Gość: Beata IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.09.07, 14:29 Czy ktos był moze na tym kempingu: Ośrodek Campingowy C'Era Una Volta Jest to wybrzeze liguryjskie blisko Albengi. Bede wdzieczna za kazda informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malin7 Re: Czy ktos tu był? 24.09.07, 16:41 Bylismy na tym campingu w lipcu tego roku. A co chcialabys wiedziec? Pytaj, w miarę,mozliwosci odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.09.07, 12:40 Ponownie witam. Widze ze spotykamy sie na moim drugim wątku:)No wiec jak to bywa najlepiej chcialabym wiedziec wszystko:) A tak powaznie to w jakim stanie są te domki (3 os)no i jakie sa wasze ogolne wrazenia z tego kempingu. Zadowoleni? Wiem ,ze z tego kempingu jezdzi autobus na plaze od pon do pt. Czy takie dojezdzanie tym autobusem nie jest upierdliw? Nikt nie jest nam w stanie udzielic info czy autem mozna jechac na plaze tzn czy prowadzi tam droga czy trzeba zjezdzac np na autostrade. Czy z parkowaniem przy plazy nie ma problemu i czy np nie placi sie za parking.No i jaka jest plaza bo jezdzi sie z tego co wiem do Albengi. A jaka jest okolica? Podobna sliczna...Pisz co pamietasz i na ile Ci starczy czasu za wszelkie info bede wdzieczna:))))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? 03.10.07, 21:39 Witam Beatko,odpowiadam na pytanka- to był czwarty camping na ktorym bylismy z eurocampem i jedyny,z ktorego nie bylismy zachwyceni.Położony co prawda bardzo ładnie, wsrod drzewek oliwkowych, cyprysikow itp. Ale tak: mieszkaliśmy w namiocie- nie moge sie wypowiadac na temat domkow, do łazienki było dosyć daleko, poza tym łazienka była zaniedbana i obskurna, odpadały kafelki , były kłopoty z ciepła woda. Troche było strach chodzic do tej łazienki w nocy bo dojscie bylo nieoswietlone. Przyjechaliśmy tam w sobote 30 czerwca bodajze i okazało sie ze sezon zaczyna sie dopiero w ponoedzialek 2 lipca. Na campingu w Toskanii sezon był w pełni. Czynny był, mimo rozpoczecia sezonu , tylko jeden basen. Camping mały- jeden sklep, knajpa- ale tu pozytyw- ceny przystepne, mila obsługa i smaczne jedzenie.Co do plazy- dostalismy znizke jako klienci eurocampu, ale nie korzystalismy ani z autobusu ani z plazy. Nawet nie dowiadywalismy sie o ten autobus. Plaze sa platne, jest jedna publiczna, dokladnie nie wiem gdzie.Jest taka droga via Aurelia, ktora prowadzi wzdłuz wybrzeza. Na nia zjezdzalismy z autostrady.Zjezdzilismy wybrzeze i rzeczywiscie okolice sa sliczne, natomiast same plaze nie podobaly sie nam a przekonalo nas pytanie dziecka, co bedziemy robic na tej plazy. To po prostu kilka rzedow lezakow, scisnietych obok siebie. Z tego co widzielismy plaza czynna od 9 do 19, pytalismy o cene za dobe- 9 euro za osobe, nie wiem tylko ktory rzad, bo o to nie zapytałam. Ceny parkingow rozne . W san Remo np. 2 euro za godzine. Były jak wszedzie , nawet przy plazy , miejsca bezpłatne, ale zajete. Chyba kto pierwszy ten lepszy. Ogolnie Liguria jest przesliczna i bardzo sie nam podobała, ale camping nie zasługuje na cztery gwiazki, najwyzej na trzy. Słabe były tez animacje np w porownaniu z Norcenni.. Tyle narazie. Pytaj co jeszcze, to napisze. Aha , dojazd na camping jakis pokopany, mielismy wrazenie ze we wskazowkach z eurocampu jest blad, bo sprawdzalismy w necie wczesniej i dzieki temu nie zbubilismy sie calkowicie Pozdrawiam malin7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? do malin 7 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.10.07, 10:09 Witam Napisz prosze swoje wrazenia o tym kempingu Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? do malin 7 03.10.07, 21:40 Witam Beatko,odpowiadam na pytanka- to był czwarty camping na ktorym bylismy z eurocampem i jedyny,z ktorego nie bylismy zachwyceni.Położony co prawda bardzo ładnie, wsrod drzewek oliwkowych, cyprysikow itp. Ale tak: mieszkaliśmy w namiocie- nie moge sie wypowiadac na temat domkow, do łazienki było dosyć daleko, poza tym łazienka była zaniedbana i obskurna, odpadały kafelki , były kłopoty z ciepła woda. Troche było strach chodzic do tej łazienki w nocy bo dojscie bylo nieoswietlone. Przyjechaliśmy tam w sobote 30 czerwca bodajze i okazało sie ze sezon zaczyna sie dopiero w ponoedzialek 2 lipca. Na campingu w Toskanii sezon był w pełni. Czynny był, mimo rozpoczecia sezonu , tylko jeden basen. Camping mały- jeden sklep, knajpa- ale tu pozytyw- ceny przystepne, mila obsługa i smaczne jedzenie.Co do plazy- dostalismy znizke jako klienci eurocampu, ale nie korzystalismy ani z autobusu ani z plazy. Nawet nie dowiadywalismy sie o ten autobus. Plaze sa platne, jest jedna publiczna, dokladnie nie wiem gdzie.Jest taka droga via Aurelia, ktora prowadzi wzdłuz wybrzeza. Na nia zjezdzalismy z autostrady.Zjezdzilismy wybrzeze i rzeczywiscie okolice sa sliczne, natomiast same plaze nie podobaly sie nam a przekonalo nas pytanie dziecka, co bedziemy robic na tej plazy. To po prostu kilka rzedow lezakow, scisnietych obok siebie. Z tego co widzielismy plaza czynna od 9 do 19, pytalismy o cene za dobe- 9 euro za osobe, nie wiem tylko ktory rzad, bo o to nie zapytałam. Ceny parkingow rozne . W san Remo np. 2 euro za godzine. Były jak wszedzie , nawet przy plazy , miejsca bezpłatne, ale zajete. Chyba kto pierwszy ten lepszy. Ogolnie Liguria jest przesliczna i bardzo sie nam podobała, ale camping nie zasługuje na cztery gwiazki, najwyzej na trzy. Słabe były tez animacje np w porownaniu z Norcenni.. Tyle narazie. Pytaj co jeszcze, to napisze. Aha , dojazd na camping jakis pokopany, mielismy wrazenie ze we wskazowkach z eurocampu jest blad, bo sprawdzalismy w necie wczesniej i dzieki temu nie zbubilismy sie calkowicie Pozdrawiam malin7 sorry, wyslalm dwa razy- to ze zmeczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? do malin 7 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.10.07, 13:44 Witam Cię serdecznie i dziękuje za odpowiedz. Strasznie mnie zmartwiłas tą informacją o plaży. Znaleślismy sobie ten kemping w neckermannie. U nich wychodzi nam najtaniej. Neckarmann daje temu kempingowi **+, może własnie słusznie.Ciekawe jak wygląda ta publiczna plaża. Powiedz czy w ligurii są same takie plaże z parasolkami? Bylismy kiedys juz w Bibione z parasolkami i powiem szczerze,że taka perspektywa mnie przeraza. Myslalam, ze parasolki parasolkami, ale reczniki mozna sobie na plazy rozłozyc i połozyc sie tam gdzie mi pasuje. Mam jeszcze pytanko czy te plaze są małe? Troche wyprzedzam to wszystko bo wakacji szukam na przyszły rok, ale nauczona doswiadczeniem zaczynam wczesniej, poniewaz np w neckermannie w styczniu we Włoszech wszystko było juz zajęte.Eurocamp jest dosc drogi jesli chce się jechac tylko w trojkę a my takie wakacje preferujemy.Strasznie chcielismy pojechac do Ligurii, ale te plaże mnie przeraziły.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? do malin 7 06.10.07, 20:16 Witam Beatko, niestety nie bylismy na tej publicznej, myslę,że wyglada podobnie jak płatna- generalnie plaże są tam wąskie, leżak przy leżaku. Ręczników to raczej na tych prywatnych nie da się rozłożyć. Mogę wysłać Ci pare zdjęc na emaila. Zajrzyj też na ta stronkę malin7.fotosik.pl/albumy/241173.html -to mój albumik ze zdjęciami właśnie z Ligurii.My też jeżdzimy we trójkę. W zeszłym roku bylismy z Eurocampem w ofercie 10 za 7 i naprawde płaciliśmy mało. Oni od chyba 18-20 sierpnia maja i niższe ceny i oferty typu np.trzy tygodnie w cenie dwóch. W tym roku pojechalismy koniec czerwca i tydzien lipca- było to drozej oczywiście niz poprzednio, ale i tak za dwa tygodnie ( Toskania i Liguria ) zapłacilismy niewiele wiecej niz nad polskim morzem- oczywiście pisze o noclegach. Co do rezerwacji to my tez zrobilismy wstepna rezerwację na 2008 r. Zorientuj sie jeszcze w eurocampie- jak mówię wszystko zalezy od terminu w jakim chce się jechać. Pozdrawiam serdecznie malin Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? Do Beaty 06.10.07, 20:41 Beatko, zajrzyj jeszcze tutaj, nie wiem, czy przeszukiwałaś forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=46231177&a=48726204 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=43514111&a=43514111 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=40194785&a=40357578 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=35356037&a=35407637 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=68005828&a=68176887 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=57916331&a=57916331Pozdrawiam malin7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? do malin 7 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.10.07, 14:03 Witam Cię serdecznie. Bardzo dziękuję Ci za te wszystkie informacje:- ). Ogladałam zdjęcia, są śliczne. Strasznie chciałabym tam pojechać, ale muszę też brac pod uwage własnie plaże bo moje dziecko uwielbia plaże i morze, mimo,że ma basen zawsze ciągnie nad morze i w sumie po to się tez jedzie. Zresztą wszyscy lubimy plaże i morze a siedzenie tylko nad basen nie ma dla nas wiekszego sensu. Eurocamp ma ceny rzeczywiście fajne, ale nie w sezonie a nam najbardziej odpowiada połowa lipca i dlatego tak ciężko nam cokolwiek znależć w sensownej cenie. Jeśli mogłabym Cię prosic na maila o pare zdjęc, to będe wdzieczna. Jesli masz zdjecia tego kempingu i plaz w tej miejscowosci to bardzo prosze o nie:-) Jeszcze raz bardzo Ci dziękuje i serdecznie pozdrawiam . Beata To mój mail : mindziu@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? do malin 7 07.10.07, 20:21 Witam Beatko, no tak, trochę to komplikuje. Zaraz wysle Ci kilka zdjęc. Zapomniałam napisać, że w poblizu tego campingu było lotnisko, co prawda nieduze, ale bardzo słychac było samoloty i zdarzało sie, że wczesnym rankiem słyszałam zapowiedzi . Moja rodzina co prawda nie słyszala tych komunikatow,oni słyszeli silniki latajacych potworów. Pozdrawiam malin7 Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? Do Beaty 07.10.07, 20:57 Beatko, wysłałam maile, ale wróciły, poniewaz masz przepełniona skrzynke. Daj znac jak opróznisz to wyslę jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie malin7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? Do Beaty IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.10.07, 22:27 Witaj. Dostałam jednego maila, gdzie były super śliczne fotki widoczków i 3 zdjecia z kempingu. Bardzo Ci dziekuje:-)Sama Juz nie wiem co o tym pomysle sądzic. Samolotów sie nie boję bo mieszkam niedaleko lotniska także dla nas to codziennosc i nie przeszkadza mi to powiem szczerze. Najbardziej boje sie tych plaż.A powiedz mi Dorotko jaki w ligurii najbardziej podobał Wam sie kemping bo z tego co pamietam pisałas ze byliscie na czterech. No i gdzie była ładna plaża. A jeszcze cos czy z eurocampem jezdzicie pod namiot czy do mobilhome. Bardzo dziękuje Ci za taką szczera pomoc i pozdrawiam. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.10.07, 14:58 Witaj Dorotko. Może byłas tez w Toskanii bo znalazłam jeszcze tam kemping i tam szukam lepszych plaz. Zadalam juz "nune" pytanie na forum bo znalazłam ze była w tej miejscowosci a mianowicie Cecina Mare. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? Do Beaty 09.10.07, 09:43 Witaj Beatko, my z eurocampem bylismy dwa razy. W zeszłym roku nad Gardą- (Camping Fornella), i koło Wenecji ( camping Cavallino Union Lido). Podaje Ci linki , zajrzyj tam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=55212552&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=51463647&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=51463647&a=52538661 W tym roku- Toskania ( camping Norceni Girasole Club),linki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=65215994&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=48850875&v=2&s=0 tu nie plazowalismy, zreszta poczytaj tez na temat plaz w Toskanii, i wlasnie liguria - camping cera una volta.Najładniejsz ponoć plaża tam jest w Alassio. A moze lazurowe wybrzeze? Poszukaj watków na forum Francja, było troche tego. Jestesmy bardzo zadowoleni, odpowiada nam taki rodzaj wakacji, zreszta my zawsze organizowalismy sobie sami wypoczynek, zarowno letni jak i zimowy. W eurocampie mieszkalismy w namiocie, w zeszlym roku robilismy rezerwacje pozno i nie bylo wolnych miejsc w domkach, a w tym roku wybralismy namiot, bo byl tanszy ( jechalismy koniec czerwca i lipiec). Co do plazowanie to forumowicze zachwalali Sirolo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=67148310&a=67150871. Pozdrawiam serdecznie malin7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? Do Beaty IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.10.07, 10:37 Dziekuje Ci bardzo za wszytkie porady. Jestem Ci naprawde wdzięczna bo dzieki Tobie unikniemy rozczarowania. Poprzegladam oczywiscie wszystko i w koncu cos wybiore:-) Serdecznie Cie pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Czy ktos tu był? Do Beaty 12.10.07, 13:07 Cześć Beatko, bardzo chetnie Ci pomogłam( mam nadzieję!). Jesli tylko będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości albo pytania to pisz śmiało. Pozdrawiam serdecznie. malin7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktos tu był? Do Beaty IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.10.07, 21:57 Hej hej. Bardzo Ci dziękuje. Jakby co to będe pytać. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś