fajne,bardzo wygodne lozko malzenskie :) jesli wybierzemy sie jeszcze do Rzymu, to na pewno skorzystamy z oferty pani Moniki.Podajemy jej email dla zainteresowanych: monikaolb@interia.pl (bardzo mila i kompetentna osoba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozmarino Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.24-151.libero.it 22.01.12, 14:57 Oferuje bardzo tani nocleg w centrum Rzymu, Metro A, okolice Lateranu, centro storico w poblizu - cena 35 euro od osoby, mieszkanie 4 osobowe, czyste, zadbane, kuchnia, balkonik. Poza tym oferuje mieszkania niedaleko Watykanu. Zainteresowanych zapraszam po blizsze informacjie gregor69@tiscali.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.24-151.libero.it 11.02.12, 09:47 rzym-romabella.blogspot.com/p/co-w-rzymie-za-ile.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.24-151.libero.it 18.02.12, 09:29 fotografarematriminio.blogspot.com/2012/02/restauracja-w-rzymie-niedaleko.html kontakt -gregor69@tiscali.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noclegi od czerwca Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.24-151.libero.it 06.03.12, 08:23 Tanie noclegi na miesiàce od czerwca. kontakt gregor69@tiscali.it fotografarematriminio.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasha Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.net.upcbroadband.cz 29.04.12, 08:55 If you are interested in cheap accommodation in the centre of Rome, write to my email ubytovani.rim@seznam.cz Odpowiedz Link Zgłoś
ipsilon2010 Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? 17.06.12, 22:54 Spróbujcie Hostel METRO - przy ostatniej stacji Metra. Naprawdę tani, modułowy co prawda, ale przyjemny no i dobre położenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolatanie Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 21:46 Zapraszamy na stronke www.majolatanie.pl latanie za grosze. Znajdziesz tanie połaczenia lotnicze, promocyjne wycieczki last minute. Dla ludzi interesujących sie podróżami powstaje powoli galeria z podrózy naszych użytkowników oraz relacji do poczytania. Jeżeli jesteś zainteresowany tą kategorią to zaprszam na majolatanie latanie za grosze do zaglądniecia, polubienia. Oczywiscie jeżeli chcesz dodac swoja relacje albo swoje zdjęcia z podrózy, wypadu, to jest to mile widziane. Wszytstkie informacjie znajdziecie na stronce www.majolatanie.pl Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolatanie Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 18:50 Zapraszamy na stronkę www.majolatanie.pl latanie za grosze. Znajdziesz tanie połączenia lotnicze, promocyjne wycieczki last minute. Dla ludzi interesujących sie podróżami powstaje powoli galeria z podróży naszych użytkowników oraz relacji do poczytania. Jeżeli jesteś zainteresowany tą kategorią to zapraszam na majolatanie latanie za grosze do zaglądnięcia, polubienia. Oczywiście jeżeli chcesz dodać swoja relacje albo swoje zdjęcia z podróży, wypadu, to jest to mile widziane. Wszystkie informacje znajdziecie na stronce www.majolatanie.pl Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MESS Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.108.154.114.wlantech.pl 27.06.12, 10:19 groupon na pobyt w Rzymie dla 2 osób (4 dni - 3 noce) w hotelu B&B Ai 2 Papi (15 minut spacerem od Placu Św. Piotra) w pokoju dwuosobowym z prywatną łazienką, codzienne śniadanie, powitalny drink i kosz owoców w pokoju. allegro.pl/show_item.php?item=2444266164POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.play-internet.pl 03.12.12, 06:47 Hotel Chicago. via Goberti, 63-00185 Roma. Tel.06 48.90.75.14 www.hotelchikagoroma.it Hotel bardzo blisko dworca Termini. Wszędzie można dotrzeć na piechotę. w cenie noclegu śniadanie. My byliśmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
veronika_84 Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? 11.04.13, 15:09 Witam, jesli nadal jestes zainteresowany, prosze o kontakt na maila : veronika_84@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vam Re: tanie noclegi w Rzymie moze ktos cos zna? IP: *.informel.com.pl 21.04.13, 10:59 szukam tniego, noclegu w centrum rzymu dla dwoch doroslych i rocznego maluszka- na ok 7-10 nocy -bardzo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś